(video) Moldova: A nins în nordul țării. Lapoviță se așteaptă și astăzi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Administrația de Stat a Drumurilor informează că noaptea a nins în mai multe regiuni ale Republicii Moldova. Precipitațiile sub formă de ninsoare au cuprins preponderent zona de nord și centru parțial. A nins și în România apropo.

Începând cu seara zilei de ieri şi până în această dimineață, întreprinderile rutiere S.A. „Drumuri” au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecuşului. Mai exact, s-a intervenit în sectoarele Ungheni, Șoldănești, Florești, Călărași, Rîșcani, Ialoveni, Nisporeni, Sănătăuca și altele din Republica Moldova.

Pe parcursul nopții, în procesul tehnologic au fost antrenate aproximativ 16 utilaje speciale, 24 muncitori rutieri, 15.2 de tone de material antiderapant manual şi 94.05 tone de sare tehnică.

Conform prognozei meteo, vremea posomorâtă va continua și astăzi. După noaptea trecută, și în ziua de astăzi, pe arii extinse vor cădea precipitații slabe. Izolat moderate, sub formă de ploaie și lapoviță. Vântul se mai liniștește și va sufla de la slab spre moderat din nord-est.

Regimul termic mai scade, dar se va apropia de cel normal. Temperaturile noaptea vor oscila între -1°C și +4°C. Ziua maximele se vor situa între +3°C și +8°C.

Îndemnăm conducătorii auto să circule cu prudență și să adapteze regimul de viteză la condiţiile de drum. În contextul precipitațiilor, încă nu e momentul pentru schimbul anvelopelor de iarnă cu cele de vară. Ieri v-am spus despre niște recomandări pentru condus în siguranță pe timp de lapoviță.

Cmentariile sunt închise