(VIDEO) Ford anunţă despre cea mai mare investiţie din istoria sa

Ford Motor, pentru suma impunătoare de 11.4 miliarde de dolari SUA, va construi de la zero un mega complex de producție a maşinilor electrice şi a bateriilor pentru acestea. Compania o numește cea mai mare investiție din istoria sa.

Ford spune că lucrează la proiect împreună cu partenerul său în producția de baterii – compania industrială sud-coreeană SK Innovation. Din suma totală producătorul auto va investi circa şapte miliarde.

 

Planul presupune crearea a două complexe uriașe de producție în Statele Unite, a căror amploare amintește de modul în care erau construite fabricile auto pe vremuri. Primul complex, numit Blue Oval City, va fi construit în apropiere de oraşul Stanton (Tennessee) și va ocupa șase mile pătrate (în jurul a 1.554 de hectare)!

Acest teritoriu va găzdui o fabrică de asamblare pentru producția de pickup-uri electrice de ultimă generație (actualul Ford F-150 Lightning va fi produs în Michigan), o întreprindere pentru producția de baterii BlueOvalSK (cu o capacitate de 43 GWh pe an), precum și alte platforme pentru marii furnizori. Întregul complex va costa 5.6 miliarde de dolari și va deschide 6.000 de noi locuri de muncă.

O a doua mega fabrică va fi construită în apropiere de oraşul Glendale (în statul vecin Kentucky) și va include două întreprinderi identice cu BlueOvalSK, care vor fi responsabile de producţia bateriilor pentru viitoarele automobile electrice marca Ford și Lincoln. Acest complex va ocupa 600 de hectare, va costa 5.8 miliarde şi va deschide 5.000 de noi locuri de muncă.

Ford mai promite să organizeze un proces de producţie de ultimă generație cu utilizarea activă a surselor alternative de energie, astfel încât toate platformele să fie integral neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Darea lor în exploatare este setată pentru 2025.

Astfel, Ford va câștiga o capacitate suplimentară pentru producția de baterii – 129 GWh pe an. În paralel, împreună cu Redwood Materials, vor fi organizate întreprinderi de reciclare a bateriilor, iar în total, până în 2025, Ford și partenerii săi intenționează să investească 30 de miliarde de dolari în vehicule electrice.

În același timp, deocamdată nu se pune problema unei tranziții complete la mașinile cu baterii. Ford se așteaptă ca până în 2030 vehiculele electrice să reprezintă doar 40-50% din vânzările globale ale companiei.

 

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/