(video) Ducati Diavel for Bentley – 550 de motociclete frumoase, inspirate de cel mai puternic autoturism al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o colaborare similară cu Lamborghini, Ducati și Bentley sunt mândri să anunțe împreună o nouă motocicletă, în ediție limitată, care celebrează cele mai bune tradiții a ambelor mărci emblematice: Ducati Diavel for Bentley.

În total vor fi produse într-o serie numerotată 500 de exemplare, iar alte 50 „Ducati Diavel for Bentley Mulliner” vor fi și mai speciale. Acestea din urmă sunt rezervate clienților Bentley și includ personalizarea și individualizarea care a fost disponibilă pentru proprietarii modelului Bentley Batur – cel mai puternic Bentley de producție cu W12 twin-turbo (740 CP).

Caracteristici cheie:

  • Centro Stile Ducati, în colaborare cu designerii Bentley, a creat un nou design pentru această motocicletă specială, inspirându-se din Batur de la care preia liniile vederii laterale. Culoarea Scarab Green, sofisticată, rafinată și bogată în nuanțe metalice provine din paleta Bentley Mulliner și este folosită pe toată caroseria.
  • Liniile decisive și agresive ale Diavel V4 au fost, de asemenea, revizuite profund prin componentele tehnice: multe dintre trăsăturile caracteristice ale Batur-ului sunt preluate în diferite părți ale motocicletei. Jantele forjate, concepute și create pentru această motocicletă, amintesc de formele celor puse pe automobil și sunt vopsite în Dark Titanium Satin, lăsând la vedere unele suprafețe prelucrate.
  • Prizele de aer laterale ale motocicletei reflectă grila frontală în două culori, unul dintre cele mai recunoscute elemente ale lui Batur. Iar extractoarele triunghiulare din spate se referă la elementele corespunzătoare ale mașinii. Apărătorul de noroi din față, carena și vederea superioară a rezervorului de combustibil amintesc de nervurile de pe capota mașinii, în timp ce coada pentru un singur loc, care poate fi înlocuită cu un scaun pentru pasager, preia multe indicii de stil din spatele lui Batur.
  • Multe dintre componentele caroseriei sunt realizate din fibră de carbon de înaltă calitate (aripi, capac far, motor, eșapament și radiatoare, carcase de radiator, panouri laterale, piesa de coadă).
  • Sistemul de evacuare a gazelor de eșapament, cu cele două ieșiri și capacul său, a fost reproiectat pentru a se armoniza cu liniile rafinate ale motocicletei.
  • Scaunul acoperit cu Alcantara neagră este inspirat din interiorul mașinii, cu o manoperă de precizie care dezvăluie țesătura roșie subiacentă, la fel cu cea a scaunelor din Batur, cu logoul Bentley fiind brodat pe placa din spate.
  • Diavel for Bentley folosește motorul V4 Granturismo de 1.158 cmc, un element central al designului său și, în același timp, o alegere tehnică extrem de rafinată. Puternic (168 CP), bogat în cuplu, dar și extrem de ușor și compact, este în același timp fluid și utilizabil chiar de la cele mai mici turații. Ordinea de ardere Twin Pulse, împreună cu sistemul de evacuare dedicat, caracterizează în mod inconfundabil timbrul eșapamentului.

Diavel for Bentley, precum toate motocicletele Ducati de colecție, este livrat cu un certificat de autenticitate, un scaun pentru pasager și o husă pentru motocicletă. Denumirea modelului și numărul de producție al unității sunt afișate pe o placă introdusă în capacul din fibră de carbon al capului vertical, în partea dreaptă a motocicletei. Atât planșa de bord, echipată standard cu navigație pas cu pas, cât și matricea LED a stopurilor, oferă o animație specială la pornire. În cele din urmă, fiecare Diavel for Bentley va fi livrat într-o cutie exclusivistă personalizată din lemn.

Colaborarea dintre cei doi producători a dus și la crearea unei Capsule Collection, rezervată proprietarilor Diavel for Bentley, care permite clienților să-și completeze look-ul cu o cască jet și o jachetă tehnică (disponibilă atât în ​​versiunea pentru bărbați, cât și în versiunea pentru femei) într-o ediție limitată, caracterizată printr-o schemă de culori care o reflectă pe cea a motocicletei.

Motocicletele Diavel for Bentley Mulliner vor fi disponibile exclusiv clienților Mulliner, care prin colaborare directă cu designerii Centro Stile Ducati, o vor putea configura cu diferite culori pentru șa, etrierele de frână frontale, piesele din fibră de carbon și jante. De asemenea, ei vor putea alege pentru piesele caroseriei aceeași culoare pe care o poartă mașina lor sau una dintr-o paletă exclusivă selectată de Mulliner pentru această serie specială și extrem de exclusivistă. 

În Italia, prețul de start al motocicletei este de 58.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise