(video) Max Verstappen a revenit din vacanţă şi a câştigat din nou pe Spa-Francorchamps. Urmează cursa de acasă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Olandezul Max Verstappen, deţinătorul titlului şi lider al clasamentului piloţilor, a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, după ce plecase de pe poziţia a 14-a a grilei de start pe circuitul de la Spa-Francorchamps, fiind urmat pe podium de coechipierul său mexican Sergio Perez şi de spaniolul Carlos Sainz Jr, plecat din pole position.

Pe locul 4 a fost britanicul George Russell, în timp ce spaniolul Fernando Alonso a încheiat pe poziţia a 5-a, cu un loc înaintea monegascului Charles Leclerc.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Max Verstappen reuşise cel mai bun timp din calificări însă nu a plecat decât din poziţia a 14-a, fiind penalizat pentru schimbarea unor piese mecanice dincolo de cotele autorizate. Charles Leclerc a fost penalizat la rândul său şi a plecat de pe poziţia a 15-a.

Verstappen, care s-a născut în Belgia, mama sa fiind belgiană, are nouă victorii în 14 curse din actualul sezon, trei dintre aceste succese fiind consecutive, şi a obţinut şi punctul bonus pentru cel mai rapid tur de cursă. El s-a impus într-o manieră asemănătoare în urmă cu patru săptămâni în Ungaria, când pornise de pe poziţia a 10-a a grilei de start. Olandezul are 29 de victorii în cariera sa, la numai 24 de ani.

Britanicul Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial, a abandonat încă din primul tur după un acroşaj cu Fernando Alonso.

Verstappen şi-a mărit avansul în clasamentul piloţilor, având 284 de puncte, cu 93 de puncte mai mult decât Perez, care a făcut rocada cu Leclerc, ce este la 98 de puncte de olandez.

Următoarea etapă, MP al Olandei, va avea loc la sfârşitul săptămânii curente la Zandvoort.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/