(video) Poliţiştii şi drumarii au lucrat toată noaptea. Despre noi drumuri blocate deocamdată nu se anunţă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În contextul condițiilor climaterice înregistrate în partea de nord a țării, pe parcursul serii și nopții trecute au fost implicați peste 170 de polițiști, fiind formate zeci de echipe mobile de patrulare, care au monitorizat situația rutieră, atât pe drumurile naționale, cât și prin localități.

În rezultat, polițiștii au intervenit pentru deblocarea transportului derapat de pe traseu în 33 de cazuri, totodată fiind întreprinse măsuri de eliberare a tronsoanelor de drum blocate prin înzăpezire.

În vederea asigurării viabilității drumurilor, unitățile teritoriale S.A „Drumuri” au intervenit în mai multe regiuni din Nord, Centru și Sudul țării, cu lucrări de prevenire, combaterea lunecușului și deszăpezirii. S-a intervenit în sectoarele Ungheni, Călărași, Dubăsari, Căușeni, Hîncești, Rîșcani, Ștefan Vodă, Comrat, Leova, Ceadîr-Lunga, Ocnița, Cahul, Edineț, Fălești.

Astfel, în intervalul orar 17°°̷ 05.04.2023 –07°°̷ 06.04.2023, drumarii au folosit pe drumurile naționale aproximativ 130 de unități speciale și 44 de muncitori rutieri. În procesul tehnologic au fost distribuite 727.5 tone de material antiderapant mecanizat, 25 tone material antiderapant manual și 79.7 tone sare tehnică.

Actualmente se circulă în condiții de iarnă în zone menţionate, iar suprafața carosabilă mai este înzăpezită, umedă, pe alocuri se atestă ghețuș! Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile meteo.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela numerele: +373 22 22-55-30; +373 22 74-89-61; 060 477 117.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/