(video) Cum arată prima maşină „tatuată” din lume! Lucrarea ar costa peste 130000 de euro

0

Pentru a marca măiestria fină și arta tradițională japoneză, Lexus a comandat prima mașină „tatuată” din lume. Această interpretare unică a noului SUV compact UX, care recent a devenit şi primul electromobil al mărcii, a fost proiectată și creată de cel mai renumit artist londonez în arta tatuării – Claudia De Sabe.

Folosind o mașină de culoare albă drept pânză și un instrument de găurit Dremel în locul unui ac fin folosit de regulă în tatuarea pielii umane, Claudia a produs un desen cu tematica unui crap koi pe toată lungimea vehiculului. Peştele Koi este un motiv cunoscut al artei tradiționale japoneze, reprezentând calități de avere și perseverență.

Lexus a creat şi un scurtmetraj care merge în spatele scenei pentru a dezvălui cum a fost făcută mașina „tatuată”.

Claudia a folosit instrumentul Dremel pentru forarea vopselei de pe suprafaţa caroseriei și expunerea metalului de dedesubt pentru a crea modelul complex, apoi a aplicat manual cinci litri de vopsea auto de înaltă calitate pentru a scoate la iveală detaliile. Ca o notă finală, ea a folosit frunze de aur pentru a crea aspecte superioare și pentru a oferi designului un efect 3D mai puternic, înainte ca întregului vehicul să i se ofere un strat de protecție cu lac, astfel încât maşina să poată fi condusă pe drumuri fără probleme.

Procesul a durat tocmai șase luni de zile până la finalizarea desenelor inițiale, „tatuarea” fiind realizată pe parcursul a cinci zile de muncă intensă (câte 8 ore pe zi). Era exigent din punct de vedere fizic din cauza vibraţiei burghiului și s-a lucrat cu un obiect care, spre deosebire de un client uman, nu putea fi mutat într-o poziție confortabilă pe măsură ce proiectarea progresa. În cazul în care orice alunecare mică dintr-un tatuaj uman poate fi ușor lucrată sau colorată în model, „gravarea” cu burghiul necesită o precizie absolută.

UX-ul „tatuat” nu are preţ stabilit, dar se estimează că munca personalizată ar costa peste 120.000 de lire sterline!

A fost pentru prima dată când Claudia și-a aplicat abilitățile pe metal, mai degrabă decât pe pielea umană și a găsit atât asemănări, cât și noi provocări în proiectul unic.

„Când tatuezi o persoană, trebuie să te gândești la mușchii și țesutul de sub piele. Cu mașina, a fost vorba despre modul în care caroseria își schimbă forma în cadru”, a spus Claudia, care a fost asistată în activitate de soțul său Yutaro, originar din Japonia.

„Cel mai bun lucru despre „tatuarea” lui Lexus UX și motivul pentru care această mașină a fost ideală pentru proiect, este forma sa simplificată. Totul, de la liniile din partea corpului până la forma ferestrelor, totul este la fel de dinamic și frumos. A fost o potrivire perfectă pentru design și conceptul în sine”, a adăugat co-fondatoarea studioului de tatuaje Red Point din Islington.

Proiectul reprezintă un tribut adus meșteșugului „takumi” aplicat fiecărui Lexus, atestat în detalii de design și finisaje impecabile obținute cu abilități umane perfecționate în ani de pregătire dedicată. În mod similar, Lexus îmbracă estetica tradițională japoneză în designul vehiculelor sale, în elemente precum decoraţiunile din granule de hârtie „washi” pe acelaşi UX și îmbinarea perfectă a interiorului și exteriorului prin ecranul frontal, răsunând caracteristicile arhitecturale „engawa” ale caselor japoneze.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-sedan-lexus-fost-acoperit-cu-led-uri-pentru-videoclipul-unei-interprete/

(video) Haos în Londra. O moldoveancă şi-a arătat maşina acoperită cu două milioane de cristale Swarovski

https://autoblog.md/foto-premiera-prima-aplicatie-de-casmir-intr-un-supercar-verdant-theme-gt-by-mso/

https://autoblog.md/video-un-biker-a-venit-din-franta-la-cel-mai-iscusit-pictor-auto-din-chisinau-iata-cum-i-a-personalizat-motocicleta/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata