(video) Noua generaţie VW Polo Sedan a debutat în Brazilia, dar acolo va purta o altă denumire

Compania Volkswagen a prezentat oficial în Brazilia sedanul Virtus, făcut pe baza hatchback-ului Polo de ultimă generație. Automobilul este construit pe aceeaşi platfromă modulară MQB şi în viitorul apropiat ar putea ajunge şi pe alte pieţe.

Potrivit unor zvonuri, o variantă nord-americană va fi prezentată peste câteva săptămâni, în timp ce modelul destinat pentru consumatorii europeni îl vom vedea la primăvară.

Vezi şi: (foto) Volkswagen introduce pe piaţa din Brazilia trei modele de maşini „pipărate”

Lungimea totală a noului Volkswagen Virtus este de 4.480 mm, lățimea – 1.751 mm și înălțimea – 1.468 mm. Ampatamentul modelului măsoară 2.650 milimetri.

Astfel, noutatea este cu 90 de mm mai lungă, cu 52 mm mai largă şi cu un mm mai înalt decât actualul sedan Polo, iar ampatamentul este cu 97 de mm mai lung!

Volumul portbagajului este de 521 litri, cu 61 de litri mai mult.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Volkswagen Polo

Noul Volkswagen Virtus va putea fi achiziţionat de brazilieni, deocamdată, doar cu un singur motor cu trei cilindri şi un volum de un litru. Acesta va putea fi alimentat atât cu etanol, cât şi cu benzină. În primul caz va produce 128 de CP, iar în al doilea – 128 de CP. Cuplul maxim va rămâne acelaşi – 200 Nm.

Atunci când se utilizează etanol, Volkswagen Virtus accelerează până la 100 km/h în 9.9 secunde, iar viteza maximă este de 194 km/h.

Vezi şi: (foto) No comment: Cum arată la interior cel mai ieftin VW Polo de generaţie nouă

Exemplarul prezentat într-un nivel de echipare de top dispune de un panou de bord digital cu o diagonală de 10.25 de inci, un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inci, trei porturi USB, suport Apple CarPlay și Android Auto, etc.

Printre asistenţii electronici disponibili se numără: funcţie suport pornire în rampă, o imitare electronică a unui diferenţial blocat, un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope şi multe altele.

În Brazilia, vânzările noului Volkswagen Virtus vor începe în luna ianuarie a anului 2018.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise