(video) Porsche sărbătorește 75 de ani de maşini sport! Noul Vision 357 e propriul cadou

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În 1948, Ferry Porsche și-a realizat visul de a avea o mașină sport: împreună cu echipa sa, a produs Porsche 356 „No. 1” Roadster. A marcat nașterea unui brand legendar și a pus bazele unei povești de succes exemplare, pentru legenda Porsche. Producătorul de mașini sport își va marca cea de-a 75-a aniversare în 2023 cu sărbători în întreaga lume și cu Porsche Vision 357, un omagiu adus lui 356.

La 8 iunie 1948, 356 No. 1 Roadster a devenit primul automobil care poartă numele Porsche şi care a primit permisul general de funcționare. Astfel a luat naştere marca de mașini sport, iar acum acest concept este făcut pe baza ADN-ului de design al lui 356!

Construit pe platforma tehnologică a lui 718 Cayman GT4 RS, cu ai săi 500 de CP, Porsche Vision 357 reprezintă o performanță remarcabilă a mașinilor sport. Studiul de design exterior este punctul culminant al expoziției speciale „75 Years of Porsche sports cars” în cadrul forumului „DRIVE” al Grupului Volkswagen din Berlin, care a fost deschis cu un eveniment exclusivist în seara de 25 ianuarie 2023.

Expoziția va fi deschisă publicului din 27 ianuarie 2023, iar Porsche Vision 357 va fi expus până la jumătatea lunii februarie. Studiul va fi prezentat la South by Southwest din Austin și la alte evenimente internaționale pe parcursul anului.

Cu forma sa monolitică, celula îngustă a pasagerilor cu un flyline înclinat brusc și umerii largi, proporțiile lui Porsche Vision 357 evocă liniile lui 356. Parbrizul se înfășoară brusc în jurul stâlpilor A. 

La fel ca în strămoșul său istoric, Porsche depășește limitele producției de sticlă: primele modele 356 aveau un parbriz divizat cu o bară în mijloc. Designul divizat a fost înlocuit în modelul din gama anului 1952 cu un parbriz dintr-o singură bucată, cu o îndoire în centru. 

Montanții A sunt negri și unesc vizual suprafețele geamurilor laterale într-o singură unitate. Acest grafic DLO (daylight opening) seamănă cu viziera unei căști.

Detaliile funcționale sunt integrate și susțin caracterul sculptural al vehiculului. Printre acestea se numără mânere ascunse de geamurile laterale și stopuri care stau în spatele unei serii de puncte modelate în caroserie. Un alt semn inspirat de original este modelul grilei posterioare în care este integrată a treia lumină de frână. 

La fel ca toate modelele Porsche actuale, Vision 357 are în față un semn de lumină în patru puncte. Designul rotund al farurilor este, de asemenea, o amintire despre cele caracteristice lui 356. Există, de asemenea, paralele în vopsea: conceptul în două tonuri cu Ice Grey Metallic și Grivola Grey Metallic în regiunile inferioare ale părții frontale fac referință la tonurile de gri care erau deja populare în anii 1950.

Ecartamentul lat lasă o impresie optimistă și sporeşte stabilitatea la volan. Jantele de 20 inchi sunt fabricate din magneziu și sunt echipate cu nişte capace aerodinamice din fibră de carbon, pe lângă prinderi centrale. Din punct de vedere vizual, acestea amintesc și de o jantă Porsche legendară: modelele 356 A și 356 B cu frâne cu tambur aveau jante cu un capac deosebit de mare – 205 milimetri.

Logoul aniversar “75” împodobește ușile și partea frontală, ca un număr de start într-o cursă. Și din lumea curselor, nu există nimic în spatele zonei inferioare a roților frontale, ceea ce permite o mai bună ventilație a arcurilor roților. Capota frontală fără articulații este fixată cu mecanisme de eliberare rapidă, iar nişte tije stabilizează spoilerul frontal mare.

Pe pragurile laterale, designerii Porsche au folosit plastic natural ranforsat cu fibră (NFRP) – la fel ca în Porsche Mission R, studiul conceptual pentru o mașină de curse GT complet electrică. Baza pentru materialele durabile este asigurată de fibrele de in din agricultură. În locul oglinzilor exterioare tradiționale are camere video.

Ornamentul vizibil al țevii de eșapament din spate este realizat dintr-un titan cu aspect albastru, în timp ce interiorul țevii de eșapament este realizat din ceramică.

356 No. 1 Roadster a fost prima mașină construită de marca Porsche. Cu două locuri, cu un cadru multitubular și motor central, Ferry Porsche și echipa sa și-au îndeplinit visul de a-și construi propria mașină sport. Porsche 356 a intrat în producție de serie ca un coupé cu un cadru diferit și un motor posterior de 40 CP, în locul conceptului original de motor central. Acest tip a stat la baza succesului mărcii Porsche. 

După primele mașini 356/2 construite în mare parte manual (coupé și cabrio) cu caroserie din aluminiu, Porsche s-a mutat din Gmünd înapoi la Stuttgart la sfârșitul anului 1949. Aici a început producția de serie a mașinii sport Porsche 356. Aproximativ 78.000 de unități au fost construite până în 1965: 356 („pre-A”, 1948-1955), 356 A (1955-1959), 356 B (1959-1963) și 356 C (1963-1965) au fost disponibile într-o gamă de versiuni de caroserie deschisă și închisă, dar și diferite niveluri de performanță.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/