(video) Noul Volvo EX90 aduce pe piaţă primul sistem radar pentru interior

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Volvo EX90, care îl vom vedea pe 9 noiembrie, vine pe piaţă cu primul din lume sistem radar pentru interior! Acesta a fost dezvoltat de inginerii suedezi şi conceput pentru a fi suficient de precis și sensibil pentru a detecta cele mai mici mișcări la scară submilimetrică – cum ar fi cele ale unui copil mic care doarme. 

Este prima astfel de caracteristică care acoperă întregul interior al unei mașini, inclusiv portbagajul!

Noul nostru sistem radar va fi inclus standard în noul SUV electric Volvo EX90, acolo unde reglementările de piaţă vor permite, fiind conceput pentru a ajuta la abordarea unei cauze a unei tragedii teribile care s-a dovedit prea reală pentru prea multe familii. De exemplu, statisticile guvernului SUA arată că din 1998 şi până în prezent, peste 900 de copii au murit după ce au fost lăsați în mașini parcate sub cerul liber.

În mod sfâșietor, majoritatea deceselor în mașini fierbinți au loc pentru că cineva a uitat că copilul său se afla înăuntru în acel moment. Volvo doreşte să se asigure că nimeni nu va fi lăsat în urmă sau uitat în maşinile sale. Caracteristica va fi inclusă și în alte modele de mașini Volvo viitoare.

Cu senzori integrați în consola de sus, lămpile de citit montate pe plafon și portbagaj, noul sistem al Volvo Cars este primul care poate detecta mișcarea submilimetrică în întregul interior al mașinii. Pentru a acoperi cât mai mult posibil din cabină și pentru a detecta dacă un copil sau un animal de companie a fost lăsat în mașină, s-au montat radare în toată cabina, inclusiv în compartimentul de bagaje.

Sistemul va funcţiona astfel:

  • De fiecare dată când veţi încerca să încuiați mașina, sistemul radar interior va fi activat și va determina dacă mașina este goală de persoane sau animale de companie, înainte de a permite blocarea uşilor.
  • Dacă un membru al familiei sau un animal de companie este detectat în interior, mașina va rămâne deblocată și va afișa un memento pe ecranul consolei centrale pentru a verifica cabina.
  • Sistemul de climatizare al mașinii poate rămâne activat dacă în cabină sunt detectate persoane sau animale, pentru a îmbunătăți confortul. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de hipotermie sau insolație. Sistemul de climatizare va rămâne în funcțiune atâta timp cât bateria de înaltă tensiune are suficientă încărcare.

Sistemul de radar interior va veni standard în toate țările în care frecvența de 60 GHz utilizată de sistem este aprobată pentru utilizare auto. Volvo spune că lucrează constant cu piețele individuale pentru a asigura aprobarea și va activa sistemul pe măsură ce se acordă aprobările.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise