(video) CES 2022: VinFast se prezintă în faţa americanilor cu cinci maşini electrice! Două au deja preţuri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

VinFast nu lipsește nici de la expoziția CES din Las Vegas. După ce în noiembrie s-a lansat pe piaţa din SUA cu două maşini electrice, acum le-a arătat pe acestea redenumite alături de alte trei viitoare modele.

Toate cinci ocupă câte un segment: A, B, C, D şi E.

Toate acestea sunt prototipurile viitoarelor vehicule electrice. VinFast a decis să-și conecteze/concentreze viitorul anume cu acest tip de transport şi sistem de propulsie, deoarece a face maşini modificate, sub licență, pe baza modelelor BMW Seria 5 și BMW X5 de generaţie anterioară nu mai este justificat din punct de vedere comercial – mașinile s-au dovedit a fi prea scumpe şi cererea pentru ele este scăzută. Tot în cadrul prezentării s-a anunţat că se intenționează abandonarea completă a producției de mașini cu motoare cu ardere internă la sfârșitul anului 2022.

La Consumer Electronics Show, VinFast a scos pe scenă un total de cinci electromobile, trei dintre care sunt absolut noi în portofoliu. Se numesc VF5, VF6 și VF7, cărora li se alătură modelele VF8 și VF9 cu aspect familiar. Şi să sperăm că denumirea lor aşa va rămâne.

Pentru a înțelege mai bine gama VinFast, amintim că în ianuarie 2021 compania a anunțat trei vehicule electrice, și anume VF31, VF32 și VF33. Aceste au fost redenumite ulterior în VF e34, VF e35 și VF e36 respectiv.

În timp ce VF e34 este vândut în prezent doar în Vietnam, celelalte două vor fi disponibile pe alte piețe, inclusiv în SUA. La CES 2022, producătorul auto le-a demonstrat deja sub denumirile VF8 și VF9, anunţând că pot fi precomandate atât în Vietnam, cât şi în SUA şi Europa. Taxa de rezervare este de 200 de dolari. Primii clienţi se vor mai alege cu vouchere.

În SUA, modelul VF8 din segmentul D va avea un preţ de start de 41.000 de dolari, iar VF9 din segmentul E – 56.000 de dolari. Livrările vor demara din trimestrul IV al anului curent.

Fiecare vine cu o garanție de 10 ani sau 200.000 km, cu funcții de conducere autonomă de Nivel 2+ pentru echipările Eco și Plus, în timp ce un nivel 3 sau chiar 4(?) este disponibil pentru cea Premium (pe maşină se vor instala mai multe camere şi senzori corespunzători).

Important de notat: preţurile indicate nu sunt doar fără taxe, ci și fără a include un abonament la asistenți electronici și (cel mai important) închirierea unei baterii! Adică maşinile nu vin standard cu baterii! Acestea vor fi oferite în baza a două opțiuni de abonament: „flexibil” cu o limită de parcurs de 500 de kilometri pe lună și „nelimitat”. Taxa lunară va include toate costurile de întreținere și înlocuirea gratuită a bateriei cu una nouă, de îndată ce capacitatea sa va scade sub 70%.

Ambele SUV-uri fac parte din strategia VinFast de a ajunge la un public global mai larg, ceea ce ne aduce la cele trei modele noi prezentate la CES. Într-o actualizare pentru investitori publicată în octombrie, compania a confirmat planurile de a-și extinde în continuare gama de vehicule electrice, cu trei modele noi acoperind segmentele A-C.

Noile electromobile sunt la fel crossovere, numite VF e32 (segmentul A), VF e33 (segmentul B) și VF e34P (segmentul C), dar pentru piața din SUA vor fi cunoscute drept VF5, VF6 și VF7. Producătorul auto le-a arătat doar exterior. Detalii şi fotografii cu interior vor apărea mai târziu.

În ceea ce privește designul, VF5 are un profil care amintește de Hyundai Creta și are repere similare cu cele de pe VF8, inclusiv grila distinctivă, capota și farurile la două niveluri. Între timp, spatele are mai multe în comun cu VF9, în special în ce priveşte bara luminoasă subțire, deși există elemente de iluminare suplimentare în șorț, în timp ce o schemă de vopsea în două tonuri injectează un oarecare fler.

VF6 primește, de asemenea, indicii similare, dar are o formă mai curbată în ansamblu. Spatele are o lunetă înclinată care duce la o bară luminoasă mai stilizată și un script VinFast. Spre deosebire de fratele său mai mic, VF6 primește, de asemenea, o placare proeminentă neagră peste arcurile roţilor.

Același lucru este valabil și pentru VF7, care este posibil cel mai elegant dintre toate datorită liniei de acoperiș asemănătoare unui coupe, mânerelor retractabile, montanţilor posteriori ciupiți, șorțului frontal îndrăzneț în formă de aripă A și unui spate destul de agresiv.

Cele trei noi vehicule electrice sunt de așteptat să fie lansate în format de serie în 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise