(video) În acest weekend s-a cumpărat prin licitaţie cel mai scump Chevrolet Corvette nou din istorie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Chevrolet și casa de licitaţii Barrett-Jackson au organizat în acest weekend vânzarea primului Chevrolet Corvette Z06 de nouă generaţie. Supercarul cu VIN cod 001 a fost cumpărat în schimbul a 3.6 milioane de dolari, făcându-l cel mai scump Corvette nou din lume!

Interesant este de remarcat că recordul anterior a fost înregistrat acum un an, la aceeaşi licitaţie, de prima copie a noului Corvette Stingray. Mai mult, ambele automobile au fost achiziționate de una şi aceeaşi persoană!

Ambele maşini emblematice au fost procurate de un fan înrăit al modelului – Rick Hendrick – care odată cu tranzacția actuală și-a bătut propriul record din 2020 cu 600.000 de dolari. Toate încasările din licitație vor fi trimise către fundația caritabilă Operation Homefront, una care sprijină familiile militarilor.

Pe lângă numărul de ordine, acest Corvette Z06 mai dispune de pachetul opţional 70th Anniversary. În 2023 compania va sărbători 70 de ani de la apariţia celei mai longevive denumiri de model auto stradal din istorie. Pachetul, pe lângă culori exclusive de caroserie, decor interior specific şi o serie de dotări opţionale de top, include şi un set special de valize.

Preţul de start pentru noul Corvette Z06 încă nu a fost anunţat oficial, însă presa auto de peste ocean estimează că va costa în jurul a 100.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise