(video) Max Verstappen este pe val! A câştigat şi Marele Premiu al Mexicului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Olandezul Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Mexicului, etapa a 18-a din 22 a Campionatului Mondial de Formula 1, şi şi-a mărit astfel avansul în clasamentul piloţilor. Are acum 19 puncte avans faţă de Lewis Hamilton, comparativ cu 12 câte erau înainte de cursă.

Pe locul al treilea s-a clasat Sergio Perez, care a devenit primul mexican care a urcat pe podium în faţa propriilor suporteri. Top 5 a fost completat de francezul Pierre Gasly şi de monegascul Charles Leclerc.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Verstappen a tranşat disputa încă de la începutul cursei, deşi a plecat de pe locul al treilea al grilei de start, după Valtteri Bottas şi Lewis Hamilton. Profitând de aspiraţia oferită de monoposturile din faţă pentru a ajunge la nivelul lor în prima linie dreaptă, olandezul a frânat târziu şi a reuşit să preia controlul cursei deja după primul viraj!

În ambuteiaj, Bottas, care nu a pornit aşa bine, a fost atins din spate de australianul Daniel Ricciardo şi după ce s-a învârtit pe pistă a sfârşit la coada cursei.

Monoposturile Red Bull Racing au fost cele mai rapide, astfel că avansul liderului a crescut constant. De cealaltă parte, Hamilton s-a confruntat şi cu o altă problemă: cu 11 tururi înainte de sosire mexicanul Perez i-a ieşit în faţă şi încercarea acestuia de a prinde locul secund l-au costat secunde bune pe britanic.

Totuşi o consolare pentru Hamilton reprezintă faptul că Bottas, coechipierul său, l-a privat pe Verstappen de punctul pentru cel mai rapid tur de cursă.

Germanul Mick Schumacher (Haas) şi japonezul Yuki Tsunoda (AlphaTauri) au fost forţaţi să abandoneze după primul tur, în urma unui acroşaj la care a mai luat parte şi francezul Esteban Ocon (Alpine).

Următoarea cursă va fi Marele Premiu al Braziliei, săptămâna viitoare, pe circuitul Interlagos din Sao Paulo. Cu aceasta, încă patru etape au mai rămas până la sfârşitul sezonului. Bătălia pentru marele titlu de campion, cât şi pentru Cupa Constructorilor, rămâne a fi foarte strânsă!

După o nouă victorie, deja în mod tradiţional Red Bull Racing organizează câte un concert muzical. De această dată, pe Autódromo Hermanos Rodríguez din Mexico City publicul a fost încălzit de către DJ-ul norvegia Kygo.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/