(video) “Maşinile se repară, oamenii nu!” Clipul menit să ne facă pe toţi mai responsabili
Poliția Română a lansat o campanie numită “TRAUME IREPARABILE”, care urmărește reducerea evenimentelor rutiere produse din cauza neacordării priorității de trecere pietonilor de către conducătorii de vehicule.
Proiectul are ca obiectiv prevenirea accidentelor rutiere, prin informarea șoferilor şi a celorlalți participanți la traficul rutier cu privire la consecințele neacordării priorității de trecere pietonilor. Imaginile nu au cum să nu ne pună pe gânduri, indiferent din ce ţară am fi.
Clipul video pentru promovarea mesajului a fost realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere, astfel încât conducătorii de vehicule să conștientizeze că pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care îi expun în cazul unui accident sunt foarte mari. În timp ce mașinile se repară și merg mai departe, de cele mai multe ori, persoanele accidentate suferă traume fizice și psihice greu sau imposibil de depășit.
Clipul de promovare va fi urmat de o serie de testimoniale video realizate cu ajutorul AVAC (Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație), în care mai multe victime ale accidentelor rutiere povestesc despre procesul dificil de recuperare și efectele ireversibile ale traumelor suferite. Primele două le poţi urmări mai jos.
Potrivit datelor statistice, în primele 9 luni ale anului 2019, în România, s-au produs 464 de accidente rutiere pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, în urma cărora 58 de persoane au decedat, iar alte 412 au fost rănite grav. Pentru comparaţie, în aceeaşi perioadă pe teritoriul ţării noastre au avut loc 297 accidente, în urma căror şi-au pierdut viaţa 7 persoane şi au fost traumatizate alte 307 persoane.
În context nu uitați!
- Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități;
- Acordați prioritate pietonilor angajați în traversare;
- Adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, ca să puteți opri în siguranță;
- Lăsați telefonul mobil și mesajele pentru următoarea staționare;
- Păstrați o distanță suficientă față de mașina din fața dumneavoastră;
- Nu staționați în zona trecerii de pietoni ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi!
Mașinile se repară, oamenii nu!
Vezi şi:
- Date statistice: Câte contravenții în domeniul transporturilor şi circulaţiei rutiere a documentat INP în 2019
- Date statistice: Câte accidente rutiere au avut loc în primele 9 luni din 2019 în Moldova. Categoria şi tipul lor
- Date statistice: Raioanele şi localităţile în care s-au produs cele mai multe accidente în 2019. Principalele cauze
- Date statistice: Ziua în care, în mod surprinzător, s-au întâmplat cele mai multe accidente rutiere de la început de an
- Cât de sigur este transportul cu taximetre în Moldova? Numărul accidentelor cu implicarea şi din vina şoferilor
- „Reguli pentru toți” – acţiunile incluse în planul de intervenție al Guvernului pentru securizarea drumurilor
Cmentariile sunt închise