(video) Din pricina unor astfel de şoferi se întâmplă accidente în Chişinău! Trei situaţii recente şi revoltătoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Accidentele rutiere – o problemă care pare să nu mai aibă capăt atât în RM, cât şi în ţări din toată lumea. Şi chiar dacă nu prea vedem multiple exemple de mortalitate zero pe drumurile din occident, deşi se i-au mai multe măsuri ca la noi, inclusiv în termeni de infrastructură mai bună şi cu mai multe elemente de siguranţă, noi trebuie să tindem să fim un exemplu cu ceea ce avem şi să ne protejăm unii pe alţii, căci devenim tot mai puţini ca naţiune, pe zi ce trece. Mortalitatea e mai mare decât natalitatea şi nu o spunem noi, ci statisticile!

La noi, ca şi în alte state, accidentele se întâmplă în marea majoritate a cazurilor pentru că nu se respectă întocmai prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Altele se pot produce din cauza unei stări de sănătate înrăutățite brusc, intemperii sau alte situaţii imprevizibile, însă acestea nu sunt cauze majoritare. Accentul, din nou remarcăm, este pe încălcarea RCR, a setului de reguli care a fost întocmit pentru ca să fie ordine, nu dezordine.

Iar încălcarea regulilor făcută mai ales cu tupeu, indiferenţă şi o anumită doză de mândrie, în unele cazuri, măreşte probabilitatea producerii unui accident rutier şi a situaţiilor periculoase care pot duce la asta. Iată trei exemple ale celor mai populare încălcări înregistrate în capitală.

  • Deplasare la semnalul de interzicere a semaforului, fără o asigurare completă şi fără a ceda trecerea vehiculelor care au prioritate (intersecţia străzilor Ismail cu 31 August)
VIDEO: autoblog.md
  • Deplasare neregulamentară pe benzi şi schimb brusc de benzi/direcţie fără semnalizare (intersecţia străzilor Mitropolit Dosoftei cu Mihai Viteazul)
VIDEO: şofer anonim
  • Nerespectarea cedării trecerii pietonilor şi deplasarea cu viteză în preajma trecerilor pietonale (strada Grădina Botanică)
VIDEO: facebook.com/floris.cristian.35

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/