(video) Crossoverul MG Marvel R Electric nu costă mai mult de 50000 de euro. Prin ce e atractiv

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca britanică MG, aflată sub aripa concernului chinez SAIC, şi-a continuat startul său puternic în Europa cu vânzări triplate în 2021. MG Motor Europe a vândut anul trecut 21.946 de vehicule în occident, comparativ cu 7.200 de unități în 2020. Şi vede o popularitate în creştere: doar în primul trimestru din 2022 a reuşit să vândă 22.135 de maşini, dintre care 12.378 doar în martie!

Succesul mărcii se datorează faptului că MG se prezintă ca un challenger și o alegere inteligentă în ceea ce privește prețul, echipamentul și tehnologia, fără a face compromisuri la calitate și siguranță. MG este acum disponibil în 16 țări europene. 

În acest an, brandul anunţă oficial că își va extinde afacerea și în Europa Centrală și de Est, iar cu această ocazie am decis să relatăm în mai multe detalii crossoverul MG Marvel R Electric şi prin ce se face interesant.

Caracteristici cheie:

  • Noul MG Marvel R Electric este deocamdată modelul de top al mărcii.
  • SUV-ul spațios oferă un grad ridicat de eficiență, performanțe atrăgătoare și o experiență plăcută de condus. Datorită distribuției ideale a greutății, pieselor care se găsesc în mod normal doar în mașinile sport și greutății relativ reduse a vehiculului, SUV-ul compact oferă o manevrabilitate excelentă.
    • Pentru o performanţă de frânare este folosit un iBooster special.
    • Întregul șasiu este calibrat de echipa germană de ingineri a mărcii. Cadrul auxiliar este realizat din aliaj de aluminiu.
    • Structura caroseriei îi este realizată din oțel termoformat, aliaj de aluminiu și alte materiale compozite. Este acoperită în proporție de 95% cu material izolator fonic. Chiar şi geamurile sunt cu sticlă izolată fonic, cu dublu strat.
  • Modelul în echipările Comfort și Luxury are tracțiune spate asigurată de două motoare electrice pe o singură punte, cuplate la transmisii cu două trepte pentru eficienţă la viteză mare. Puterea oferită este de 180 CP şi 410 Nm de cuplu, alături de o autonomie de 402 kilometri în ciclu WLTP.
  • Versiunea/echiparea Performance adaugă un motor electric pe puntea din față. Prin urmare, oferă tracțiune integrală permanentă prin intermediu a trei motoare. Puterea sistemului și cuplul maxim sunt setate la 288 CP și 665 Nm de cuplu (0-100 km/h în 4.9 secunde), combinate cu o autonomie de până la 370 km.
  • Toate versiunile sunt echipate deocamdată cu o baterie de 70 kWh. Un încărcător de bord trifazic de 11 kW este inclus standard
    • Sistemul de management termic al bateriei (de asemenea standard) care poate încălzi sau răci bateria (și interiorul) asigură performanțe optime de încărcare în toate circumstanțele. 
    • În plus, bateria poate fi încărcată rapid cu o putere de până la 92 kW. În acest caz, durează doar 30 de minute pentru reîncărcarea de la 30-80% și 43 de minute de la 5-80%.
    • Întregul pachet de baterii a fost supus unor teste stricte de siguranță. După diferite impacturi din orice unghi, pachetul va reduce tensiunea înaltă în câteva milisecunde, asigurând siguranța bateriei și evitând riscul de incendiu.
  • Standard mai este dotat cu un sistem V2L (Vehicle-to-Load). Acest lucru permite bateriei să furnizeze energie unui sistem electric extern. 
    • Sistemul V2L include un cablu de încărcare care pe o parte are ștecherul de Type 2 care se potrivește în priza de încărcare a mașinii, iar pe cealaltă este echipat cu o priză multiplă cu prize de uz casnic. 
    • Sistemul V2L are o capacitate maximă de încărcare de până la 2.500 W și este deosebit de util în situațiile în care nu există nicio priză disponibilă.
    • Prin simpla conectare, toate tipurile de dispozitive electrice pot fi alimentate de bateria de 70 kWh a lui MG Marvel R Electric, cum ar fi o pompă de aer, ceainic, scuter electric sau laptop. Mai mult, nu trebuie pornită mașina pentru asta. 
    • La urma urmei, poate fi încărcată altă maşină electrică, de exemplu, pentru a ajuta un șofer care a rămas fără energie.
