(video) Mercedes-Benz a anunțat despre următoarele şase maşini electrice pe care le va lansa

Noua generație de vehicule electrice din segmentul de lux și executive a celor de la Mercedes-Benz se bazează pe o arhitectură personalizată, care este scalabilă în toate aspectele și poate fi utilizată în cadrul seriilor de modele. Ampatamentul și ecartamentul, precum și toate celelalte componente ale sistemului, în special bateriile, sunt variabile datorită designului modular.

Conceptul vehiculului este astfel optimizat pentru a satisface toate cerințele unei familii de modele orientate spre viitor, cu baterii electrice. Această arhitectură, şasiu, face posibilă construirea de electromobile de diferită talie, de la sedanuri la SUV-uri mari.

Noul EQS va permite clienților din segmentul de lux să beneficieze pe deplin de toate avantajele unei arhitecturi complet electrice în ceea ce privește spațiul și designul. Cu o autonomie de până la 700 km (conform WLTP), EQS îndeplinește cerințele pentru un sedan progresiv din segmentul clasei S și în acest sens. În același timp, Mercedes-Benz rămâne fidel rețetei sale de succes în producție și își proiectează vehiculele și fabricile pentru a putea construi modele diferite în mod flexibil pe aceleași linii de producție. Vehiculele electrice utilizează, de asemenea, tehnologii trans sectoriale de pionierat de la Mercedes-Benz, ar fi, de exemplu, sistemul de control și afișare MBUX (Mercedes-Benz User Experience) sau sistemele de asistență la volan.

Conceptul Mercedes-Benz Vision EQS, pe care l-am văzut şi noi pe viu în septembrie 2019, a oferit indicii pentru designul progresiv al viitorului model de serie EQS. Prototipurile camuflate supuse testării sunt, de asemenea, prevestitoare a caracteristicilor cheie de design care sunt revoluționare pentru segmentul de lux, cum ar fi designul cabinei mutat înainte sau stilul caroseriei în forma unui coupe. Cu toate acestea, mai multe detalii cu privire la designul progresiv al modelelor EQS SUV, EQE și EQE SUV, crucial pentru succesul inițiativei electrice, rămân un secret pentru public pentru moment.

Mercedes-Benz va introduce arhitectura sa nouă pentru maşini electrice din 2021. În același timp, compania va continua să electrifice cele mai de succes platforme. În plus față de SUV-ul de dimensiuni medii EQC (vândut în primele opt luni din 2020 în aproximativ 6.000 de exemplare) şi van-ul EQV (lansat recent în vânzare), clienții din segmentul de mașini compacte pot aștepta cu nerăbdare alte două SUV-uri electrice: EQA și EQB. Designul lor progresiv îi identifică ca membri ai gamei de produse EQ. Producția modelului EQA, care va fi bazat pe noul GLA, va începe înainte de sfârșitul acestui an. EQB va fi făcut respectiv pe baza noului GLB.

Topul de gamă printre electromobile, noul EQS, este în prezent supus ultimelor teste pe drumul spre maturitatea producției, inclusiv la Centrul de testare și tehnologie din Immendingen, Germania. Validarea sistematică a vehiculului care va fi disponibil la nivel global servește la garantarea standardelor înalte de calitate și este una dintre măsurile extinse în procesul de dezvoltare a fiecărei serii de modele Mercedes-Benz.

Stațiile includ teste dure de iarnă în Scandinavia, teste de șasiu și de transmisie pe terenuri de probă, drumuri publice și pe circuite de mare viteză cum este Nardo, precum și testarea integrată a vehiculului global în căldura Europei de Sud și a Africii de Sud. Test drive-uri sunt în prezent, de asemenea, efectuate în China și SUA. În cazul lui EQS, se acordă o atenție deosebită grupului motopropulsor electric și bateriei, desigur. Și acestea sunt testate și aprobate în conformitate cu cele mai stricte standarde Mercedes-Benz.

“EQS a parcurs deja peste două milioane de kilometri în teste, prin căldura din Africa de Sud, până la frigul din nordul Suediei. EQS va fi clasa S a vehiculelor electrice. Acesta este motivul pentru care este în curs de dezvoltare în cadrul aceluiași program pe care îl utilizăm pentru orice alt vehicul care are privilegiul de a purta cu mândrie steaua cu trei colțuri”, spune Christoph Starzynski, responsabil pentru vehiculele EQ.

EQS va fi produs împreună cu noul S-Class în noua fabrică “Factory 56” din Sindelfingen, una dintre cele mai moderne fabrici de automobile din lume.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-s-class-ul-printre-electromobilele-mercedes-surprins-la-teste-are-la-fel-manere-retractabile/
https://autoblog.md/daimler-a-anuntat-despre-lansarea-a-32-de-modele-noi-pana-la-sfarsitul-anului-2022/
https://autoblog.md/seful-daimler-a-anuntat-oficial-dezvoltarea-si-aparitia-unui-g-class-electric/

Cmentariile sunt închise