(video) Echipa Aston Martin de Formula 1 l-a angajat pe Adrian Newey

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gata cu intriga! În această după amiază, echipa Aston Martin Aramco Formula One Team a anunțat oficial despre angajarea lui Adrian Newey, încă actualul director tehnic al celor de la Red Bull Racing.

Echipa britanică menționează că este începutul unui parteneriat pe termen lung, în ciuda vârstei de 65 de ani a expertului.

Adrian Newey și-a angajat viitorul pe termen lung față de echipa de Formula 1 Aston Martin Aramco. Celebrul designer britanic va începe să lucreze la sediul echipei din Silverstone din 1 martie 2025, preluând un nou rol de Managing Technical Partner.

Numirea lui Adrian Newey este încă o declarație a ambițiilor Aston Martin Aramco în Formula 1. Acesta are un palmares de succes de neegalat: a condus echipe de Formula 1 la 25 de titluri mondiale, stabilindu-și poziția de cea mai mare minte tehnică din istoria acestui sport.

Gata pentru ceva nou în Formula 1, Adrian vede în Aston Martin Aramco proiectul ideal pentru a-și aplica îndrumarea și creativitatea

Un tur privat al noului AMR Technology Campus al echipei în luna iunie – o demonstrație tangibilă a ambiției nelimitate a echipei – s-a dovedit a fi un factor decisiv în procesul decizional (dar nu banii lui Lawrence Stroll), notează echipa într-un comunicat de presă.

Sunt multe lucruri care îi vor pune mintea lui Adrian la încercare în acest nou rol: o resetare a regulilor tehnice pentru 2026, integrarea agregatelor Honda Works, combustibili avansați de la Aramco și cel mai nou tunel de vânt din acest sport.

„Sunt încântat să mă alătur echipei Aston Martin Aramco Formula One. Am fost extrem de inspirat și impresionat de pasiunea și angajamentul pe care Lawrence le aduce în tot ceea ce este implicat. Lawrence este hotărât să creeze o echipă de talie mondială. El este singurul proprietar majoritar al echipei care este implicat activ în sport.

Angajamentul său este demonstrat în dezvoltarea noului AMR Technology Campus și a tunelului de vânt de la Silverstone, care nu sunt doar de ultimă generație, ci au și un aspect care creează un mediu de lucru excelent.

Împreună cu parteneri grozavi precum Honda și Aramco, au toate piesele cheie ale infrastructurii necesare pentru a face din Aston Martin o echipă câștigătoare a campionatului mondial și abia aștept să ajut la atingerea acestui obiectiv.”

Adrian Newey

„Aceasta este o veste uriașă. Adrian este cel mai bun din lume în ceea ce face – este în vârful jocului său – și sunt incredibil de mândru că se alătură echipei Aston Martin Aramco Formula One Team. Este cea mai mare poveste de când numele Aston Martin a revenit în sport și o altă demonstrație a ambiției noastre de a construi o echipă de Formula 1 capabilă să lupte pentru campionatele mondiale.

De îndată ce Adrian a devenit disponibil, am știut că trebuie să facem ca acest lucru să se întâmple. Conversațiile noastre inițiale au confirmat că există o dorință comună de a colabora într-o oportunitate unică în viață.

Adrian este un pilot de curse și unul dintre cei mai competitivi oameni pe care i-am întâlnit vreodată. Când a văzut ce am construit la Silverstone – incredibilul nostru AMR Technology Campus, grupul de oameni talentați pe care i-am adunat și cel mai nou tunel de vânt din sport – a înțeles rapid ce încercăm să realizăm. Vorbim serios – și el la fel. Adrian ne împărtășește foamea și ambiția, crede în acest proiect și ne va ajuta să scriem următorul capitol din povestea Aston Martin Aramco în Formula 1.”

Lawrence Stroll, președinte executiv al Aston Martin Aramco Formula One Team

Newey va fi plătit cu 30 de milioane de lire sterline pe an, inclusiv adaosuri și bonusuri, în baza unui contract de cinci ani cu Aston Martin, potrivit BBC.

Cmentariile sunt închise