  • Fiind în prezent cel mai mare MG din gamă, cu o lungime de 4.674 mm și un ampatament de 2.804 mm, este perfect pentru cei care prețuiesc un interior spațios şi practic, cu scaune generoase. Volumul portbagajului variază între 357 şi 1.396 litri. Versiunea cu tracțiune spate oferă, de asemenea, 150 de litri de spațiu sub capotă. În plus, SUV-ul are o capacitate maximă de remorcare de 750 kg.
  • Unul dintre principalele atuuri ale modelului este şi echipamentul său standard generos. Pe lângă cockpit-ul digital cu sistemul de conectivitate MG iSMART, pompa de căldură și suita MG Pilot, vine standard cu: faruri și stopuri LED, climatizare automată pe două zone, jante din aliaj de 18 sau 19 inci, senzori de parcare faţă/spate, geamuri posterioare fumurii, oglinzi retrovizoare reglabile electric și încălzite, o trapă panoramică, patru porturi USB, intrare fără cheie, un volan multifuncțional căptușit cu piele, tapițerie (parțial) din piele Nappa și un scaun pentru șofer reglabil electric în șase direcții cu funcție de memorie.
    • Echipările Luxury şi Performance adaugă sistem de 360 de grade cu vedere transparentă a șasiului, funcţia de deschidere a hayonului cu un gest al piciorului sub bara de protecţie, sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori, scaune faţă încălzite şi opţional ventilate, purificator de aer, etc.
    • Un sistem audio premium Bose cu nouă difuzoare este exclusiv pentru versiunea Performance.
  • Fiecare Marvel R Electric oferă un cockpit digital cu un panou de instrumente de 12.3 inchi și un impresionant ecran tactil vertical de 19.4 inchi (cu sticlă Corning Gorilla Glass) pentru a controla noul sistem multimedia MG iSMART.
    • În funcție de nivelul de echipare, sistemul MG iSMART oferă o gamă largă de funcții (inclusiv online), precum: DAB+, Bluetooth, hotspot Wi-Fi, Apple CarPlay şi Android Auto, sisteme de navigaţie cu trafic în timp real, prognoză meteo și streaming audio prin Amazon Music. Între timp, sistemul de conectivitate este întotdeauna actualizat utilizând Amazon Web Services (AWS) și actualizări OTA.
    • Sistemul MG iSMART se conectează și la o aplicație pentru smartphone, cu ajutorul căreia diferite funcții pot fi controlate de la distanță. Aplicația permite utilizatorilor să acceseze o serie de funcții utile, cum ar fi Găsește-mi vehiculul, Verificarea stării, Statisticile vehiculului și Scanarea sănătății, Planificarea traseului, Sincronizarea calendarului și Gestionarea încărcării. Datorită sistemului de management termic al bateriei, este posibil de răcit sau încălzit interiorul înainte de plecare, folosind aplicația.
    • Este disponibil şi un încărcător wireless pentru telefoanele compatibile.
  • MG își îndeplinește promisiunea de a face condusul electric accesibil și cât mai sigur posibil pentru șoferii europeni. În acest context, MG Marvel R Electric face un pas înainte cu o gamă cuprinzătoare de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS), grupate sub numele MG Pilot.
    • Începând cu modelul standard se oferă 15 sisteme ADAS care avertizează șoferul despre potențiale pericole pe șosea și intervin dacă este necesar, variind de la Adaptive Cruise Control până la Traffic Jam Assistance, Lane Keep Assistance, Rear Traffic Alert, Blind Spot Monitoring, control inteligent al fazei lungi și sistem de avertizare în caz de somnolență.
    • Standard vine şapte airbaguri, inclusiv unul central între scaunele frontale.

Prețurile europene, care pot varia uşor în funcţie de ţară, încep de la 39.990 de euro pentru echiparea Comfort. Pentru un cost suplimentar de doar 4.000 de euro, SUV-ul este disponibil în echiparea Luxury (43.990 euro). Cea mai cuprinzătoare și puternică versiune, Performance, este disponibilă de la 47.990 euro.

Garanția din fabrică de 7 ani sau 150.000 km se aplică întregului vehicul, inclusiv componentelor de transmisie electrică, cum ar fi bateria litiu-ion și motorul electric.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/06/MG-Marvel-R_Brochure-EN.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise