in , ,

(video) Drag race: Noul Bentley Continental GT V8 vs noul McLaren GT

Iată şi o bătălie în segmentul maşinilor grand tourer de lux. Noul Bentley Continental GT V8 are acum un concurent din partea companiei McLaren, deşi credem că noul lor GT ar fi mai ok de comparat cu versiunea Bentley Continental GT cu motor W12 (635 CP/900 Nm, 0-100 în 3.7 s, v.max. 333 km/h) pentru că astfel ar fi mai apropiate prin numărul de CP şi caracteristicile dinamice.

Automobilele au fost aliniate pe pista unui aerodrom din Marea Britanie şi accelerate pe o distanţă de 402 metri cu pornire de pe loc.

  • Ţinem să amintim pe scurt caracteristicile automobilelor sport premium:

Noul Bentley Continental GT V8 este dotat cu un motor V8 de 4.0 litri de generaţie nouă, care produce 550 de CP şi 770 Nm de cuplu, cu două turbo compresoare dual twin-scroll poziţionate în V. Cu acesta, coupeul poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 4.0 secunde, în timp ce viteza maximă îi este limitată la 318 km/h.

Are o cutie de viteze automată cu opt trepte, un sistem de tracţiune integrală Active All-Wheel Drive System care distribuie automat cuplul între punţi în dependenţă de situaţia din timpul condusului (în mod normal se va folosi mai mult puntea posterioară) şi o greutate de tocmai 2.165 de kg!

Noul McLaren GT are un nou motor M840TE, V8 twin-turbo de 4.0 litri, care produce 620 de CP şi 630 Nm de cuplu. Noul agregat este cuplat la o transmisie SSG cu 7 viteze. Tracţiunea este pe puntea din spate!

Cu o funcție Launch Control setată standard, acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în 3.2 secunde, 0-200 km/h în 9.0 secunde, în timp ce viteza maximă se opreşte la 326 de km/h. Având un şasiu din fibră de carbon, greutatea maşinii este de doar 1.530 de kg.

  • Iată şi un review comparativ interesant, realizat de aceiași colegi de la AutoTrader:

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Iti place articolul?