(video) Premieră mondială: Noul Volvo XC90 facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Comparativ cu facelift-ul prezentat în 2019 pentru Volvo XC90, cel anunțat în această după amiază poate fi mai degrabă numit cel real, decât al doilea! Deși păstrează formele bine cunoscute, schimbările sunt suficiente pentru a fi bine observate.

Caracteristici cheie:

Exterior și interior

  • Noi sunt: grila de radiator, capota, barele de protecție, farurile cu semnătură luminoasă reinterpretată. Stopurile au fost modificate pe interior. Priza de aer frontală inferioară este semnificativ mai lată. Noi modele de jante și noi culori pentru caroserie au apărut indiscutabil.
  • La interior, un nou monitor central plutitor de 11.2 inchi a venit în locul ecranului integrat în bord de 9.0 inchi. Are o rezoluție mai bună datorită unei creșteri a densității pixelilor cu 21%.
  • Sistemul multimedia este cel de ultimă generație al companiei, cu Google încorporat, introdus pe EX30 și EX90. Suportă actualizări OTA.
  • Planșa de bord conține laturi modificate, inclusiv datorită includerii unor noi deflectoare de ventilație. De asemenea, s-au schimbat puțin panourile ușilor în partea superioară. Panourile decorative sunt din materiale reciclate premium. Și tunelul central s-a modificat pentru a include noi suporturi de pahare (plus unul suplimentar), în timp ce încărcătorul wireless a fost repoziționat sub consolă.
  • Iluminarea mai bună în cabină contribuie la o senzație și mai luxoasă pe timp de noapte. Oglinda retrovizoare interioară poate transmite și imagini video de pe camera din spate.
  • Volvo mai spune despre adăugarea de izolație fonică suplimentară în anumite părți ale vehiculului pentru o cabină mai silențioasă. În continuare XC90 poate fi echipat cu unul dintre cele mai bune sisteme audio pentru o mașină – Bowers & Wilkins High Fidelity – care poate reproduce cu fidelitate acustica unei scene, a unei săli de concerte sau a unui club de jazz.

Sub capotă și caroserie

  • Detalii despre motorizări sunt indisponibile pentru moment.
    • Se confirmă cel puțin o motorizare plug-in hybrid T8 cu peste 70 km autonomie electrică și peste 800 km de autonomie combinată.
    • Alternative: două variante mild-hybrid pe benzină, B5 și B6, asistate de o baterie litiu-ion de 48V și de un demaror-generator integrat. Cu aceste adaosuri electrice se pot reduce emisiile și consumul cu până la 15% în condiții reale de condus.
  • Călătoria în XC90 este mai bună ca niciodată, cu un confort legendar al scaunelor și o suspensie standard mai bună. Fiecare amortizor individual este acum capabil să se adapteze mecanic la condițiile actuale de drum pentru a optimiza atât confortul, cât și stabilitatea.
    • O suspensie pneumatică rămâne disponibilă opțional. Tehnologia activă a șasiului monitorizează șoseaua și vehiculul de 500 de ori pe secundă pentru a oferi de deplasare confortabilă. Cu această suspensie garda la sol poate fi micșorată cu 20 mm sau mărită cu 40 mm.
  • Ca orice mașină Volvo, XC90 este una dintre cele mai sigure mașini disponibile. Modelul a primit o cușcă de siguranță avansată revizuită în unele aspecte, precum și cu o suită cuprinzătoare de funcții de siguranță activă.
    • Utilizând un radar și o cameră frontală, XC90 poate detecta dacă ați derapat pe contrasens și poate prelua controlul volanului pentru revenire în bandă. De asemenea, vă va ajuta să evitați ieșirea involuntară de pe șosea.
    • Și poate folosi frânarea și direcția pentru a evita coliziunile cu alte vehicule, pietoni, bicicliști și animale mari, cum ar fi elanul.

Noul Volvo XC90 este disponibil pentru comenzi începând de astăzi. Producția este programată să înceapă la sfârșitul anului 2024, primele livrări către clienți urmând să înceapă înainte de Revelion.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise