(video) Morgan 3 Wheeler pleacă în istorie prin ultima ediţie limitată, deja epuizată

0

Istoria tricicletelor Morgan a început acum 110 ani! Modelul timpuriu a stat pe linia de asamblare (manuală) până în 1952, când producția a trebuit să înceteze din cauza cererii tot mai mari pentru roadster-ul cu patru roţi – Plus 4.

Din 2011, compania a început producția noului model 3 Wheeler cu trei roți, inspirat de clasicul Morgan, iar patru ani mai târziu a avut loc premiera versiunii sale electrice.

Ulterior, proiectul cu baterii a trebuit să fie abandonat, iar acum 3 Wheeler în sine se pregătește să se retragă de pe piaţă, însă doar pentru un moment!…

Constructorul britanic a decis să pună un capăt generaţiei actuale din două motive principale. Primul – din cauză că gama de modele a început a fi transferată pe o nouă platformă din aluminiu, existând deja prime rezultate în acest sens, sub forma noilor Plus Four şi Plus Six.

Al doilea ar fi motorul de pe 3 Wheeler. Al său V2 de 2.0 litri, cu 83 CP şi 140 Nm de cuplu la activ, este deja învechit şi în 2021 expiră certificatul de producţie a maşinilor cu un astfel de propulsor.

Cu această ocazie, a fost anunţată o ediţie limitată de adio – P101 Edition – care se referă la denumirea internă a modelului (Project 101). Pe plan extern, aceste mașini se disting printr-o husă aurie deasupra scaunului pasagerului, nişte jante Aero-disc cu design special şi vopsite în culoarea caroseriei, alături de nişte faruri Hella cu un diametru de 9 inci, poziționate pentru a reduce turbulențele în jurul suspensiei, oferind în același timp maşinii o estetică mai orientată spre viitor.

Adiţional asimetriei și identităţii divizate a P101 sunt nişte ţevi de eşapament alb-negru acoperite cu un strat de ceramică.

Paleta de culori pentru caroserie este formată din nuanțele Deep Black sau Satin White Silver, dar există patru pachete exterioare din care se poate alege, care conţin accente grafice suplimentare şi o livrea specifică: The Belly Tank, The Dazzleship (maşina din imaginile foto/video), The Aviator şi The Race Car.

Producția manuală de Morgan 3 Wheeler P101 Edition a început. În total, compania intenționează să asambleze doar 33 de exemplare (toate deja rezervate): 14 sunt alocate pentru piața internă a Marii Britanii, iar restul vor merge în Europa continentală și în Statele Unite. Preţul de start în Marea Britanie este de 45.000 de lire sterline.

În context, Morgan a confirmat că “3 Wheeler se va întoarce” după o pauză de producție în 2021. Din 2011 şi până în prezent Morgan 3 Wheeler a fost asamblat în peste 2.500 de unităţi.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata