(video) Noul Mercedes-Benz EQS SUV va fi Made in USA. Îşi arată interiorul înainte de premieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz anunţă despre deschiderea unei noi fabrici de baterii în Comitatul Bibb, Alabama, cu câteva luni înainte de începerea producției de vehicule Mercedes-EQ complet electrice în Statele Unite.

Mercedes-Benz va asambla SUV-urile EQS și EQE în uzina sa din Alabama, ca parte a unui efort global de a produce vehicule complet electrice în șapte locații de pe trei continente. Fabrica de baterii de ultimă generație va furniza baterii pentru noile modele.

Primul va debuta EQS SUV (pe 19 aprilie) şi chiar acum avem ocazia să-i vedem interiorul de producţie, unul cu şapte locuri.

Aproximativ patru milioane de vehicule au părăsit uzina din Tuscaloosa din 1997, iar aproximativ 260.000 de SUV-uri au fost lansate de pe linia de producție numai în 2021. Sistemul de producție extrem de flexibil permite asamblarea diferitelor modele și trenuri de rulare pe o singură linie de producție, permițând fabricii să se adapteze la schimbările în ceea ce privește cererea clienților. Pe lângă GLE, GLE Coupe, GLS și Mercedes-Maybach GLS, vor fi adăugate cele două modele electrice menţionate, echipate cu baterii de la fabrica din apropiere.

Producția de baterii litiu-ion de înaltă performanță pentru SUV-ul EQS și SUV-ul EQE este CO2-neutră. Acestea sunt asamblate într-un sistem complet pe o linie de producție de aproximativ 300 de metri lungime, cu mai mult de 70 de stații de lucru. Folosind un proces de producție complet digitalizat, sunt combinate o varietate de componente, inclusiv până la 12 module de celule și așa-numitul compartiment EE, pentru integrarea inteligentă a electronicii de putere. Până la 600 de noi locuri de muncă vor fi create în comitatul Bibb.

Sustenabilitatea cuprinzătoare a fost un element central al criteriilor de planificare, începând cu proiectarea extrem de eficientă din punct de vedere energetic a clădirii în sine. De exemplu, energia termică solară este utilizată pentru încălzirea apei, în timp ce captarea și utilizarea apei pluviale ajută la conservarea resurselor naturale prețioase. Alte inițiative durabile includ controlul inteligent și extrem de eficient al iluminării și ventilației cu LED-uri în zona de asamblare a bateriilor. Acestea sunt completate de sisteme de climatizare care profită de agenți frigorifici ecologici și de tehnologia modernă, de economisire a energiei. Între timp, stivuitoarele sunt alimentate cu hidrogen în loc de motorină.

Sistemul de baterii, care va fi montat pe SUV-ul EQS cu 7 locuri, are un design modular deja văzut pe noile EQS și EQE și folosește o chimie celulară extrem de avansată care conține nichel, cobalt și mangan într-un raport de 8:1:1. Reducerea conținutului de cobalt la aproximativ 10%, în plus față de producţia CO2-neutră, sporește sustenabilitatea.

Odată cu noua fabrică, comitatul Bibb devine parte a rețelei globale de producție de baterii Mercedes-Benz, care se întinde pe fabrici pe trei continente, inclusiv în Kamenz (Germania), Beijing (China), Bangkok (Thailanda), Jawor (Polonia) și Stuttgart (Germania). Fabricile individuale furnizează producția locală de vehicule și, dacă este necesar, sunt pregătite pentru export. În total, Mercedes-Benz investește peste un miliard de euro în dezvoltarea rețelei globale de producție de baterii.

Au fost dezvoltate şi noi concepte de siguranță și instruire pentru angajații fabricii. Mercedes-Benz acordă o importanță deosebită instruirii în ceea ce privește siguranța operațională și la locul de muncă. De exemplu, fiecare membru al echipei care are acces la instalația de baterii trebuie să finalizeze un curs cuprinzător de instruire în materie de siguranță de înaltă tensiune. Mercedes-Benz petrece mult timp și efort la aceste cursuri de antrenament, mai ales că antrenamentul se repetă în mod regulat.

Mercedes-Benz va fi gata să meargă mai departe complet electric până la sfârșitul deceniului şi acolo unde condițiile pieței o vor permite. Pentru a-și atinge obiectivul, compania, împreună cu partenerii, intenționează să construiască opt fabrici de celule la nivel mondial, cu o capacitate de producție de 200 GWh până la sfârșitul deceniului.

Pentru a localiza furnizori importanți, Mercedes-Benz încheie un parteneriat cu una dintre cele mai importante companii de tehnologie a bateriilor din lume – Envision AESC. Aceasta va furniza fabricii din comitatul Bibb module de baterii de înaltă performanță de la o nouă uzină din SUA, livrările urmând să înceapă de la mijlocul deceniului.

Ce aflăm la moment despre noul EQS SUV:

  • Este al treilea model din noua linie de electromobile bazate pe o platformă electrică dedicată şi primul SUV de lux complet electric. Multe dintre formele sale au fost relatate pe conceptul său.
  • Al treilea rând de scaune va fi o opţiune. Al doilea rând de scaune va putea fi reglat electric.
  • Designul interior urmărește o viziune consistentă a digitalizării, exprimată cel mai impresionant de opționalul MBUX Hyperscreen, lansat pentru prima dată în sedanul EQS. Acest panou curbat de 56 de inci se întinde pe aproape întreaga lățime a cabinei.
  • Parte a MBUX Hyperscreen va fi un monitor OLED de 12.3 inci din faţa pasagerului din dreapta şoferului. În cadrul reglementărilor legale specifice fiecărei țări, ocupanţii acelui loc pot viziona conținut precum streaming video sau TV atunci când vehiculul este în mișcare. Acest lucru se datorează faptului că Mercedes-EQ utilizează o logică de blocare inteligentă, bazată pe cameră: dacă camera detectează că şoferul priveşte spre acel monitor, afișajul va diminua automat conținutul dinamic.
  • Un amestec de materiale și culori inovatoare și tradiționale conferă interiorului o ambianță excepțional de progresivă, asemănătoare unui lounge. Șapte combinații de culori atent echilibrate sporesc senzația generoasă de spațiu, în timp ce pielea fină și lemnul natural creează o experiență tactilă caldă.
  • Un punct culminant deosebit este ornamentul hibrid inovator realizat din lemn de magnolie și oțel inoxidabil. Găurile minuscule în formă de stele Mercedes-Benz sunt tăiate cu laser în lemn, iar o foaie de oțel este presată în ele din spate pentru a produce un efect de inserție frumos și modern. Nivelul de precizie și finisajul high-end marchează o premieră pentru acest sector.
  • Versatilitatea interiorului subliniază acreditările SUV-ului: va avea printre altele sistem de divertisment pentru pasagerii din spate, un spațiu bogat de depozitare și, desigur, două scaune individuale pe al treilea rând. De fapt, înălțimea scaunelor din al treilea rând înseamnă că poziția de ședere este chiar mai confortabilă decât în GLE. În funcție de versiunea cu cinci sau șapte locuri, portbagajul va oferi un spațiu pentru până la patru genți de golf.
  • Sistemul de sunet Dolby Atmos va duce experiența audio la un nou nivel. Instrumente individuale sau voci din mixul de studio pot fi plasate în jurul zonei de ascultare. Acest lucru duce la un nivel de transparență fără precedent.
  • Ambianța interioară va fi menţinută la nivel de top inclusiv prin aerul curat oferit de sistemul ENERGIZING AIR CONTROL Plus, care elimina particulele fine, polenul şi alți contaminanți. Filtrul său HEPA (High Efficiency Particulate Air) utilizează carbon activ pentru a obține un nivel excepțional de ridicat de filtrare. Iar pentru cei care vor să adauge ceva special la aerul super-curat, Mercedes-Benz a dezvoltat un nou parfum special – No.6 MOOD mimosa.

Amintim că premiera modelului este setată pentru 19 aprilie 2022.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/