(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Lamborghini Urus Performante

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Automobili Lamborghini anunță noul Urus Performante. Nu este un model facelift după cum multă lume a aşteptat, ci mai degrabă o versiune de performanţă a celui de bază, care va rămâne în continuare în vânzare. Noutatea însă se va deosebi din atât din punct de vedere stilistic, cât şi în termeni de performanţă.

Amintim că înainte de premieră, noul Urus Performante a stabilit un nou record în categoria SUV-urilor de producție pe Pikes Peak International Hill Climb Road.

Caracteristici cheie:

  • Utilizarea pe scară largă de către Urus Performante a materialelor compozite o face mașina cu cel mai mare număr de părţi din fibră de carbon din segmentul său, din fabrică!
  • Un design pur, mai clar, mai proeminent al capotei din carbon și al barei de protecție frontale cu o perdea de aer integrată evidențiază imediat genetica super sport a lui Performante, dar păstrează eleganța înnăscută a lui Urus.
    • Cu tăieturi adânci în liniile capotei până la noua bară de protecție frontală, capota, inclusiv prizele de aer, este forjată cu fibră de carbon ușoară în culoarea caroseriei sau parțial vizibilă, opțional. 
    • Un acoperiș opțional din fibră de carbon face referire la modelele super sport Lamborghini precum Huracán Performante și Super Trofeo.
    • Bara de protecție frontală conţine un splitter din fibră de carbon. Noile prize de aer negre oferă o răcire sporită a motorului și o expresie maximă. O nouă perdea de aer atrage fluxul de aer peste roțile din față.
    • Spoilerul spate nou proiectat mărește forța de apăsare pe puntea din spate cu 38% faţă de un Urus standard.
  • Noile arcuri din oțel coboară șasiul lui Performante cu 20 mm. Ecartamentul maşinii este mai lat cu 16 milimetri. Arcurile roților mai late, din fibră de carbon, îmbrățișează noi jante uşoare opționale de 23″ sau forjate de 22″, cu prezoane din titan.
    • Anvelopele Pirelli P Zero (dimensiuni 285/40 R22 și 325/35 R22) vin alături de o evoluție a modelului Urus Pirelli P Zero Trofeo R: pentru prima dată, o anvelopă semi-slick a fost dezvoltată pentru a satisface caracteristicile unui SUV, această variantă special fiind dezvoltată în cooperare cu Lamborghini.
  • Noul Urus Perfomante este mai lung cu 25 mm. Spoilerul posterior superior cu aripioare din fibră de carbon se inspiră din designul celui folosit de Aventador SVJ și contribuie la creșterea forței de apăsare.
  • Bara de protecție și difuzorul posterior inferior sunt, de asemenea, din fibră de carbon. Eşapamentul este standard unul Akrapovič din titan. Mânerele ușilor vopsite în negru, prizele de aer peste capotă din carbon şi un spoiler buză din carbon de pe hayon sunt alte accente care ies în evidenţă faţă de culoarea caroseriei.
  • În interior:
    • Habitaclul dispune standard de tapiţerie Alcantara neagră Nero Cosmus, cu un nou design hexagonal de cusături ale scaunelor, “Ornamente performante” și alte opțiuni, inclusiv un interior din piele.
    • Opțiunile dedicate de culoare și ornamente includ extinderea ornamentelor performante pe uși, căptușeala acoperișului, spătarul scaunului și peretele din spate.
    • Personalizarea suplimentară prin Ad Personam include detalii din fibră de carbon mată, mânere roșii ale ușilor și un kickplate personalizat cu logo Ad Personam.
    • Volanul negru din Alcantara/piele este realizat într-un negru mat, iar alte ornamente interioare sunt din aluminiu negru anodizat.
    • Cu opționalul “Dark Package”, tratamentul negru mat poate fi extins și la alte detalii interioare, inclusiv maneta centralului “TAMBURO”, care găzduiește comenzi precum butonul de pornire/oprire a motorului și selectorul modului de acționare.
    • O nouă grafică HMI, cu un design dedicat pentru Urus Performante, se găseşte atât pe ecranul consolei centrale, cât și pe cel din spatele volanului.
  • Urus Performante este mai uşor cu 47 de kg.
  • Sub capotă are acelaşi V8 twin-turbo de 4.0 litri, care produce acum faţă de un Urus standard 666 CP (+16) şi acelaşi cuplu de 850 Nm între 2.300-4.500 rpm. Face 0-100 km/h în 3.3 secunde (-0.3), frânează de la 100 la 0 km/h în 32.9 metri şi poate atinge maximum 306 km/h (+1).
  • Eficiența aerodinamică i-a îmbunătățită, iar forța de apăsare generală îi este mai mare cu 8%. Distribuția cuplului este optimizată datorită unui nou diferențial, oferind o creștere a raportului de la 3.16 la 3.4 în condiții de condus și de la 3.02 la 3.33 atunci când se deplasează din inerţie.
  • La volan, Urus Performante permite șoferului o nouă intimitate cu drumul de sub el, cu agilitate sporită, feedback și orientare sportivă. O recalibrare a direcției frontale îmbunătățește conexiunea cu șoseaua prin comenzi mai precise și feedback mai direct. Intervenția mai rapidă a direcției pe puntea din spate sporește agilitatea în viraje, completată de vectorizarea cuplului diferențialului spate atât pe șosea, cât și în modul off-road.
  • Modurile de rulare reproiectate permit celui ce va conduce un Urus Performante să selecteze configurația perfectă pentru orice mediu: STRADA, SPORT, CORSA şi noul RALLY.
    • Pe lângă modurile de rulare standard, Urus Performante introduce o nouă selecție RALLY, ridicând sportivitatea distractivă a SUV-ului Super la un nou nivel palpitant pe pistele cu murdărie. Caracterul său de supravirare este amplificat cu sisteme anti ruliu și de amortizare, optimizate pentru funcţionare în combinaţie cu arcuri din oțel pe suprafețe aspre și mai extreme.

Primele livrări ale noii versiuni Urus vor începe la sfârșitul anului 2022. Preţul de start în Europa îi este de 218.487 euro, însă nu include taxe şi livrarea.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/