(video) New York 2022: Premieră – Noile Jeep Wagoneer L şi Grand Wagoneer L

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jeep a prezentat la Salonul Auto Internaţional de la New York două versiuni noi a modelului său de lux – Wagoneer – prin care a decis să-şi deschidă şi un nou sub brand premium.

Americanii ţin să le numească Wagoneer L și Grand Wagoneer L, fără prefixul Jeep în denumire, asta pentru că pe maşini nu există nicio inscripție Jeep, cu mici excepții care nu se scot în evidenţă.

Caracteristici cheie:

  • După câte poate v-aţi dat seama, L înseamnă ampatament lung şi astfel modelele vor concura cu Chevrolet Suburban, Cadillac Escalade ESV, precum și versiunile lungi ale Ford Expedition și Lincoln Navigator. Ampatamentul Jeep-urilor a fost întins cu 178 mm și ajunge acum la 3.302 mm, deși cifrele concurenților nu sunt depășite: Navigator L are 3.343 mm, iar Escalade ESV are 3.406 mm, de exemplu.
  • Consolă posterioară a maşinilor tot a fost mărită, astfel încât lungimea totală a crescut cu 305 mm, până la 5.758 mm! Modelul Cadillac rămâne deocamdată lider la acest capitol (5.766 mm), dar Lincoln-ul este mai scurt (5.636 mm).
  • Jeep-urile alungite mai au portiere posterioare originale, ale căror deschideri sunt acum separate de pasajele roților. Geamurile posterioare au devenit mai lungi, iar montaţii din spate au devenit respectiv mai masivi.
Grand Wagoneer standard vs Grand Wagoneer L
  • Maşinile vin de asemenea cu trei rânduri de scaune, dar distanța dintre ele este mai mare. SUV-urile pot avea opt sau șapte locuri: în al doilea caz, pe al doilea rând sunt instalate scaune individuale.
  •  Și, respectiv, volumul portbagajului a crescut, o caracteristică căutată de americani – cu câte e mai mare, cu atât e mai atractivă oferta.
    • Ampatamentul mai lung a permis adăugarea altor 447 litri conform standardului EPA!
    • Wagoneer L are 1.192 de litri, în timp ce Grand Wagoneer L are 1.252 de litri, iar asta până la marginea de jos a geamurilor! Pentru comparație: Cadillac Escalade ESV are un volum de 1.175 litri, iar Lincoln Navigator L – 1.019 litri.
  • Noile modele cu ampatament lung sunt primele produse Jeep dotate cu noul motor biturbo Hurricane, de 3.0 litri şi cu șase cilindri în linie. Pe Wagoneer L oferă 426 CP și 635 Nm, iar pe Grand Wagoneer L – 517 CP și 678 Nm. Alternativ, V8-uri natural aspirate de pe maşinile care au debutat anul trecut sunt disponibile.
  • SUV-urile cu motoare biturbo noi au aceeași cutie de viteze automată cu opt trepte, în timp ce un sistem de tracţiune integrală vine standard.
  • Doar Grand Wagoneer L vine standard cu suspensie pneumatică, capabilă să mărească garda la sol până la 254 mm. Pentru Wagoneer L este o opţiune.
  • Apropo, nouă mai este o ediţie specială (valabilă şi pentru maşinile cu ampatament scurt) – Carbide Edition – care vine cu un decor negru copios. Jantele, grila, carcasele oglinzilor, șinele de acoperiș și chiar interiorul farurilor sunt negre.

Mașinile de ediţie specială vor fi puse în vânzare din această primăvară. Din a doua jumătate a anului vor intra pe piață noutăţile cu ampatament lung şi motoare biturbo.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/