(video) Premieră dezamăgitoare: Noul Mercedes-Benz EQT nu arată cum era de așteptat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz a prezentat noul model electric EQT şi a cam dezamăgit publicul interesat de această maşină, asta pentru că arată total diferit faţă de conceptul său care punea pe unele buze cuvântul WOW.

Caracteristici cheie:

  • Datorită grilei radiatorului black panel cu stea centrală și o priză de răcire cu design dinamic, noul EQT poate fi recunoscut instantaneu ca membru al familiei Mercedes-EQ. Datorită unui centru de greutate favorabil scăzut, oferă aproape aceeași variabilitate și funcționalitate în interior ca și un T-Class. EQT măsoară 4.498 x 1.859 x 1.819 milimetri (fără railings-uri).
  • Are un prag de încărcare cu o înălțime de numai 561 mm, ceea ce facilitează încărcarea obiectelor grele. Ușile glisante de pe ambele părți oferă fiecare o deschidere care măsoară 614 mm lățime și 1.059 mm înălțime. Acest lucru permite accesul convenabil în spate, iar încărcarea se poate face flexibil din trei laturi, inclusiv prin hayon. Există loc pentru până la trei scaune pentru copii pe bancheta din spate.
  • La momentul lansării pe piaţă va fi valabil doar cu un motor electric de 90 kW (122 CP) și un cuplu maxim de 245 Nm. Bateria litiu-ion se află într-o locație protejată împotriva accidentelor în partea inferioară a punții spate și are o capacitate utilă de 45 kWh. Are un încărcător de bord de 22 kW, iar rapid se poate încărca cu până la 80 kW (10-80% în 38 de minute). Portul de încărcare CCS este sub steaua frontală, iar standard vine un cablu cu suport CCS şi încărcare rapidă.

Prețurile noului EQT, cu motor de 90 kW şi lungime standard, încep de la aproximativ 49.000 de euro. O variantă cu ampatament lung va urma în 2023.


În a doua jumătate a anului 2023 gama va fi extinsă cu un micro-camper complet electric. Concept EQT Marco Polo oferă deja o privire asupra viitorului vehicul de producție de serie.

Un astfel de autovehicul se va baza pe varianta EQT cu ampatament lung şi va avea un acoperiș pop-up cu un pat instalat sus. Datorită unui design foarfecă, acoperișul pop-up poate fi ridicat cu ușurință până la un unghi ușor de înclinare spre acoperișul vehiculului. Acest lucru înseamnă că va exista suficient spaţiu pentru a sta în poziție verticală.

În plus, acoperișul pop-up poate fi deschis peste tot în jurul sau sub formă de fereastră cu un fermoar pe spate pentru acel sentiment tipic de camping. Albia acoperișului are o zonă de dormit care măsoară 1.97 x 0.97 metri. Un sistem de arcuri cu disc elastic, printre altele, va asigura un nivel ridicat de confort al somnului. În spate există un al spaţiu de dormit care măsoară 2 x 1.15 metri.

Direct în al doilea rând de scaune, în spatele scaunului șoferului, există o chiuvetă și o cutie frigorifică de 16 litri. Andocat direct la acesta este unul dintre cele două scaune ale banchetei. Un alt scaun este situat pe partea stângă a vehiculului. Sistemul de sertare construit oferă suficient spațiu de depozitare pentru accesoriile de camping. Există, de asemenea, o plită cu inducție și un sertar care poate fi scos din interiorul vehiculului, cu un aragaz flexibil detașabil cu cartuș de gaz, astfel încât să existe două opțiuni pentru gătit.

Pe partea dreaptă a vehiculului în interior (privind spre cabina din spate) se află o masă pliabilă care este, de asemenea, reglabilă electric pe înălțime. În plus, sunt încorporate și alte compartimente de depozitare. Tot mobilierul poate fi îndepărtat cu ușurință de două persoane în mai puțin de 5 minute. Acest lucru înseamnă că autoutilitara poate fi, de asemenea, utilizată ca vehicul de zi cu zi, dacă este necesar. Cu înălțimea sa mai mică de doi metri, poate intra cu ușurință în toate garajele, parcările cu mai multe etaje și spălătoriile auto.

Mobilierul conceptului nu este doar funcțional, ci se potrivește perfect în interiorul de înaltă calitate. Designul, de exemplu, preia conceptul de scaune al small van-ului electric: majoritatea suprafeţelor sunt acoperite cu Artico Microcut şi lemn de cireș Avola prin contrast. Iluminarea ambientală în zonele comune creează atmosfera potrivită. Există, de asemenea, o căptușeală de acoperiș întunecată și iluminare cu LED-uri în zona superioară a patului. În total, vehiculul propune 7 porturi USB.

Viitoarea versiune cu ampatament lung a EQT, care a fost folosită ca bază pentru mașina concept, este vopsită în chromite grey metallic, cu elemente contrastante în negru lucios. Printre acestea se numără ornamentele cromate vopsite în negru şi jantele de 19 inchi. Tonul de culoare bej al acoperișului pop-up poate fi găsit şi în alte elemente, iar accentele roșiatice de pe portbagaj și jantă, printre altele, aduc culoarea în joc.

O altă caracteristică atrăgătoare a conceptului este panoul solar pe acoperișul pop-up. Acest lucru și o unitate de baterie suplimentară, detașabilă, permit maşinii de camping să fie autosuficientă în energie pentru o anumită perioadă de timp și să conserve autonomia. Bateria suplimentară este stocată într-un sertar în scaun în timpul utilizării – dar poate fi îndepărtată cu ușurință pentru reîncărcare. Alte repere includ copertina atașată de partea laterală a vehiculului și un sistem inovator de opacitate pentru geamurile posterioare, prin simpla apăsare a unui buton.


Încă o noutate anunţată este un modul Marco Polo, care poate fi instalat și îndepărtat în mod flexibil, care va fi disponibil pentru şi pentru noul EQT cu un ampatament scurt, printre altele.

Va include un pat de 2 x 1.15 metri, cu un sistem de arcuri cu disc elastic și o saltea groasă de 10 cm. Atunci când este necesar, cadrul patului poate fi scos în față și salteaua pliată. În timpul deplasărilor, cadrul patului cu salteaua strânsă se află în portbagaj. Scaunele din spate pot fi apoi utilizate fără restricții. Echipamentul standard mai include elemente care se atașează manual de geamurile ferestrelor pentru intimitate și o grilă de ventilație cu protecție împotriva insectelor care poate fi fixată între panouri și cadru. De asemenea, standard sunt două buzunare între montanţii C şi D pentru elemente mai mici.

Modulul Marco Polo oferă opţional o bucătărie bazată pe un sistem de sertare. Aceasta include o chiuvetă cu un rezervor de apă de 12 litri, o cutie frigorifică de 15 litri și un aragaz flexibil cu un cartuș de gaz detașabile. Sertarele suplimentare oferă spațiu pentru tacâmuri, veselă și provizii alimentare. În plus, două scaune de camping și o masă sunt disponibile în combinație cu bucătăria. Masa vine cu două picioare diferite. Acest lucru înseamnă că poate fi plasată în aer liber, precum și atașată la consola centrală din interiorul EQT – o premieră în segment.

Dacă patul sau bucătăria nu este necesară, datorită greutății sale mici, pot fi îndepărtate în câțiva pași simpli și într-un timp scurt. Când sunt ataşate, sunt fixate pe ochiurile de fixare din portbagaj. Întregul modul Marco Polo are un design elegant, curat și este finisat în nuanţa anthracite. Va putea fi comandat direct de la sucursalele și dealerii Mercedes-Benz în viitorul apropiat.

Cmentariile sunt închise