(video) Mişcări ciudate în vama Albiţa. Se cară cu o autospecială mai multe maşini lăsate lângă podul de peste Prut

0

Lucruri interesante se întâmplă pe teritoriul postului vamal Albiţa. Un martor ocular ne-a trimis o secvenţă video la adresa redacţiei, prin care se poate vedea cum o autospecială cară mai multe automobile dintr-un loc în altul, pur şi simplu ridicându-le pe un suport ca şi cel al stivuitoarelor din marile magazine, fără niciun fel de protecţie suplimentară.

Sursa ne-a comunicat că maşinile în cauză sunt ale unor cetăţeni moldoveni, recent veniţi în patrie în contextul pandemiei globale de COVID-19, care, în grupuri de câte patru, au pus bani mână la mână şi au cumpărat maşini rulate şi foarte ieftine pentru a putea ajunge acasă cât mai repede şi cât mai accesibil posibil. Însă, pentru că sunt mai vechi de 10 ani şi nu pot fi vămuite conform legislaţiei în vigoare, nu au avut de ales decât să le lase între posturile vamale şi să treacă frontiera pe jos.

Înainte de podul de peste Prut, de partea română, s-au adunat circa 20 astfel de automobile. În modul în care-l vedeţi ar fi confiscate de partea română şi depozitate la o parcare specială. Solicitaţi pentru un comentariu, cei de la ITPF Iaşi, care au în subordine şi vama Albiţa, ne-au comunicat că: „nu este nimic spectaculos, doar o activitate avizată a lucrătorilor vamali”.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi şi:

Panglica Sfântului Gheorghe le-a adus mari neplăceri unor şoferi moldoveni la frontiera cu Ucraina

De la 1 aprilie 2020 Ucraina nu va permite trecerea frontierei sale cu maşini cu numere transnistrene

(video) Un nou trend? În Republica Moldova încep să fie aduse maşini electrice accidentate?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata