(video) Premieră mondială: Noul Purosangue – primul Ferrari cu patru uşi ca la Rolls-Royce

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ani de așteptare din partea fraternității internaționale de automobile, Ferrari a dezvăluit acum seara, la ora 20:00, ora Moldovei, noul Purosangue – prima mașină cu patru uși și cu patru locuri din istoria de 75 de ani a companiei, în împrejurimile magnifice ale atmosferei Teatro del Silenzio din Lajatico (Pisa).

Numele îi înseamnă din italiană “pur sânge” şi italienii refuză să-l numească drept un SUV sau crossover!

Caracteristici cheie:

  • Pentru a permite companiei să atingă obiectivele ambițioase stabilite pentru acest proiect și să creeze o mașină demnă de un loc în gama sa, au fost adoptate un aspect complet diferit și proporții inovatoare în comparație cu arhetipurile GT moderne (așa-numitele crossovere și SUV-uri). 
    • Motorul îi este sub capotă, dar în limitele ampatamentului (deci central), în timp ce cutia de viteze – un F1 DCT cu 8 trepte – este montată pe puntea din spate (rezultând o schemă transaxle).
    • Un Power Transfer Unit (PTU) este cuplat în fața motorului pentru a oferi o transmisie unică 4×4.
    • Raportul de greutate pe osii este de 49:51, iar greutatea uscată îi este de 2.033 kg (2.8 kg/CP).
  • Măsoară în lungime exact cât un nou VW Multivan T7 cu ampatament scurt – 4.973 mm (-140 mm comparativ cu un Urus). În lăţime, înălţime şi ampatament are 2.028 (+11) x 1.589 (-49) x 3.018 mm (+16)! Ecartamentul frontal şi posterior constituie 1.737 şi 1.720 mm respectiv. Capacitatea portbagajului este de 473 litri, iar al rezervorului de benzină – 100 litri.
  • Sub capotă (care se deschide de la parbriz în sus) are un V12 natural aspirat (nume de cod F140IA), cu un carter uscat şi cu un unghi al V-ului de 65 de grade. Volumul exact îi este de 6.496 cm3. Produce (cu benzină 98) 725 CP la 7.750 rpm şi 716 Nm la 6.250 rpm. Turaţiile maxime sunt limitate la 8.250 rpm.
    • Face 0-100 km/h în 3.3 secunde, 0-200 în 10.6 secunde (mai bun decât Urus cu aproape o secundă) şi atinge maximum 312 km/h.
    • Sistemele de admisie, sincronizare și evacuare au fost complet reproiectate, în timp ce chiulasele sunt derivate de la 812 Competizione, printre multe, multe alte modificări. A fost acordată o atenție uriașă îmbunătățirii eficienței mecanice și de ardere, utilizând concepte de calibrare inspirate de Formula 1.
    • Rezultatul este că cel mai puternic motor dezvoltat vreodată de Ferrari pentru o mașină cu patru locuri este, de asemenea, cel mai puternic din segmentul său, precum și singurul capabil să ofere acea coloană sonoră Ferrari V12 recunoscută instantaneu.
  • Dispune de frâne performante cu discuri carbo-ceramice de mărimi 398×38 mm (faţă) şi 380×34 mm (spate), controlate prin sistem brake-by-wire care a debutat pe 296 GTB. Deasupra lor stau pneuri în format 255/35 R22 J9.0 (faţă) şi 315/30 R23 J11.0 (spate).
  • Dezvoltarea aerodinamică a lui Purosangue s-a concentrat pe caroserie, dedesubt și difuzor posterior, toate pentru a fi cât mai eficiente posibil. Noile soluții includ sinergia între bara de protecție față și ornamentele de apărare care generează o perdea de aer care etanșează aerodinamic roțile din față, prevenind generarea de fluxuri transversale de aer turbulente.
  • De asemenea, Ferrari a oferit lui Purosangue cele mai recente iterații ale sistemelor de control dinamic al vehiculului introduse pe cele mai puternice și exclusive mașini sport ale sale, inclusiv direcția independentă pe patru roți și ABS „evo” cu Chassis Dynamic Sensor în 6 căi (6w-CDS).
  • Debutul mondial este noul sistem de suspensii active Ferrari – FAST (Ferrari Active Suspension Technology), care are la bază un sistem True Active Spool Valve (TASV) şi dezvoltat în parteneriat cu Multimatic. 
    • Amortizoare controlate electronic elimină foarte eficient ruliul caroseriei în viraje cu servomotoare de 48V, precum și zona de contact a anvelopei peste denivelările de înaltă frecvență, pentru a oferi aceeași performanță și răspuns la manevrabilitate ca la una dintre mașinile sport ale mărcii.
  • Vine standard cu un acoperiș din fibră de carbon pentru a menține greutatea redusă și a coborî centrul de greutate. 
    • Reproiectarea caroseriei de la zero a însemnat, de asemenea, că designerii au putut integra portiere posterioare (fără rame la toate geamurile), cu balamale din spate, pentru a face intrarea și ieșirea mai ușoară, păstrând în același timp mașina cât mai compactă posibil.
    • Structura inferioară a șasiului este realizată în întregime din aliaj de aluminiu de înaltă rezistență.
    • Șasiul (pe baza unei noi platforme din aluminiu) este astfel mai ușor (cu 5%) decât vechiul model Ferrari cu patru locuri (GTC4Lusso), deși este mai mare. Rigiditatea la torsiune este mai bună cu 30%.
    • Uşile posterioare se închid/deschid din interior electric, prin apăsarea unui buton!
  • Cabina are patru scaune generoase, toate reglabil electric şi încălzite, care vor găzdui confortabil patru adulți. Portbagajul este cel mai mare văzut vreodată pe un Ferrari, iar scaunele din spate încă se mai pot rabata. Poziția de conducere este încă intimă și aproape de podea pentru a oferi o conexiune mai mare la capacitățile dinamice ale mașinii. Pasagerul din dreapta şoferului are acces separat la un monitor de 10.2 inchi.
    • Scaunele din față pot fi dotate opţional cu 10 perne de aer care oferă un masaj relaxant, direcționat, cu o alegere dintre cinci tipuri diferite de masaj și trei niveluri de intensitate.
    • Pentru prima dată se oferă standard și compatibilitate cu interfeţele Android Auto și Apple CarPlay, care înlocuiesc sistemul tradițional de navigație încorporat.
  • Faptul că o gamă largă de conținut axat pe confort este furnizată standard, cum ar fi sistemul audio Burmester, și că dispune de numeroase dotări opționale, inclusiv o nouă tapițerie Alcantara, derivată din poliester reciclat certificat, fac din Purosangue cel mai bun şi complet four-door four-seater din segment.
    • De exemplu, o premieră absolută pentru gama Ferrari este un senzor de calitate a aerului care poate verifica aerul din afara mașinii și poate îmbunătăți calitatea celui din cabină prin controlul inteligent al recirculării și utilizarea filtrelor care pot preveni particulele de până la PM2.5!
    • Pentru controlul climatizării există o soluţie interesantă care se ascunde!
  • Evident că Purosangue oferă standard o gamă impresionantă de funcții de asistență a șoferului (ADAS), dintre care multe au fost dezvoltate în colaborare cu Bosch, inclusiv: Cruise Control adaptiv (ACC), Sistemul de frânare automată de urgență (AEB), Faza lungă automată (HBA/HBAM), Avertizare de părăsire a benzii de rulare (LDW), Asistență pentru menținerea benzii de circulație (LKA), Detectarea punctului mort (BSD), Alertă de trafic transversal din spate (RCTA), Recunoaștere a indicatoarelor de circulație (TSR), Monitor de atenţie și somnolență a șoferului (DDA) și cameră posterioară pentru parcare (NSW). O funcție disponibilă pentru prima dată pe un Ferrari este şi HDC (Hill Descent Control).
  • Încă o premieră: proprietarilor li se oferă posibilitatea de a-și personaliza acoperișul mașinii. Aceștia pot opta pentru un acoperiș din sticlă electrocromă pe toată lungimea în locul versiunii din fibră de carbon. Sticla este acoperită pe suprafața sa inferioară cu o peliculă electro-sensibilă. Când un curent electric mic trece prin film, acesta își schimbă nivelul de nuanță pentru a inunda cabina cu lumina soarelui sau pentru a oferi umbră acolo unde este necesar.

Preţul de start îi este de 390.000 de euro fără taxe. Vine standard cu o garanţie de şapte ani. Modelul va fi o exclusivitate deoarece Ferrari şi-a propus ca vânzările sale anuale să nu depășească 20% din volumul total.

Pentru doritorii de a afla în detalii despre tot ce are sub corp
(informații în română nu sunt din păcate):

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/CS_Ferrari_Purosangue_GBR1.pdf”]
[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/CS_Ferrari_Purosangue_RUS.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise