(video) Poliţia Română: Grupările de moldoveni care fură maşini în Europa se folosesc de Pandora

Adio lacăte stricate şi geamuri sparte, bun venit în secolul XXI! Dotați cu tehnologii, hoții au pus la punct o nouă metodă și reușesc să fure mașini de zeci sau sute de mii de euro. Cu ajutorul unui dispozitiv numit Pandora scanează cheia autoturismului prin ușa casei, fără că proprietarul să aibă habar.

Astfel de lovituri sunt tot mai dese și în România, după ce în Anglia polițiștii vorbesc deja despre un fenomen, notează Ştirile PRO TV.

Dispozitivul folosit se numește Pandora și costă pe piața neagră 10.000 de euro. Pandora poate deschide mașinile de lux indiferent de anul de producție, spun experții auto.

În câteva secunde, crează practic o dublură a cheii originale prin copierea datelor necesare și astfel hoții deschid și pornesc mașina. Apoi dispar. Metoda de furt cu Pandora a fost denumită “jaf în 30 de secunde” sau “relay attack”.

Poliţia Română afirmă că folosesc această metodă grupări albanezo-române sau din Republica Moldova. Hoții de mașini își cumpără dispozitivele de ultimă generația de pe piața neagră din Albania și Ucraina. Iar mașinile pe care le fură le duc de obicei în Georgia, Belarus, Serbia și Ucraina.

Vezi şi: Noul sistem anti-furt introdus pe maşinile sport Dodge este un know-how pe care ar trebui să-l aplice şi alţii

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/