(video) Drag race: Mercedes-AMG G 63 vs Lamborghini Urus vs Mercedes-AMG GT 63 S

Atunci când decidem să vă relatăm despre întreceri interesante pe o distanţă de minim 402 metri cu maşini sport, de obicei le alegem doar pe cele are căror rezultat este imprevizibil. Recent, într-una din ele au participat trei modele cu motoare V8 twin-turbo de 4.0 litri, iar la finiş a ajuns un concurent complet neaşteptat. Vorbim despre noile Mercedes-AMG G 63, Lamborghini Urus şi Mercedes-AMG GT 63 S.

De regulă, cursele pe o porțiune dreaptă de drum au loc cu automobile din acelaşi (aproximativ) segment, însă colegii de la Top Gear îşi mai permit să le mai diversifice pentru a le face mai captivante. S-ar părea că o maşină cu cea mai mică greutate ale cele mai mari şanse de câştig, însă realitatea poate fi cu totul alta.

Amintim că noul Mercedes-AMG G 63 are sub capotă instalat un V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 585 CP şi 850 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată AMG Speedshift TCT cu nouă trepte, iar sistemul de tracţiune e unul integral.

De pe loc şi până la 100 de km/h poate accelera în 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă urcă până la 240 de km/h. Greutatea mașinii este de 2.560 kilograme.

Noul Super SUV Lamborghini Urus reprezintă grupul VW şi este al doilea cel mai performant din această listă. Fiind deja una din cele mai dorite maşini de teren, aceasta vine cu un motor V8 biturbo de 4.0 litri volum, care produce 650 de CP şi 850 Nm disponibil de la 2.250 de rpm!

Cutia de viteze este una automată ZF cu opt trepte, iar sistemul de tracţiune unul integral. Sprintul de pe loc şi până la 100 de km/h îl poatea realiza în 3.6 secunde, în timp ce viteza maximă poate atinge 305 km/h. Greutatea îi este de 2.2 tone.

În cazul noului Mercedes-AMG GT 63 S 4-door Coupe, model pentru care o astfel de întrecere este una dintre primele de pe Youtube, are sub capotă un V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 639 de CP şi un cuplu maxim de 900 Nm, disponibili între 2.500-4.500 rpm.

Cu ajutorul său, acceleraţia de la 0 şi până la 100 de km/h a maşinii de peste două tone se face în 3.2 secunde, iar viteza maximă ajunge la 315 km/h. Cutia de viteze este una AMG SPEEDSHIFT MCT cu nouă trepte, iar sistemul de tracţiune integrală 4MATIC are o funcţie de distribuţie variabilă a cuplului şi un Drift Mode.

Greutatea îi este de 2.045 de kg.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/