(video) Oficial! Noul Volvo EX30 se prezintă peste o lună

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 09.05.2023) Este oficial! Noul model Volvo ce urmează a fi prezentat se numeşte EX30. Compania i-a setat premiera mondială pentru după amiaza zilei de 7 iunie. Din aceeaşi zi, compactul SUV electric va fi disponibil pentru comandă sau precomandă pe câteva pieţe selectate.

Între timp, în spaţiul online au apărut şi imagini dintr-o bază de date cu designul brevetat al maşinilor noi. Iată cum va arăta noul EX30:


(12.12.2022) Noul Volvo EX30 – ce maşină este şi când apare?

Volvo a promis că, începând cu noul EX90, va dezvălui câte o maşină nouă complet electrică în fiecare an! Şi iată că au apărut primele detalii despre modelul pregătit pentru debut în 2023, după ce un scurt teaser a fost arătat la sfârșitul prezentării SUV-ului electric de top.

Render

Noutatea va fi un crossover, conform siluetei din umbră din teaser, şi va fi cel mai accesibil electromobil al mărcii. CEO-ul Volvo, Jim Rowan, a declarat într-un interviu pentru Automotive News Europe că se va numi EX30! Din punct de vedere al dimensiunilor, acesta va fi mai mic decât actualul XC40!

În plus, potrivit șefului Volvo, noutatea va permite mărcii „să intre într-o altă categorie de preț”, adică modelul ar trebui să fie mai ieftin în comparație cu actualul XC40 Recharge, undeva sub 40.000 sau în jurul a 35.000 de euro, în funcţie de piaţă.

Jim Rowan a mai explicat că, în ciuda costului scăzut promis, EX30 va avea un echipament de siguranță de top şi va fi în general o maşină de înaltă calitate. Iar datorită mai multor opţiuni de baterii, clienții vor putea alege configurația care se potrivește cu stilul de viaţă şi bugetul lor. 

În acelaşi timp, noul crossover este concepută pentru un public-ţintă tânăr sau mai degrabă pentru cei care intenționează să-şi cumpere prima maşină. Modelul va contribui cu siguranţă (se doreşte asta) la creșterea vânzărilor anuale totale ale companiei până la 1.2 milioane de unităţi la nivel global, până în 2025.

Producția noului EX30 va fi aranjată în China, iar la bază va avea una dintre versiunile platformei modulare SEA, dezvoltată de concernul Geely.

Amintim că noul smart #1 o foloseşte pe cea mai compactă: SEA-E. Astfel spus, este posibil ca noul smart #1 şi EX30 să împartă agregate şi echipamente, care îi vor oferi astfel până la peste 400 CP şi peste 400 km autonomie.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/