(video) Ferrari KC23 – un nou unicat pe planeta Pământ

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Divizia Ferrari Special Projects a pregătit o altă mașină unică, la comandă, în cadrul programului de personalizare pe care îl pune la dispoziția clienților înstăriți. Noul Ferrari KC23 a devenit a patra maşină one-off care se bazează pe supercarul Ferrari 488, deși producția lui a fost finalizată în urmă cu patru ani.

Însă clientul a ales pentru proiect nu un 488 stradal, ci versiunea de curse 488 GT3 Evo din anul 2020. Acest lucru înseamnă automat că supercarul exclusivist nu are acces pe drumurile publice, iar cu modificările primite nu poate participa nici în vreo serie de curse.

Rămâne oricum o jucărie pentru distracţii pe circuite, deşi este un obiect de colecţie destul de sofisticat.

Având în vedere natura extremă a configurației motorului, șasiului și suspensiei sale, KC23 a fost proiectat exclusiv pentru utilizarea pe pistă necompetitivă. Încă din primele zile ale proiectului și în acord cu clientul, producătorul s-a concentrat pe crearea unei mașini unice radicale, complet lipsite de constrângeri de omologare și îmbrăcată în genul de linii atemporale care ar face-o un clasic instantaneu, oferind totodată o privire tentantă asupra viitorului supermașinilor. Acest obiectiv provocator a cerut ca fiecare dintre liniile lui 488 GT3 Evo 2020 să fie reproiectată, inclusiv suprafețele din sticlă și grupurile de lumini.

Rezultatul este că mașina are o frumusețe monolitică, de parcă ar fi sculptată dintr-un singur bloc de metal. Tratamentul suprafeței este neted și fără sudură, cu unghiuri ascuțite reduse la un minimum absolut. Toate panourile exterioare ale caroseriei au fost reproiectate de la zero, iar în proces au fost implicaţi atât designerii de la Ferrari Styling Centre, cât şi cei mai buni experţi în aerodinamică ai mărcii italiene.

A mai primit nişte portiere noi cu deschidere verticală (tip fluture, pe balamale frontale simple, o soluție arhitecturală pe care o împărtășește cu LaFerrari) şi blocuri optice LED pe cât de compacte, pe atât de spectaculoase. Banda pe post de stopuri conţine lamele uimitoare din metacrilat, inspirate de cele ale lui Ferrari Vision Gran Turismo. Chiar și suprafețele de sticlă ale mașinii au fost influențate de filosofia de design care stă la baza lui KC23: sunt integrate perfect cu caroseria, fără montanţi, rame sau garnituri de etanşare vizibile, creând un efect de cupolă clar derivat din aeronautică.

Iar principala caracteristică a acestui skin frumos este o serie de elemente mobile! Pentru o răcire mai eficientă, coupeul îşi deschide „branhii” în spatele roților frontale (pentru eliminarea aerului fierbinte din radiatoare) și în spatele portierelor (pentru a capta mai mult aer către motor). Aripa spate masivă este detaşabilă, însă este necesar de montat manual înainte de ieşirea pe circuit, pentru o forţă de apăsare maximă. În imagini maşina este arată cu “încălţăminte” frumoasă de 21/22 inchi pe faţă/spate, deşi va fi necesar de schimbat cu unele mai modeste de 18 inchi pentru mersul pe circuite.

O altă trăsătură distinctivă este culoarea Gold Mercury, datorită unei vopsele din aluminiu, special dezvoltată, cu patru straturi. Metalul lichid din vopsea îi conferă o strălucire uimitor de luminoasă în lumina soarelui, iar culoarea însăși pare să se schimbe constant în funcție de tipul și unghiul luminii care o lovește, dând un efect extraordinar de captivant.

Cockpitul mașinii de curse a fost păstrat în forma sa aproape originală. Totuşi, spre deosebire de 488 GT3 Evo, unicul KC23 are două scaune tapiţate cu Alcantara. Din câte poate aţi observat, în loc de oglinzi retrovizoare are camere, iar deasupra motorului un capac închis, fără vreun geam: din acest motiv în cabină, pe tavan, sunt montate trei mici ecrane pe care se transmit imagini de pe cele două camerele video laterale şi una posterioară.

În mod tradițional, divizia Ferrari Special Projects nu dezvăluie nimic despre tehnologia de propulsie a mașinii sport unice. Ferrari 488 GT3 Evo original avea un motor V8 biturbo de 3.9 litri (600 CP/700 Nm), deși puterea era limitată de cerințele tehnice ale diferitelor campionate. În absența omologării, Ferrari KC23 poate avea o putere mai mare, până la sau chiar peste 720 CP.

Unicul Ferrari KC23 îşi va face prima apariţie publică la Festivalul de Viteză de la Goodwood, care va începe de joi, 13 iulie. În lunile august și septembrie mașina va fi expusă la Muzeul Ferrari, iar abia după aceea va pleca în garajul proprietarului, care a aşteptat-o peste trei ani de zile.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise