(video) Noul BMW iNEXT, tot mai aproape de premieră. Iată cum SUV-ul electric este testat prin Africa

(update 28.02.2020) În drumul spre maturitatea de serie, BMW iNEXT completează un alt capitol al testelor generale în condiţii foarte solicitante. Testele vaste în frigul polar de la Cercul Arctic au fost urmate de un program contrastant în Kalahari din Africa de Sud, unde, pe lângă căldura extremă şi radiaţiile solare, formarea permanentă a prafului şi drumuri acoperite cu nisip, pietre sau macadam prezintă provocări excepţionale pentru avanportul tehnologic al BMW Group.

În această fază fierbinte a procesului de dezvoltare de serie, nu numai componentele de propulsie şi suspensie ale BMW iNEXT – un automobil conceput pentru mobilitate electrică – îşi dovedesc siguranţa funcţională, durabilitatea şi fiabilitatea, ci şi caroseria maşinii, interiorul, sistemele de asistare a condusului şi tehnologia de digitalizare.

Aşa-numitele testele în climă caldă sunt o parte integrantă a programului variat şi vast de dezvoltare şi testare din cadrul procesului de maturizare de serie, ceea ce face ca prototipurile BMW iNEXT să fie supuse continuu stresului din întregului ciclu de viaţă al automobilului. Asemenea fiecărui model BMW nou, modul în care maşina ajunge la maturitatea de serie duce de la centrul de testare al BMW Group de la Miramas (sudul Franţei), bucla Nordschleife de la Nürburgring şi alte circuite până la Centrul de Teste de Iarnă de la Arjeplog (Suedia), precum şi în regiuni de deşert cu nivel foarte ridicat de căldură şi ariditate.

Cu funcţionare la viteze ridicate, în trafic aglomerat, la temperaturi extreme sub punctul de îngheţ, testat pe gheaţă şi zăpadă, precum şi pe nisipul deşertului, automobilul de preproducţie depăşeşte, într-o formă concentrată, toate provocările cu care maşina se poate confrunta în traficul cotidian pe o perioadă de mai mulţi ani. În acest proces, designerii experimentaţi şi tehnologia eficientă de măsurare de la bord înregistrează reacţiile automobilului la diferite condiţii meteo şi de drum, precum şi la alţi factori de influenţă. Acest lucru asigură faptul că plăcerea condusului caracteristică pentru BMW este experimentată la viitoarele modele de serie fără a fi afectată de circumstanţe excepţionale.

Producţia versiuni de serie a BMW iNEXT va începe în 2021, la uzina BMW din Dingolfing! Conceput ca un Sports Activity Vehicle modern, noul model combină cele mai noi inovaţii definite de BMW Group în strategia sa corporate NUMBER ONE > NEXT pentru domeniile viitorului D-ACES (Design, Autonom, Conectat, Electrificat şi Servicii). Dispunând de a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive, BMW iNEXT stabileşte noi repere în sportivitate, eficienţă şi autonomie pentru un automobil pe baterii. Controlul suspensiei şi sistemele de asistare a condusului ale automobilului deschid drumul pentru paşi suplimentari spre condusul autonom. Iar actualele inovaţii în domeniul operării şi digitalizării subliniază şi caracterul orientat spre viitor al BMW iNEXT.

Testele prin deşertul şi savana din nord-vestul Africii de Sud oferă inginerilor de dezvoltare premisele ideale pentru testarea şi armonizarea tuturor componentelor de propulsie şi suspensie în condiţii extreme. Suprafeţele, care au alternat între dune de nisip, trasee de pământ şi pasaje off-road, reprezintă o provocare excepţională chiar şi pentru sistemul inteligent de tracţiune integrală al BMW iNEXT. În temperaturi care ar afecta semnificativ bateria oricărui telefon mobil, conceptul de răcire integrat pentru bateria de înaltă tensiune, motorul electric şi electronica modelului BMW iNEXT au trecut testul. Mai mult, aerul condiţionat pentru interior, bazat pe o pompă de căldură, sistemele sale de control şi alte componente suplimentare ale electronicii maşinii sunt supuse condiţiilor extreme ale climei deşertice pentru a-şi demonstra maturitatea de serie.

În timpul testelor extinse la temperaturi ridicate, automobilul este expus în mod repetat la căldura soarelui ore în şir, iar ulterior este răcit. În acest fel, dezvoltatorii testează nu numai operabilitatea sistemelor electrice, ci şi stabilitatea la temperatură a materialelor folosite în interior, pentru că inginerii de test nu acceptă zgomote de scârţâit sau crăpături chiar şi în cazul fluctuaţiilor bruşte şi intense ale temperaturii. Mai mult, Deşertul Kalahari oferă condiţiile ideale pentru testarea etanşeităţii clapetelor, uşilor şi capotelor. În timpul testelor pe distanţe de mii de kilometri pe drumuri neasfaltate, printre dune şi peste crânguri nisipoase, BMW iNEXT ridică nori de praf, dar fără ca nimic să intre la interior.

Vezi şi:

(video) Sarcină complexă, dar spectaculoasă. Iată cum se construiesc prototipurile SUV-ului BMW iNEXT

(video) Sarcină complexă, dar spectaculoasă. Iată cum se construiesc prototipurile SUV-ului BMW iNEXT

https://autoblog.md/foto-noul-bmw-inext-ar-putea-fi-primul-suv-de-serie-cu-un-ecran-curbat-pe-aproape-tot-bordul/


(update 25.03.2019) BMW iNEXT, i4 şi iX3 sunt testate împreună lângă Cercul Polar. Primele detalii despre coupeul cu patru uşi

BMW i pregăteşte lansarea următoarei generaţii de modele cu propulsie exclusiv electrică. Trei dintre modelele electrice ale mărcii trec în prezent prin faza principală a procesului de dezvoltare pentru serie la centrul de teste de iarnă pe care BMW Group îl are la Arjeplog (Suedia). Împreună cu BMW iX3, care va fi disponibil spre vânzare încă de anul viitor, BMW i4 şi BMW iNEXT, care vor ajunge pe piaţă în 2021, efectuează un program intensiv de testare.

În cadrul testelor complete, componentele trenului de rulare şi ale suspensiei sunt verificate în condiţii extreme de vreme şi drum. Zona de testare, situată în Suedia la limita Cercului Arctic, oferă condiţiile ideale pentru acest scop.

Pe suprafeţele lacurilor îngheţate, pe zăpadă şi în frig arctic, motoarele electrice, bateriile de înaltă tensiune şi electronica de putere a tehnologiei BMW eDrive, precum şi sistemele de control al suspensiei îşi demonstrează nivelul ridicat de performanţă şi fiabilitate.

Cel mai recent capitol al strategiei de electrificare a BMW Group va fi deschis de un model Sports Activity Vehicle. Începând de anul viitor, BMW iX3 va dispune în premieră de a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Un motor electric foarte puternic şi o unitate de stocare de înaltă tensiune, ce va dispune de tehnologie a celulelor bateriilor de ultimă oră, vor facilita plăcere a condusului pur electric într-o nouă dimensiune.

Cu o autonomie de peste 400 de kilometri şi posibilitatea de utilizare a staţiilor de încărcare ultra-fast DC (curent continuu) cu putere de 150 kW pentru alimentarea bateriei, primul SAV electric este potrivit pentru utilizare zi de zi şi călătorii pe distanţe lungi. BMW iX3 va fi primul model produs pentru întreaga piaţă globală de către joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive la locaţia de producţie de la Shenyang (China).

La rândul său, BMW i4 va oferi plăcerea condusului cu emisii locale zero combinată cu sportivitate remarcabilă. Coupeul cu patru uşi, poziţionat în segmentul premium al clasei medii, combină un design dinamic cu performanţe ce inspiră şi un nivel ridicat de confort al călătoriei. A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive ce va fi disponibilă pentru BMW i4 permite o autonomie de peste 600 de kilometri.

Mai mult, dezvoltarea spontană a puterii motorului electric poate fi utilizată, mai presus de orice, pentru obţinerea unei experienţe a condusului dinamic. BMW i4 sprintează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4.0 secunde şi atinge o viteză maximă de peste 200 km/h. BMW i4 va fi produs la uzina BMW din München, începând cu 2021.

Cu proporţiile şi dimensiunile unui Sports Activity Vehicle de lux, cu a cincea generaţie a trenului de rulare electric şi sisteme pentru condus foarte automatizat, BMW iNEXT întruchipează viitorul plăcerii condusului în toate aspectele sale. Bazat pe viitorul sistem de construcţie modulară al BMW Group, combină cele mai noi inovaţii din domeniile designului, condusului autonom, conectivităţii, electrificării şi serviciilor (D+ACES) definite de strategia corporate NUMBER ONE > NEXT. BMW eDrive va asigura o autonomie ce depăşeşte 600 de kilometri.

