(video) Elon Musk: Mașinile vor deveni complet electrice, dar va exista o altă provocare pentru omenire

Consumul de energie electrică se va dubla la nivel global dacă autoturismele vor fi electrificate în masă, a declarat CEO-ul Tesla Elon Musk. În acest sens, vor trebui construite mult mai multe centrale nucleare, solare, geotermale și eoliene.

Dezvoltarea așa-numitei energii durabile (care nu duce la poluare semnificativă) este o nouă provocare pentru omenire, a declarat Musk în cadrul unui interviu cu Mathias Döpfner, şeful editurii germane Axel Springer, din numele căreia omul de afaceri s-a ales cu un premiu.

Vezi mai jos acest interviu care începe cu biografia interesantă a lui Elon Musk:

“Mașinile vor avea nevoie de încă 20 de ani pentru a deveni complet electrice. Se vor întâmpla lucrurile ca şi în cazul telefoanelor mobile pe care le folosim cu toţii: acestea nu pot fi înlocuite toate într-un singur moment dat.”

Şeful Tesla este de părere că aproximativ 5% din flota mondială de autovehicule pot fi transferate la electricitate în fiecare an, dacă se doreşte mult acest lucru. În același timp, de îndată ce mașinile electrice vor deveni pe larg răspândite, energia electrică generată tot mai mult de surse precum vântul și soarele va trebui stocată undeva, probabil folosind baterii.

“Cele mai bune turbine eoliene sunt fabricate în Germania”, a adăugat Musk.

Tesla a cumpărat recent o licență pentru a vinde energie electrică în Europa de Vest. Compania auto a mai efectuat, de asemenea, un sondaj în rândul germanilor prin care i-a întrebat dacă în perspectivă vor folosi energia electrică furnizată de companie pentru a încărca mașini electrice în viitor.

Interviul cu Elon Musk a mai surprins lumea prin evaluarea sa pozitivă a centralelor nucleare, deşi în ultimele decenii în ţările înalt dezvoltate acestea sunt criticate pentru nesiguranța și complexitatea depozitării și eliminării deșeurilor nucleare.

Dar, ar trebui să se țină cont de faptul că generarea de energie electrică a centralelor nucleare poate fi reglată fără probleme în funcție de nevoile energetice, pe lângă faptul că producția nu depinde de factorii din jur (ora din zi, activitatea solară, energia eoliană și așa mai departe). Astfel, centralele nucleare nu au nevoie de baterii uriașe pentru stocarea energiei produse, ca în cazul energiei solare sau eoliene.

Între timp, s-a constatat că producţia de seturi de acumulatori pentru bateriile maşinilor electrice este dăunătoare pentru mediu. Un studiu recent a arătat că în timpul procesului de fabricaţie a electromobilelor se generează cu 63% mai mult CO2 decât în cazul autovehiculelor cu motoare cu ardere internă.

Vezi şi:

https://autoblog.md/seful-daimler-ag-prezice-viitorul-lumii-particular-din-2020-va-incepe-falimentul-industriei-auto/

Cmentariile sunt închise