(video) Premieră europeană: Noile Ford Transit Custom MS-RT și Ranger MS-RT

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford Pro a anunțat astăzi o nouă serie de vehicule comerciale de top sub marca MS-RT, prin prezentarea noilor Transit Custom MS-RT și Ranger MS-RT.

Cele două modele exclusive au fost proiectate într-o colaborare strânsă între echipa globală Ford și specialiștii de la MS-RT – o ramură a partenerului de raliuri Ford M-Sport – pentru a oferi o combinație unică de aspect remarcabil inspirat din motorsport, experiență îmbunătățită de conducere și capacitate de top de încărcare.

Caracteristici Ford Transit Custom MS-RT:

  • Oferă un design exterior inspirat de curse, specificații interioare exclusive și o gamă largă de opțiuni de propulsie, inclusiv diesel, PHEV și complet electric. În funcție de echipare oferă până la 6.8 m3 spațiu maxim de încărcare și până la 1.124 kg sarcină utilă netă maximă.
  • Exteriorul lui Transit Custom MS-RT dispune de o bară de protecție față complet nouă, aerodinamică, cu splitter integrat, praguri laterale sport pentru a coborî vizual prezența generală a vehiculului și o bară de protecție spate cu difuzor integrat. De asemenea, dispune de un spoiler posterior inspirat din motorsport, care a fost optimizat pentru fluxul de aer folosind simulări computerizate avansate.
    • În momentul lansării va fi disponibilă o gamă de culori atrăgătoare, inclusiv Yellow Green și MS-RT Blue. Capacele de oglinzi și mânerele de ușă negre lucioase vor fi standard.
    • Toate modelele vin, de asemenea, cu etriere de frână vopsite în MS-RT Blue, un nou detaliu atrăgător oferit pentru prima dată pe un Transit Custom.
  • Sub aripile evazate, jantele exclusive din aliaj antracit de 19 inchi sunt cu jumătate de inchi mai late decât cele de pe un Transit Custom standard, contribuind în același timp la creșterea lățimii totale a ecartamentului cu mai mult de 50 mm față de modelul standard.
    • Anvelopele 235/45 R19 Goodyear Eagle Sport și noua platformă a Transit Custom cu suspensie spate independentă îmbunătățesc și mai mult aderența și stabilitatea pe șosea, oferind în același timp mai mult confort.

Noul E-Transit Custom MS-RT se mândrește cu cea mai mare putere dintre toate modelele Transit Custom de până acum!

  • Are un motor electric cu putere sporită până la 210 kW (285 CP) care antrenează roțile din spate și oferă performanțe line! Pentru a optimiza eficiența energetică, modurile de condus selectabile permit ca automobilul să fie condus cu 160 kW în modul Normal și cu 100 kW în modul Eco.
  • Alternative:
    • Motorul diesel EcoBlue de 2.0 litri este disponibil în format cu 150 CP (cutie mecanică în șase trepte și tracțiune față) sau cu 170 CP (cutie de viteze automată cu opt trepte, în timp ce un sistem de tracțiune integrală inteligentă este opțional).
    • Varianta plug-in hybrid (232 CP) are să ofere un motor pe benzină de 2.5 litri, un electromotor și o baterie de 11.8 kWh.
  • Interiorul elegant și confortabil dispune de scaune față ergonomice complet noi, cu suporturi laterale pentru o mai bună susținere, finisate în piele ecologică și piele întoarsă, cu logouri MS-RT și cusături albastre.

