(video) PCCOCS a ridicat cinci mașini scumpe care ar fi fost cumpărate cu bani spălați

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea unui bărbat bănuit de spălare de bani în sumă de peste 75.000.000 lei! Suma impunătoare ar proveni din contrabandă cu țigări spre România.

Printre destinațiile banilor ilegali ar figura cumpărarea de către bărbatul cu vârsta de peste 50 de ani și alte persoane din Moldova și România (unde de asemenea este investigată fapta de contrabandă) a cinci mașini de lux. Valoarea totală a acestora se ridică la circa 7.500.000 lei.

De asemenea ar fi fost procurate din banii ”curați” imobile de lux în municipiul Chișinău, în valoare de circa 60.000.000 lei, dar și un teren în municipiu.

Astfel, în baza bănuielii rezonabile de spălare de bani, oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliul și în oficiul acestuia. S-au ridicat inclusiv sume de bani care ar proveni din activitate infracțională – peste 50.000 de dolari și 6000 de euro. Mai mult, s-au depistat peste 50 de arme, unele păstrate neconform, inclusiv tăinuite în perete!

Prin urmare, bănuitul a fost reținut, iar la solicitarea PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea acestuia în arest pentru 20 de zile, în scopul continuării obiective a investigațiilor. Deocamdată persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cu privire la automobilele din imagini (un Porsche Panamera, un Mercedes-AMG G 63, un Ford F-150, un BMW X5 și X6) am putut afla că toate acestea sunt din Republica Moldova. Mașinile au fost ridicate și urmează a se decide dacă va fi aplicat sechestrul, cu ulterioara posibilă confiscare.

Vezi și: (video) Un BMW M8 și alte mașini, ridicate de procurorii PCCOCS din Chișinău. Motivul

Cmentariile sunt închise