(video) Noul Hennessey Venom 775 – mai puternic decât VelociRaptor V8

Atelierul american de tuning Hennessey Performance din Texas este specializat în modificarea profundă a mașinilor americane, făcându-le “monștri” nebuni cu o putere incredibilă. În gama de produse are deja o versiune extremă a pickup-ului Ford F-150 – modelul Hennessey VelociRaptor V8 (făcut pe baza versiunii Raptor, pe care cei de la Ford o oferă din uzină cu o suspensie excelentă pentru off-road), însă cu motor schimbat pe unul V8.

Dar acum a fost pregătit un și mai puternic, dar și mai rapid pickup – noul Hennessey Venom 775. Cel mai interesant este că e făcut pe baza unui standard F-150!

Motorul Coyote V8 de 5.0 litri este aproape același ca şi cel montat pe VelociRaptor V8: este echipat cu un supercharger de 2.9 litri, un intercooler Air-to-Water și un nou sistem de injecție a combustibilului printre altele.

Puterea totală se ridică astfel la 775 CP britanici (sau 786 CP metrici, unitate de măsură folosită de regulă în Europa), faţă de cei 769 de pe versiunea VelociRaptor V8 și 401 CP cât produce unitatea natural aspirată V8 de pe F-150 din uzină. În același timp a fost păstrată cutia de viteze automată cu zece trepte.

Noul Venom 775 poate accelera de pe loc şi până la 97 km/h în 4.0 secunde și poate parcurge 402 metri în 12.1 secunde cu 187 km/h la ieşire (cifrele pentru VelociRaptor V8 sunt de 4.1 ş 12.2 secunde).

Printre alte îmbunătățiri făcute se numără o suspensie ranforsată cu o gardă la sol sporită cu 152 mm, mecanisme de frânare Brembo cu discuri de 384 mm şi cu șase pistoane în etriere pe puntea față, jante de 20 de inci în anvelope Toyo de 35 de inci, o capotă nouă cu sistem de admisie a aerului, bare de protecție din oțel cu elemente LED integrate, trepte retractabile sub pragurile laterale și un interior remodelat cu o nouă tapiţerie şi cusături contrastante.

Pentru conversia unui Ford obișnuit cu un motor V8 în Venom 775 sunt necesari 53.500 de dolari, iar rezultatul va fi o maşină care va costa în jur de 100.000 de dolari. Interesant este că oricum iese mai ieftin decât banii care s-ar da pentru un VelociRaptor V8 – 147.950 de dolari!

Producția noului Venom 775 este limitată la doar 100 de unități și fiecare vehicul vine cu o garanție de 3 ani care acoperă atât maşina originală, cât şi conversia.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

(video) Test Drive Premieră: Ford F-150 Raptor! L-am testat în SUA!

(foto) Achiziţie de lux pentru Ion Ţiriac. A cumpărat două din cele 300 Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

(video) Drag race: Ford F-150 Raptor şi Ranger Raptor vs cel mai puternic Mercedes-Benz X-Class şi VW Amarok

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/