Caracteristici Ford Ranger MS-RT:

  • Este propulsat de puternicul motor diesel V6 de 3.0 litri, care livrează 240 CP și 600 Nm. Folosește o transmisie automată cu 10 trepte, cuplată la noul sistem de tracțiune integrală e4WD, așa cum se găsește și la alte modele din gama Ranger.
    • Își menține aceeași capacitate excepțională de încărcare de o tonă și o capacitate de remorcare de 3.500 kg.
  • Din punct de vedere vizual, partea frontală îi este inspirată de la camionetele Ranger care concurează în Asia la curse extreme și oferă o parte frontală cu grilă de tip fagure.
    • Pragurile laterale sunt elegant integrate vizual pentru o postură mai joasă, iar în spate se află o bară de protecție distinctivă cu difuzor integrat.
    • Hayonul spate integrează logoul MS-RT și un spoiler exclusiv, completat de unul secundar poziționat în partea superioară a cabinei. Această combinație unică de spoilere a fost optimizată folosind simulări computerizate pentru a ajuta la echilibrul aerodinamic general și pentru a spori stabilitatea la viteze mari.
    • Va fi disponibil într-o gamă largă de culori, inclusiv Conquer Grey, cu capace de oglinzi și mânere de uși vopsite în Agate Black.

Este mult mai apropiat de pământ decât un Ranger normal!

  • Jantele exclusive Diamond-Cut de 21 inchi utilizează anvelope 275/45 R21 cu profil redus și sunt cele mai mari roți oferite vreodată pe un Ford Ranger.
    • Acestea se află în interiorul aripilor evazate care extind lățimea totală a vehiculului cu 82 mm atât în față, cât și în spate.
    • Ecartamentul este și el mai mare cu 40 mm pe fiecare punte.
  • Suspensia unică a fost optimizată pentru a ajunge la nivelul ideal de manevrabilitate și confort, cu amortizoare noi, mai ferme în față, un reglaj reajustat al suspensiei spate și o reducere totală a gărzii la sol cu 40 mm. Acest lucru conferă modelului Ranger MS-RT o postură mai sportivă și oferă, de asemenea, o mai mare precizie și stabilitate în viraje.
  • Interiorul distinctiv dispune de scaune noi, cu mai mult suport lateral, pentru a oferi un aspect mai sportiv, sporind în același timp confortul. Șoferii beneficiază, de asemenea, de un volan sport încălzit, cu marcaj albastru pentru ora 12 și inserții MS-RT.
    • Echipamentul standard include un ecran tactil de 12 inchi cu sistem multimedia SYNC 4A, control electronic automat al temperaturii cu zone duale, asistență la parcarea față și spate, camere video pentru marșarier, cruise control adaptiv inteligent și limitator inteligent de viteză.

MS-RT (MSport Road Technology), s-a născut dintr-un parteneriat între fondatorul său Edward Davies și M-Sport în 2015.

M-Sport are o lungă istorie în parteneriatul cu Ford pentru proiectarea și construirea mașinilor sale de raliu, inclusiv actualul Ford Puma Rally1, și pregătește, de asemenea, mașini pentru cursele Global Rallycross și GT3.

Echipa de specialiști MS-RT preia ADN-ul programelor de motorsport M-Sport și îl folosește pentru a produce vehicule rutiere modificate cu un caracter sportiv unic. Compania a dezvoltat versiuni modificate ale generației anterioare de modele Ford Pro Transit Custom, Transit Connect și Ranger, iar noul parteneriat se bazează pe această moștenire.

Transit Custom MS-RT și Ranger MS-RT vor fi oferite prin intermediul dealerilor Ford Pro din Europa. Noile modele vor fi supuse asamblării finale și finisării la o nouă unitate dedicată, situată pe Ford Dagenham Estate din Marea Britanie. Situat aproape de baza echipei de ingineri Ford Pro din campusul Ford Dunton, facilitatea de ultimă generație include un studio de proiectare și inginerie, o instalație de vopsire semi-automată și linii de asamblare duală, cu o echipă dedicată de servicii pentru clienți la fața locului.

Clienții pot comanda Transit Custom MS-RT, E-Transit Custom MS-RT sau Ranger MS-RT de la dealerii Ford Pro, livrările fiind programate pentru jumătatea acestui an.

Cmentariile sunt închise