(video) AutoFest la Castel MIMI, la prima ediţie din 2022! Cum a fost

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

FOTO: Branașco Evghenii, VIDEO: Victor Postică

Prima ediţie AutoFest la Castel MIMI s-a încheiat acum două săptămâni şi considerăm că a fost de succes, reieşind din faptul că a fost una de debut şi că, din păcate, unele automobile nu au mai ajuns să-şi etaleze formele acolo din varii motive.

În cele două zile de la sfârşit de august, care ne-au bucurat cu o vreme bună, evenimentul organizat de AutoBlog.MD a fost ales pentru a fi vizitat de oameni de toate de vârstele. Prezenţa estimativă a fost de câteva mii de persoane!

La intrare pe teritoriul Castel MIMI fiecare dintre vizitatori s-a ales cu câte un pahar de vin în semn de bun venit. Totodată, aceasta a fost ocazia de înregistrare într-un concurs cu premii valoroase, unul care a culminat în ambele zile ale evenimentului.

Efectiv pe teritoriul Castel MIMI vizitatorii au putut găsi câteva zone dedicate şi anume: Porsche Zone găzduită de Porsche Center Moldova, una a maşinilor exclusiviste şi chiar exclusive, o zonă cu automobile noi, una cu maşini retro şi standuri ale partenerilor evenimentului AutoMall, EuroGarage, Motoland, XIAOMI şi ABT Moldova. Suport a mai existat din partea Lassa Tyres şi BT Leasing MD.

Alături de acestea din urmă a existat o zonă de alimentare pentru toţi doritorii de gustări sau de a încerca cele mai noi vinuri ale producătorului din Anenii Noi.

Imediat după intrare pe teritoriu, în jurul havuzului central, oaspeţii au avut ocazia să exploreze o parte din tehnica moto adusă de Motoland. Câteva produse Yamaha şi Honda pe două roţi au fost flancate de buggy-uri pentru off-road, iar direct în havuz au fost instalate trei jet ski-uri performante.

Dacă toate motocicletele au putut fi încălecate pe loc de oricine, atunci vehiculele ce pot rula doar pe apă au fost cucerite doar de cei mai curajoşi – câţiva copii care s-au distrat pe cinste şi s-au răcorit puţin sub soarele dogoritor.

Tot acolo s-a regăsit un Land Cruiser 70 din flota Poliţiei de Frontieră şi câteva aparate de zbor din dotare, unul dintre care a fost ridicat în aer de mai multe ori.

În partea stângă de după intrare, într-un generos pavilion din sticlă, a fost amenajat Porsche Zone. Partenerul general Porsche Moldova a parcat în el 12 vehicule în total şi prin acestea vizitatorii au putut vedea şi înţelege cum a evoluat marca germană.

În centrul sălii a fost un unic în ţara noastră tractor autentic marca Porsche, unul dintre vehiculele care a stat la bazele transformării companiei într-un producător de maşini sport, drept dovadă şi rezultat în acest sens fiind trei exemplare 911 din secolul trecut, în caroserie 964.

Evoluţia acestora a fost prezentată prin cel mai nou 911 GT2 RS şi cele mai noi 911 GT3. Alături de interpretările moderne ale modelului 911 s-au regăsit şi câteva exemplare din linia 718, inclusiv un unic în Moldova GT4 RS! Mai accesibile pentru explorare, inclusiv a interiorului, au fost un Cayenne Platinum Edition şi un Macan T.

Apropo, Porsche Zone a fost pe larg vizitată inclusiv din cauza unui statut neoficial de refugiu. Era singura încăpere cu aer climatizat dinafara castelului.🙂

De la Porsche Zone vizitatorii AutoFest au avut două opţiuni: să meargă să ia o masă în restaurantul castelului, fie să meargă într-o excursie prin beciurile vinăriei, acolo unde se găsea o altă maşină! Şi credeţi-ne că cei mai mulţi au ales a doua opţiune, formându-se chiar o coadă la intrarea în beciuri.

Apropo despre maşina menţionată, aflaţi că aceasta a fost singura căreia i s-a permis accesul într-acolo, fiind complet electrică! Vorbim despre un Porsche Taycan, un automobil care nu exista în Porsche Zone şi pe care, dacă cineva dorea să-l vadă pe viu, trebuia să intre într-una dintre camerele beciului, acolo unde se desfășuraseră excursii în trei limbi şi unde aerul era rece în mod natural.

Toţi cei care se îndreptau spre beciuri au mai putut participa în votul organizat în cadrul unui Concurs de Eleganţă ce a implicat toate autovehiculele retro. Orice maşină găsită pe plac era votată printr-un cartonaş lăsat într-o cutie.

La finalul fiecărei zile, înainte de anunțarea câştigătorilor concursurilor cu premii, toate voturile calculate au arătat că favorit a fost, în mod surprinzător, unul şi acelaşi automobil – un Chevrolet Impala cu motor de 5.7 litri din 1973.

Este şi acesta un semn bun că designerii americani din acea vreme şi-au atins scopul şi au făcut o maşină care să-şi păstreze stilul peste decenii!

În imediata apropiere de maşinile retro a fost amenajată o zonă cu mai multe modele noi şi de ultimă generaţie, dar şi unele exclusiviste, care se numără pe degete în ţara noastră, inclusiv câteva generaţii mai old school de BMW-uri.

Însă un oaspete cu adevărat exclusiv a fost un ABT RSQ8-R, un SUV sport construit în doar 125 de exemplare pentru toată lumea! Modelul cu 740 CP şi-a etalat în mini standul ABT Moldova nu doar corpul de culoare verde, combinat cu aplicaţii reale din fibră de carbon, ci şi sunetul produs prin intermediul eşapamentului!💚

Într-un final, alături de cele menţionate anterior, s-au găsit standuri ale partenerilor evenimentului: AutoMall, EuroGarage, Motoland şi XIAOMI. Dacă la primele se ofereau mai multe materiale informative, consulanţă şi accesorii, fiind şi locul de unde se ridicau premii, la celelalte era expusă şi tehnică reală.

Vizitatorii au avut ocazia să facă cunoştinţă cu cele mai noi dispozitive mobile pe de o parte, dar şi cu cel puţin 20 de motociclete de ultimă generaţie pe de alta.

Iar cei care au stat alături de noi până la finalul fiecărei zile de eveniment s-au ales garantat cu premii, inclusiv smartphone-uri, în cadrul concursurilor în care s-au înregistrat. Apropo, unele premii de la partenerii AutoMall şi EuroGarage încă aşteaptă să fie luate de cei ce s-au grăbit să plece!

Cu mai multe lecţii învăţate şi cu acelaşi entuziasm, privim deja în viitor şi începem să planificăm o a doua ediţie AutoFest! Detalii vor urma! Să ne auzim de bine până atunci!🤝

Mulţumim încă o dată tuturor celor care au vizitat prima ediţie AutoFest, dar şi partenerilor noştri!

Cmentariile sunt închise