(video) Mazda îşi pregăteşte intrarea în forţă pe segmentul premiumului japonez

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Mazda se îndreaptă spre segmentul premium de cinci ani şi intenționează să facă paşi mai mari în viitorul apropiat. Prima mişcare a fost prin debutul modelului 6 actualizat, cu un motor turbo şi materiale scumpe folosite pentru interior. Totuşi, pentru modelele premium cu drepturi depline, a fost dezvoltată o nouă platformă cu motor poziţionat longitudinal și tracțiune spate principală.

Primul născut al acestei arhitecturi va fi Mazda CX-60, un SUV pentru Europa al cărui debut este programat pentru ziua de 8 martie. Un nou teaser lansat chiar astăzi arată modelul din profil, despre care mai nou se spune că va purta o nouă culoare albă a caroseriei – o vopsea delicat reflectorizantă creată special pentru a-i evidenția frumusețea în lumină şi umbră.

În acelaşi timp, a apărut la lumină o imagine de ansamblu a modului în care Mazda va lucra în acest nou, pentru sine, segment.

După cum a declarat șeful diviziei britanice a companiei Jeremy Thomson, într-un interviu pentru Autocar, Mazda nu intenționează să concureze cu mărcile premium germane! Impunerea concurenței asupra lor este inutilă. Dar compania este încrezătoare că există un loc pe piață pentru așa-numitul premium japonez.

Principalul jucător din acest segment condiționat rămâne Lexus, care este reprezentat aproape în întreaga lume. Mazda intenționează să ia o bucată din plăcinta de piață de la marca grupului Toyota. Desigur, există și alte mărci precum Infiniti și Acura, dar în Europa nu au o prezenţă, așa că Jeremy Thomson nu le-a menționat.

Principalele atuuri în lupta pentru clienţii care caută premium, în opinia lui Thomson, sunt calitatea mașinilor, designul și echipările bogate care vin standard. În acest sens, Mazda intenționează să-și depășească concurenții japonezi!

Compania dezvoltă, de asemenea, electrificarea gamei de modele, fără de care în Europa nu va putea înainta. Până la sfârșitul anului 2025, Mazda planifică introducerea a cinci maşini hibride, cinci plug-in hybrid şi trei complet electrice.

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata