(video) Jeep a prezentat trei SUV-uri electrice: două sunt modele internaţionale, iar unul e pentru Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jeep se pregătește să devină lider mondial în electrificarea automobilelor de clasă SUV. Până în 2030, jumătate din Jeep-urile vândute în SUA sunt de așteptat să fie electrice, iar până la acel moment, Europa va rămâne doar cu electromobile, fără niciun fel de hybrid! 

Momentan, Jeep nu are nicio mașină electrică în gamă, dar în următorii trei ani promite să aducă pe piață patru astfel de modele, trei dintre care ni se prezintă anticipat acum.

Cel mai interesant din acest trio este noul Jeep Recon. Producătorul subliniază că nu va înlocui tradiționalul Wrangler, ci îi va ține mai degrabă o companie pe piață. 

Stilul general al noului Recon este asemănător cu al lui Wrangler: console scurte, anvelope de teren, uși detașabile, ochi de remorcare la vedere. Cu toate acestea, va fi imposibil de a-l “dezbrăca” complet: parbrizul și cadrul acoperişului (cu o secţiune moale retractabilă) sunt montate rigid.

Se mai menţionează că Recon este făcut de la zero, dar încă nu există detalii la capitol tehnic. Conform informațiilor preliminare, platforma STLA Large a concernului Stellantis îi va sta la bază. 

Totodată, Recon va avea un sistem electronic avansat pentru off-road Selec-Terrain și diferențiale blocabile, ceea ce ar trebui să-l facă un adevărat luptător în afara asfaltului.

A doua mașină electrică anunțată este noul Jeep Wagoneer S. Aceasta nu este o variantă a actualului Wagoneer, ci un model separat, pus pe aceeași platformă STLA Large. 

Wagoneer S este comparabil ca mărime cu Grand Cherokee și are o siluetă mai elegantă, cu linii mai aerodinamice, lipsite de brutalitate. Autonomia îi va fi de până la 640 de km, iar unitatea de propulsie cu 600 de CP (probabil formată din două motoare) îi va putea asigura un timp de acceleraţie 0-97 km/h în 3.5 secunde.

Premiera lui Recon şi Wagoneer S va avea loc în 2023, iar pe piață vor ajunge în 2024. Producţia lor va fi aranjată în America de Nord, iar livrările vor avea loc în mai multe regiuni ale lumii, inclusiv în Europa.

Cel mai aproape de serie este noul Jeep Avenger. Modelul este aproape gata şi va debuta în octombrie la Salonul Auto Internaţional de la Paris. Tot atunci, după prezentare, vor începe să fie acceptate comenzi.

Avenger va fi produs la fabrica FIAT din Polonia, iar startul vânzărilor este programat pentru începutul anului 2023. Pe lângă Europa, piaţa principală, mașinile vor fi livrate în Japonia și Coreea de Sud.

Avenger va fi cel mai mic Jeep din gama globală, chiar mai compact decât actualul crossover Renegade, care are 4.2 metri lungime. Autonomia promisă este de 400 km. Alte detalii şi caracteristici vor fi disponibile din octombrie.

Dacă poate aţi observat în evenimentul de prezentare, a fost arătat în format teaser modelul hibrid Grand Wagoneer 4xe. Premiera sa ar putea avea loc în cadrul Salonului Auto de la Detroit (NAIAS), mutat din tradiţionala perioadă de ianuarie la mijloc de septembrie.

Cmentariile sunt închise