(video) Koenigsegg și-a actualizat recordul de timp pentru 0-400-0 km/h 

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După recentul incident cu un Jesko ars în totalitate, compania Koenigsegg Automotive a reușit să localizeze și să rezolve rapid problema. Și pentru a demonstra fiabilitatea propulsorului și a mașinii în general, ne captează acum atenția cu un nou record mondial. De fapt prin doborârea propriului record.

Pe 27 iunie, pe un aerodrom suedez, un Jesko Absolut a realizat 0-400-0 km/h în mai puțin de 28 secunde. În 2023, pe același aerodrom, Koenigsegg Regera a recâștigat recordul mondial 0-400-0 km/h cu un timp de 28.81 secunde.

Modelul ales a fost un Jesko în specificație Absolut, condus de pilotul de teste Markus Lundh. Jesko Absolut este proiectat special pentru viteză maximă în linie dreaptă. Caroseria sa are o zonă frontală mai mică, ventilație limitată și direcționată pentru eliberarea aerului de înaltă presiune și niciun fel de aerodinamică activă, toate menite să minimizeze rezistența la înaintare. În consecință, Jesko Absolut unul dintre cele mai mici coeficiente Cd – doar 0,278.

Această valoare minimă a rezistenței la înaintare a ajutat Jesko Absolut să parcurgă distanța 0-400-0 km/h în doar 27.83 secunde. De fapt, într-o singură cursă de la staționare la 412 km/h și înapoi la zero, Koenigsegg Jesko Absolut a stabilit patru noi recorduri mondiale pentru o mașină de serie standard, complet omologată.

  • 0-400-0 km/h – 27.83 secunde
  • 0-400 km/h – 18.82 secunde
  • 0-250-0 mph – 28.27 secunde
  • 0-250 mph – 19.20 secunde

Cursa a fost efectuată în primele ore ale zilei de joi, 27 iunie 2024

La ora 5 dimineața, atât temperatura aerului ambiant, cât și temperatura pistei erau considerabil mai scăzute, iar vântul era calm – condiții perfecte pentru stabilirea unor noi recorduri mondiale!

Mașina folosită a fost un Jesko Absolut standard, așa cum este livrat clienților, care a folosit combustibil E85 și anvelope standard Michelin Pilot Sport Cup2 R. Singurele modificări aduse mașinii au fost adăugarea unui roll cage pentru siguranța șoferului și a unui scaun de pe modelul One:1, preferința șoferului pentru astfel de evenimente.

Datele au fost înregistrate cu ajutorul echipamentului de cronometrare Racelogic, conform standardelor din industrie, și verificate de sediul central Racelogic din Regatul Unit.

„Această cursă record a validat acuratețea performanțelor simulate și calculate ale modelului Jesko Absolut, ceea ce ne dă o mare încredere în capacitatea acestuia de a fi cea mai rapidă mașină de serie complet omologată din lume. Acum totul se rezumă la testarea, dezvoltarea și omologarea pneurilor, înainte de a putea încerca în sfârșit să atingem acest record.

În paralel, intenționăm să vedem ce fel de recorduri poate atinge Jesko Attack, având în vedere performanțele sale uimitoare pe pistă.”

Christian von Koenigsegg

Cmentariile sunt închise