(video) Paris 2024: Premieră europeană – Noul BYD SEALION 7

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Al șaptelea model, introdus de BYD oficial în Europa în decursul a doi ani, este noul SEALION 7. Premiera a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Paris. Acest ”leu de mare” a fost lansat primăvara în China, acolo unde se numește BYD Sea Lion 07 EV.

Viteza de lansare a noilor produse pe piață o confirmă și vicepreședintele executiv al BYD, Stella Li:

„În calitate de lider mondial în domeniul tehnologiei noilor energii, în ultimii 30 de ani, am crezut întotdeauna în utilizarea inovației pentru a face tehnologia accesibilă. Inovația este în ADN-ul nostru și avem cea mai mare echipă de cercetare și dezvoltare din lume, cu peste 102.000 de ingineri și 11 institute de cercetare din întreaga lume.

Continuăm să stabilim noi recorduri pe măsură ce progresăm; luna trecută, am anunțat că al nouălea milion de vehicule electrificate a ieșit de pe linia de producție. A fost nevoie de 13 ani pentru a ajunge de la zero la un milion. Dar de la șapte milioane la nouă milioane ne-a luat doar șase luni.“

Caracteristici cheie:

  • Amintim dimensiunile: 4830 x 1925 x 1620 mm, iar ampatamentu-i este de 2930 mm. Pentru comparație, Tesla Model Y are 4751 x 1920 x 1624 x 2891 mm.
  • BYD spune că noul SEALION 7 se potrivește perfect nevoilor clienților europeni pasionați de tehnologie care caută o mașină de familie sportivă cu acreditări de mediu impecabile. Iar lansarea sa a venit în urma observării unei cereri tocmai pentru acest tip de vehicul în Europa.
  • Desenat la studioul BYD din Shenzhen, sub îndrumarea directorului global de design al companiei, Wolfgang Egger, SEALION 7 preia limbajul de design Ocean Series, întâlnit pe modele precum hatchback-ul DOLPHIN și sedanul SEAL, și îl adaptează la un stil de caroserie SUV sportiv. Lungimea este cu 10 mm mai mare decât cea a modelului SEAL, iar linia acoperișului este cu 160 mm mai înaltă.

Mașina în specificație europeană este făcută pe baza e-Platform 3.0, deși în China stă pe e-Platform 3.0 Evo. Cel mai probabil această decizie vine în urma taxelor vamale suplimentare impuse de UE, în vederea păstrării unui preț atractiv.

  • e-Platform 3.0 dispune de revoluționara baterie BYD Blade Battery, tehnologie care s-a aflat în centrul prezentărilor mărcii în Europa. Tehnologia este incredibil de eficientă din punct de vedere al spațiului, permițând înghesuirea mai multor celule în aceeași suprafață decât în cazul unei construcții tradiționale. Rezultatul este un pachet subțire care ajută inginerii și designerii BYD să optimizeze spațiul din cabină.
    • În plus, Blade Battery utilizează fosfat de fier și litiu (LFP) ca material catodic. LFP are niveluri mai ridicate de siguranță și durabilitate în comparație cu bateriile litiu-ion convenționale, fiind în același timp 100% lipsit de cobalt, un material care a ridicat probleme etice și de mediu în industria minieră.
    • De asemenea, bateriile LFP sunt mai rezistente la temperaturi extreme, mai puțin sensibile la fluctuațiile de temperatură și pot rezista la mai multe cicluri de încărcare și descărcare fără aproape nicio pierdere de capacitate, ceea ce le face deosebit de durabile.
    • Construcția bateriei Blade Battery are un nivel de siguranță excepțional, deoarece depășește cerințele testului punitiv Nail Penetration Test – o metodă riguroasă de evaluare a ruperii termice a bateriei și de simulare a consecințelor unui accident rutier grav.
  • Pe lângă bateria Blade Battery în sine, SEALION 7 beneficiază de tehnologia de instalare a sa – BYD Cell-to-Body (CTB) – o diferență tehnică esențială în comparație cu alte EV-uri. În loc de o dispunere tradițională, CTB integrează bateria Blade în întreaga structură a vehiculului, capacul superior al pachetului acționând și ca podea a habitaclului.
    • CTB dispune de o structură din aluminiu de înaltă rezistență, de tip fagure de albine, care sporește siguranța – iar utilizarea pachetului de baterii ca o componentă structurală contribuie, de asemenea, la asigurarea unei rigidități torsionale incredibile.
  • Bateria Blade Battery și construcția CTB reprezintă nucleul SEALION 7, dar noul model dispune și de sistemul inovator de propulsie electrică BYD, care integrează majoritatea componentelor cheie de control și gestionare electrică într-un singur dispozitiv și ambalaj.
  • Există, de asemenea, o pompă de căldură extrem de eficientă ca dotare standard.

Premieră fără multe detalii

  • Noul SEALION 7 va fi disponibil, pur electric, într-o varietate de configurații, însă deocamdată nu sunt afișate detalii exacte. Aflăm la moment că, în cea mai puternică formă cu AWD, va putea realiza 0-100 km/h în 4.5 secunde și atinge maximum 215 km/h.
    • Modelul chinez are până la 530 CP și baterii de 71.8-80.64 kWh.
  • Puterea de încărcare a bateriilor va fi de până la 230 kW.
  • BYD SEALION 7 dispune de o suită completă de sisteme de siguranță și de asistență a șoferului și valorifică arhitectura e-Platform 3.0. Construcția Cell-to-Body ajută la asigurarea nu numai a unor niveluri uriașe de rigiditate torsională, ci și a unui centru de greutate scăzut. Iar suspensia este adaptată pentru o manevrabilitate excelentă și un control sigur al vehiculului.
  • Comportamentul la volan este îmbunătățit și mai mult de un nou sistem Intelligent Torque Adaption Control (iTAC), oferit pe versiunile cu AWD. Acesta funcționează prin alocarea inteligentă a cuplului, utilizarea schimbării cuplului, reducerea cuplului și chiar aplicarea unui cuplu negativ pentru a minimiza derapajele.
  • În mod corespunzător pentru un model Ocean Series, planșa de bord are o temă nautică, îmbinând tehnologia înaltă tipică BYD cu forme fluide și o consolă centrală cu două straturi pentru un rafinament aerisit. Chiar și mânerele ușilor sunt proiectate pentru a da senzația unei „aripi plutitoare”.
    • Materialele de înaltă calitate, cele mai bune din clasa lor, sunt prezente peste tot, cu tapițerie din piele vegană sau Nappa, în funcție de nivelul de echipare.
    • Sunt disponibile două tratamente cromatice interioare, care completează cele patru nuanțe exterioare care vor fi oferite.

Prețurile și specificațiile complete pentru BYD SEALION 7 vor fi publicate pe piețele europene în viitorul apropiat

Va fi pus în vânzare la sfârșitul acestei luni, primele livrări către clienți fiind așteptate până la sfârșitul anului 2024. Unii vloggeri au testat deja modelul și scriu în denumirile reportajelor, cu exclamări, RIP Tesla Model Y…

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise