(video) Premieră: Fernando Alonso recomandă noul Aston Martin Vantage facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aston Martin introduce cel mai concentrat pe șofer și cel mai rapid Vantage din istoria de 74 de ani de utilizare a denumirii date. Modelul actualizat își afirmă poziția de mașină sport definitivă cu motor frontal și tracțiune spate, beneficiind de o serie de actualizări cheie, care să-l facă mai atractiv.

Caracteristici cheie:

Styling exterior – Un fizic musculos și o prezență inconfundabilă, inspirată de One-77

  • Are acum o caroserie cu 30 mm mai lată, cu o poziție mai musculoasă, accentuată de o față complet reproiectată, cu grilă de radiator cu 38% mai mare, care înghite cu 29% mai mult aer pentru răcire suplimentară. 
    • Prizele de răcire suplimentare introduse în bara de protecție, de fiecare parte a grilei, accentuează caracteristicile frontale. Noul splitter integrat, cu o poziție mai largă și mai joasă, adaugă dramă, precum și funcție aerodinamică, oferind stabilitate la viteză mare prin reducerea forței de ascensiune. 
    • Designul complet nou al farurilor Matrix LED cu lumini de zi integrate prezintă noua semnătură luminoasă Aston Martin.
  • Pe lateral, noul Vantage declară o revenire a emblematicului braț Aston Martin, care acum formează punctul focal ascuțit al deflectoarelor de ventilație revizuite din fiecare flanc. 
    • Jantele standard sunt de 21 inchi din aliaj forjat. Anvelopele Michelin Pilot Sport S 5 codificate „AML”, realizate special pentru Vantage, măsoară 275/35 R21 (103Y) în față și 325/30 R21 (108Y) în spate.
    • Oglinzile exterioare fără cadru și mânerele ușilor sunt, de asemenea, noi pentru Vantage.
    • Iar în spate, o bară de protecție mai largă încorporează orificii de ventilație laterale și terminații de eșapament cu diametru mai mare.
  • Proprietarii Vantage pot spori și mai mult caracterul sportiv al lui Vantage, selectând o livrea din trei, disponibile în 21 de culori contrastante la alegere.
  • Precum toate modelele Aston Martin, clienții Vantage pot explora posibilități infinite de personalizare prin intermediul serviciului Q by Aston Martin. De la un singur mic detaliu distinctiv până la inginerie la scară completă și producție de componente complet personalizate pentru a crea un adevărat unic.

Artizanat interior și tehnologie – atmosferă sportivă, lux suprem

  • Interiorul a fost complet refăcut. Linii curate și neîntrerupte creează un mediu impresionant, dar elegant. De la orificiile de ventilație subțiri și ecranul de infotainment perfect integrat până la gama clar definită de comutatoare fizice din secțiunea inferioară a consolei centrale, noul interior este un triumf al frumuseții funcționale și al calității tactile. 
  • Standard se oferă niște scaune sport a căror ergonomie este orientată către șofer. Opțiunile de tapițerie sunt nelimitate.
  • Vantage este echipat standard cu un sistem audio de producție proprie, cu 11 difuzoare și 390 W putere. Dezvoltat folosind hardware avansat, acest sistem dispune de un mod de sunet surround cu procesare a sunetului surround QuantumLogic pentru un peisaj sonor captivant.
    • Opțional este un sistem audio dezvoltat în colaborare cu Bowers & Wilkins. Proiectat acustic pentru volumul interior și forma lui Vantage, acest sistem excepțional folosește tehnologii și inovații găsite în difuzoarele renumite de clasă mondială ale Bowers & Wilkins.
    • Tweeterele din aluminiu Double Dome și difuzoarele de gamă medie Continuum oferă acestui sistem surround cu 15 difuzoare și 1.170 W putere, dublu amplificat, un sunet echilibrat și precis. Difuzoarele 3D dedicate și un subwoofer puternic oferă o experiență sonoră la fel de dinamică și puternică precum Vantage în sine.

Nouă generație de infotainment

  • Vantage facelift este al doilea model care dispune de noua generație de infotainment Aston Martin. Creat intern și introdus pentru prima dată pe DB12, este în întregime personalizat și dezvoltat de la zero. Suplimentat de o nouă aplicație de conectivitate pentru clienți Aston Martin, care acceptă dispozitivele iOS și Android, permite interacțiunea, controlul și feedback-ul către și de la Vantage prin intermediul dispozitivului personal.
    • Un sistem multi-screen complet integrat, cu conectivitate online completă, dispune de un monitor de 10.25 inchi cu tehnologie tactilă Pure Black și control capacitiv complet prin gesturi cu un singur sau cu mai multe degete. Comenzile de pe ecranul tactil sunt echilibrate cu tactilitatea pozitivă a comutatoarelor fizice, cu butoanele dedicate pentru operațiunile mecanice cheie de selectare a vitezei, a modurilor de conducere, încălzire și ventilație. 
    • Există, de asemenea, comutatoare de reglare pentru șasiu, ESP și eșapament, asistență pe bandă și controlul distanței de parcare.
    • Sistemul de navigație Vantage oferă conectivitate online pentru o experiență mai inteligentă, mai rapidă și mai informativă. Destinația poate fi trimisă în mașină de pe telefon. Noua cartografiere 3D oferă instrucțiuni intuitive și clare, cu ghidare pe benzi și suprapuneri de trafic în timp real.
    • Pentru o acuratețe precisă oriunde în lume, sistemul de navigație și noua aplicație conectată Aston Martin sunt ambele configurate pentru a putea fi utilizată caracteristica WHAT3WORDS complet integrată. 
    • Apple CarPlay wireless va fi, de asemenea, acceptat de Vantage pentru șoferii care preferă să folosească aplicațiile de navigație prin intermediul smartphone-ului.
    • Sistemul de infotainment al lui Vantage este construit în jurul conectivității online și a unei aplicații Aston Martin însoțitoare complet nouă; funcționalitate care le permite proprietarilor de Vantage să comunice și să interacționeze cu mașina lor.
  • Un sistem în continuă expansiune, Aston Martin Connected Car va continua să evolueze pe măsură ce produsele, serviciile și suportul pentru vehicule evoluează. Acest ecosistem complet nou de mașini conectate utilizează trei elemente cheie – Vantage, aplicația Aston Martin și serverele de date securizate ale Aston Martin. 
    • Aceste trei elemente se conectează prin rețelele celulare 4G LTE/GSM în roaming global prin intermediul unui e-SIM încorporat în fiecare automobil, care este furnizat și finanțat de Aston Martin. Aplicația Aston Martin este găzduită de un dispozitiv personal la bord și de un contract de date asociat. Datele personale sunt protejate de cele mai recente standarde din industrie de securitate cibernetică și protecție în cloud.

Performanță – motorul oferă potență de nivelul următor

  • Propulsat este în continuare de un V8 Twin-Turbo de 4.0 litri, dar semnificativ reproiectat și asamblat manual de AMG. Produce 665 CP și 800 Nm (+155 CP și +115 Nm sau plus 30 și 15% respectiv).
    • Puterea sporită s-a extras în urma adoptării unor profile de came modificate, rapoarte de compresie optimizate, turbocompresoare mai mari și un sistem de răcire mai performant. Drept rezultat și sunetul propulsorului s-a schimbat.
    • Eliberarea performanței suplimentare a motorului a crescut sarcina termică, ceea ce a necesitat o reproiectare completă a sistemului de răcire. Pentru a asigura atingerea unor temperaturi stabile ale aerului de admisie în toate condițiile, un radiator suplimentar de temperatură joasă a fost montat pe circuitul de apă al răcitorului de încărcare. Alte două răcitoare auxiliare au fost adăugate la radiatorul principal central existent pentru a crește și mai mult capacitatea termică.
    • Sistemul de ulei a beneficiat, de asemenea, de îmbunătățiri extinse, răcitorul auxiliar de ulei având acum o suprafață de două ori mai mare decât predecesorul său. Fluxul de aer termic a fost, de asemenea, sporit cu o creștere cu 50% a volumului de aer rece care ajunge la radiatoare.
    • Motorul este cuplat la o transmisie automată ZF cu 8 trepte. Atât raportul final de transmisie scurtat (3.083:1), cât și calibrarea schimbătorului de viteze au fost modificate pentru a maximiza răspunsul și plăcerea.
    • Poate realiza 0-97 km/h în 3.4 secunde și atinge maximum 325 km/h.
  • Accelerația la pornire de pe loc a fost perfecționată odată cu introducerea unui nou sistem Launch Control
    • Complet integrat cu grupul motopropulsor, transmisia și programul electronic de stabilitate (ESP), atunci când este conectat de către șofer, acesta permite mașinii să implementeze cât de mult cuplu permit condițiile, folosind un E-Diff, ESP slip control și engine torque management pentru a menține alunecarea roților în intervalul optim pe toată durata lansării. 
    • De asemenea, șoferul poate stabili cantitatea exactă de alunecare pe care o dorește în timpul lansării, făcând modificări prin intermediul sistemului Adjustable Traction Control (ATC) – reducând sau mărind cantitatea de patinare controlată a roților permisă de sistemul Launch Contro sau permițând controlul complet al accelerației prin setarea ATC to Traction Control (TC) Off.
  • După cum se potrivește rolului său de cel mai sportiv model din gamă, inginerii Aston Martin au maximizat beneficiile arhitecturii remarcabile ale șasiului Vantage cu cele mai noi sisteme electronice pentru a maximiza performanța și a crea un caracter dinamic inconfundabil, precum: un sistem avansat de control al dinamicii vehiculului, Integrated Vehicle Dynamics Estimation, Inertial Measurement Unit, Electronic Rear Differential (E-Diff), Integrated Brake Slip Control (IBC), Integrated Traction Control (ITC), Traction Slip Vectoring, Integrated Vehicle Dynamics Control (IVC), Adjustable Traction Control (ATC), etc.

Alte modificări la șasiu

  • Structura din aluminiu foarte evoluată, distribuția perfectă a greutății 50:50 și suspensia de ultimă generație oferă fundația pentru o experiență de condus definitivă. 
    • Printre modificări se numără o traversă a caroseriei din față reproiectată și repoziționată, care a fost mutată mai în spate pentru a crește rigiditatea punctului de montare pentru suspensia față cu dublu braț.
    • Alte îmbunătățiri au fost obținute odată cu montarea unei bretele mai rigide, dar mai ușoare peste motor, pentru o rigiditate la torsiune și o rigiditate laterală crescută între turnurile de suspensie din față.
    • În spate, Vantage beneficiază de o creștere cu 29% a rigidității sub sarcină la viraje datorită întăririi laterale sporite între turnurile de suspensie din spate. 
    • S-au mai revizuit panourile de sub caroserie pentru o rigiditate laterală mai mare și s-au ranforsat nișele pentru montarea amortizoarelor.
  • Modelul a primit noi amortizoare adaptive inteligente Bilstein DTX. Au o creștere cu 500% a lățimii de bandă a distribuției forței. Calibrarea lor precisă a lăsat spațiu pentru a introduce un control progresiv al caroseriei, pe măsură ce șoferul explorează gama de moduri dinamice. În combinație cu E-Diff și Programul Electronic de Stabilitate (ESP), Vantage are capacitatea de a se adapta de la cerințele unui drum alpin provocator la o pistă de curse larg deschisă, prin apăsarea unui buton și răsucirea unui comutator.
  • O atenție obsesivă a fost acordată și sistemului de direcție asistată electronică (EPAS) al lui Vantage. Instalarea unei coloane de direcție neizolată înseamnă că toate comenzile șoferului sunt directe și necorupte, în timp ce fluxul de informații de pe drum este granular în detaliu și plăcut tactil.
    • EPAS are un raport constant de 12,8:1 cu asistență variabilă, e sensibil la viteză și oferă doar 2.27 rotații ale volanului până la blocare. Acest nivel variabil de asistență este integrat cu programele de mod dinamic, nivelul de asistență reducându-se treptat pe măsură ce șoferul se îndreaptă spre modul cel mai agresiv (Track).
  • Vantage este echipat standard cu discuri frontale din fontă de 400 mm și discuri posterioare de 360 ​​mm cu fețe găurite pentru un management îmbunătățit al căldurii și rezistență la decolorare. Amplificatorul de frână a fost, de asemenea, reglat pentru a oferi șoferului mai multă încredere datorită unei pedale ferme, cu o combinație perfectă de putere de oprire imediată și răspuns progresiv.
    • Frâne Carbon Ceramic (CCB) pot fi comandate opțional. Oferind o performanță de frânare sporită și un grad redus de frânare la temperaturi de până la 800 °C, CCB economisește, de asemenea, 27 kg de masă nesuspendată, care la rândul său îmbunătățește calitatea rulării și răspunsul direcției.

Producția lui Vantage facelift urmează să înceapă în primul trimestru al anului 2024, primele livrări fiind programate pentru trimestrul al doilea. Prețul de start îi este de plus-minus 200.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise