(video) Istoria incredibilă a unui Jaguar E-Type, găsit în nişte arbuști după 30 de ani. Cum arată după restaurare
Cel de-al zecelea E-Type Series 1 4.2 RHD FHC, care a părăsit vreodată linia de producție Jaguar, a trecut acum câteva luni printr-o restaurare completă, după ce a ajuns în mâinile specialiştilor de la E-Type UK.
Compania din Marea Britanie se ocupă de vânzări, restaurare, întreținere și alte upgrade-uri exclusiv pentru iconicul automobil, a câştigat o reputație excelentă pentru atenția la detalii și precizia muncii sale, precum și pentru natura abordabilă și profesională a echipei sale.
Cei de la E-Type UK afirmă că au descoperit la sfârşitul lui 2017 ceea ce cred că este al zecelea Type E construit vreodată din seria menţionată. Maşina a fost găsită printre arbuştii unei moșii din Gloucestershire, Anglia.
Experţii estimează că a stat acolo şi a ajuns în starea în care o puteţi vedea în imagini timp de trei decenii. În ultimele zile ale lui august 2019 restaurarea a fost finisată, după care a urmat livrarea către noul său proprietar mândru.
Exemplarul E-Type Series 1 4.2 RHD FHC din 1964 a fost scos din pădurice şi a fost reparat meticulos, deşi după atâta timp de contact cu natura şi condiţii meteo de tot felul, întregul corp original elegant nu a mai putut fi readus la starea pe care o avea din uzină.
Cu toate acestea, acest Jaguar foarte special a fost descoperit cu o parte a şasiului, dar şi cu suspensia spate independentă păstrate într-o stare destul de bună.
Misiunea care urma a fost importantă: totul în afară de cele anunţate şi jurnalul de bord original au trebuit să fie obținute din surse originale sau realizate artizanal. Deci, în timp ce o echipă căuta panoul de podea care se aşterne peste şasiu şi pereții etanși față/spate, atelierul de caroserie s-a apucat să-i facă un nou corp.
După ce toate au fost puse cap-coadă, a urmat vopsirea în nuanţă Opalescent Silver Grey, iar pentru a obține finisajul perfect, mașina a fost supusă la 60 de ore de lustruire – singura modalitate de a aprecia cu adevărat calitatea finisajului vopselei noi.
Interiorul a fost, de asemenea, actualizat, cu electronice complet noi, planşă de bord, scaune tapiţate cu piele neagră, cadrane de bord și cu un set de pedale – toate obținute din depozite cu piese de schimb sau făcute artizanal. În timp ce intenția a fost de a păstra totul cât mai autentic posibil, noul custode al mașinii a solicitat ca unele upgrade-uri moderne să fie făcute pentru ca să o poată folosi aproape zilnic.
Așa după cum era de așteptat, cele mai multe dintre componentele motorului au fost inutilizabile, dar unele părți au fost salvate în speranța de a fi păstrate cât mai multe posibil din caracterul original.
Motorul de 4.2 litri cu arbore cu came modificat şi cu o bielă-manivelă mai uşoară şi mai balansată, a fost într-un final conectat la un eşapament sport din oţel inoxidabil, cu colectoare tubulare, creând din nou o simfonie frumoasă, dar şi la o transmisie manuală în cinci trepte.
În timp ce nu se știe dacă semnificația de 10-a maşină din seria indicată are cumva un impact asupra valorii sale, preţul unui exemplar imaculat ar ajunge astăzi până la 150.000-200.000 de lire sterline şi poate chiar mai mult.
Modelul Jaguar E-Type 4.2-Litre Fixed Head Coupe, cu volan pe dreapta, în specificaţie britanică, a fost produs în perioada 10.1964–07.1967 într-un număr total de 1.583 de exemplare.
Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.
Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.
De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!
GALERIE FOTO
(sursă: etypeuk.com)
Vezi şi:
https://autoblog.md/foto-video-jaguar-a-readus-la-viata-primul-supercar-din-lume/
Cmentariile sunt închise