Mai mult, automobilul este echipat cu cele mai noi dotări de conectivitate şi este conceput pentru condus autonom de nivel 3. Noul avanpost tehnologic al BMW Group va fi produs la uzina BMW din Dingolfing cu începere din 2021.


(06.02.2019) Noul BMW iNEXT a început testele la baza polară a bavarezilor

Viitorul plăcerii condusului se apropie rapid, iar BMW iNEXT a mai făcut un pas important pentru maturizarea producţiei de serie. Centrul de teste de iarnă al BMW Group de la Arjeplog (Suedia) găzduieşte pentru prima dată un automobil BMW iNEXT complet funcţional.

Testele efectuate servesc pentru optimizarea, examinarea şi armonizarea tuturor componentelor trenului de rulare, şasiului şi suspensiei în condiţii extreme de climă şi drum. De asemenea, combină cele mai noi dezvoltări din domeniile condusului autonom şi conectivităţii inteligente, oferind pasagerilor moduri complet noi de a experimenta condusul.

Vezi conceptul maşinii care a fost arătat acum câteva săptămâni: Los Angeles 2018: Primul contact cu BMW Vision iNEXT – Reportaj Video AutoBlog.MD

Noul avanpost tehnologic al BMW Group integrează principalele teme viitoare ale condusului autonom, conectivităţii, electrificării şi serviciilor (ACES), aşa cum sunt definite de strategia NUMBER ONE > NEXT a companiei. BMW iNEXT, sub forma unui Sports Activity Vehicle (SAV) modern, întruchipează interpretarea de pionierat a plăcerii condusului specifică mărcii – cu propulsie pur electrică, sistem inteligent de tracţiune integrală şi tehnologie a suspensiei special dezvoltată.

Acum, aceste componente sunt testate pentru prima dată împreună, în condiţii de iarnă şi în lumea reală la Cercul Arctic. Această serie de teste intensive, care este echivalentul celor pentru modelele cu propulsie convenţională, ilustrează gradul înalt maturitate al tehnologiei de propulsie pur electrică dezvoltată de BMW Group.

Testele cu BMW iNEXT camuflat sunt realizate pe drumuri acoperite cu zăpadă şi pe lacuri îngheţate, marcate de temperaturile scăzute şi condiţii de aderenţă scăzută. Frigul reprezintă o provocare, mai presus de orice, pentru motorul electric, bateria de înaltă tensiune şi sistemul de management al temperaturii de pe BMW iNEXT.

Inginerii de teste acordă o importanţă deosebită şi sistemului de gestiune a energiei eDrive. Ei analizează modul în care temperaturile negative extreme afectează procesul de încărcare al bateriei, cum este transferată electricitatea către motorul electric, cum este alimentat sistemul electric cu energie şi cum reacţionează sistemele de încălzire şi aer condiţionat.

Sistemele de transmisie a puterii şi reglare a suspensiei sunt testate şi ele mult dincolo de ceea ce este standard în condiţiile de trafic cotidian. Pe drumuri închise şi suprafeţe acoperite de gheaţă, sistemele electronice îşi spun cuvântul deja la viteze reduse. Pentru ingineri, aceasta înseamnă că pot, de exemplu, să analizeze interacţiunea dintre sistemul de tracţiune integrală, special pentru propulsie electrică, şi DSC (controlul dinamic al stabilităţii). Apoi, ei pot optimiza continuu procesele în condiţii controlate.

Sistemul de direcţie şi frânare este reglat şi el în aceste condiţii. Asemenea performanţei de decelerare a frânelor, recuperarea energiei la “coasting” trebuie adaptată cu precizie la fiecare situaţie de condus. Pistele din jurul Arjeplog oferă terenul de teste ideal pentru aceste verificări. BMW iNEXT este confruntat cu o întreagă gamă de provocări dinamice când este testat în condiţii de iarnă pe drumurile de macadam, asfalt uscat şi suprafeţe cu gheaţă foarte alunecoase.

Versiunea de serie a BMW iNEXT va fi produsă la uzina BMW din Dingolfing cu începere din 2021.

(video) BMW schimbă data limită a lansării a 25 de modele electrificate

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise