(video) Interesant! Bentley arată cum produce cel mai rapid SUV de lux din lume printr-o dronă de curse

Bentley arată cum asamblează cea mai performantă versiune a primului său SUV, Bentayga Speed, şi a făcut-o într-un mod neobişnuit. Pentru a filma secvenţe din procesele de lucru a folosit o dronă de curse!

Aparatul de zbor a fost pilotat prin zonele de producție în timp real, britanicii considerând asta a fi o premieră pentru o uzină producătoare de autovehicule.

Acoperind toate zonele de producție ale uzinei Bentayga din Crewe, Marea Britanie, filmuleţul marchează statutul Bentley ca un Centru de Excelență pentru prelucrarea lemnului natural, pielii și producţia motorului cu 12 cilindri în cadrul grupului Volkswagen.

Scenele surprinse în lemnărie evidenţiază doar câteva momente din cele 10 ore de procesare necesare pentru a transforma bucăţi „crude” din lemn din resurse durabile în furnir frumos finisat. Fiecare foaie de lemn folosită într-o maşină Bentley provine din același copac, pentru a asigura că modelul texturii, culoarea şi vârsta lemnului rămân aceleaşi.

Transferul la atelierul de personalizare cu decoraţiuni interioare arată un rezumat al procesul de tapiţare cu piele rafinată. O echipă dedicată de specialişti au nevoie de peste 8 ore pentru a transforma până la 14 piei de taur, toate fiind/provenind ca un produs secundar al industriei cărnii, în interiorul unui Bentayga Speed.

În habitaclul SUV-ului, standard domină Alcantara, inclusiv pe scaune şi volan, ceea ce este o premieră pentru acest model, însă în cazul în care viitorii proprietari nu şi-o vor dori, fără nici un cost suplimentar, producătorul britanic o poate înlocui cu piele naturală.

De asemenea, prezentate în film sunt câteva clipe din cele 24 de ore pe care fiecare corp de Bentayga Speed le petrece în atelierul dedicat de vopsire. Fiecare client poate alege una din cele tocmai 87 de culori puse la dispoziţie în paleta de bază, inclusiv bi-ton(!), ori în una personalizată care poate fi creată de la zero.

După șlefuire și etanşare manuală, roboții se ocupă de pulverizarea vopselei și ulterior a lacului cu precizie maximă, după care întreaga maşină este polişată manual până la perfecțiune.

O scurtă privire de ansamblu a liniei de asamblare a motoarelor evidențiază echipa formată din 30 de angajaţi cu înaltă calificare, care au nevoie de 13.4 ore pentru a asambla și testa fiecare motor W12.

Un număr total de 294 de componente se unesc pentru a forma cel mai avansat motor cu 12 cilindri din lume, care produce apoi 635 CP și 900 Nm de cuplu.

Secvența finală arată linia de asamblare Bentayga în sala principală, acolo unde 230 de angajaţi petrec în total 19 ore pentru a instala toate părţile componente şi elementele decorative în şi pe corpul unui SUV, după care urmează o serie extinsă de înscriere și verificare a calităţii (până la 650 de capitole în funcție de specificația fiecărei mașini)!

Acestea din urmă şi alte lucruri precum teste şi pregătirea pentru părăsirea uzinei durează alte 52.5 ore.

Asamblarea fiecărei maşini durează în total 127 de ore sau 16 zile de muncă, ceea ce face din Bentayga Speed nu doar cel mai rapid SUV din lume din punct de vedere al vitezei maxime (306 km/h), ci şi SUV-ul pentru care se alocă cel mai mult timp pentru fabricaţie.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-pretul-produselor-este-motivat-iata-cum-se-fac-in-prezent-masinile-mclaren/

https://autoblog.md/video-unde-si-cum-se-produce-aceasta-frumusete-numita-acura-nsx/

(video) Ştiai asta? Cum se produc şi se vopsesc maşinile LADA în 2019, în secolul XXI

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/