(video) Premieră mondială: Primăvara vine împreună cu noua generație Audi A6


Cea de-a opta generație Audi A6 (C8) își sărbătorește astăzi premiera mondială cu un design complet nou și cu o serie de noi tehnologii, printre care si cele găsite în modele mai superioare, prezentate anterior, cum ar fi A8 și A7 Sportback.

Re-designul aduce noul A6 în concordanţă cu noul limbaj de design al Audi, iar compania spune că o combinație de “suprafețe tăiate, muchii ascuțite și linii clare” transmite caracterul mașinii pentru o eleganţă sportivă.

La prima vedere, s-ar putea să credeți că vă uitați la un A8, dar există câteva indicii care să vă ajute să le distingeți pe cele două automobile. De exemplu, în timp ce există o grilă unică, largă, înclinată, în față, farurile care le înconjoară sunt mai asemănătoare cu cele de pe A4 B9. Audi oferă până la trei sisteme de iluminat frontal, cel numit HD Matrix LED fiind cel de top.

Alte caracteristici de diferențiere includ bara de protecție agresivă frontală cu intrări mari laterale care face parte din pachetul exterior S line. În spate, stopurile sunt legate printr-o bandă centrală cromată, similară cu cea de pe A8, dar nu există o altă bandă LED lungă deasupra acesteia. În schimb, ele par să acorde un omagiu generației anterioare C7, cu grafică actualizată în interiorul lor.

Evident, şi noul A6 are o animanţie sau joc de lumini în faruri şi stopuri la descuiat/încuiat.

Toate elementele menționate mai sus sunt suficiente pentru a separa vizual A6 de A8 (chiar și cu pachetul exterior sport). Dacă încă nu sunteți convins, imaginile mașinii vă vor ajuta la clarificarea lucrurilor, unde diferența de lungime – A6 cu 4.939 mm și A8 cu 5.172 mm – devine foarte evidentă.

Comparativ cu predecesorul său, noul A6 este cu doar 7 mm mai lung. Cu toate acestea, noua mașină este cu 12 mm mai lată, până la 1.886 mm și cu doar 2 mm mai înaltă, până la 1.457 mm. Ampatamentul a crescut de asemenea până la 2.924 mm, cu 12 mm mai mult decât avea A6 C7.

Audi spune că dimensiunile revizuite contribuie la crearea unui interior mai mare în noul A6, oferind mai mult spațiu pentru picioarele pasagerilor spate decât înainte. A fost îmbunătățit și spațiul pasagerilor faţă şi spate în zona umerilor şi capului.

Spațiul pentru bagaje rămâne neschimbat – 530 de litri – dar există o lățime de încărcare mai mare.

În ceea ce privește restul interiorului, acesta este în mare parte transmis de la A7 Sportback. Şoferul unei astfel de maşini se va bucura de un ecran digital de 12.3 inci Audi virtual cockpit, pe care poate schimba în continuare tipul de informații pe care doreşte să le vadă. De asemenea, este disponibil un head-up display care să prezinte informații proiectate pe parbriz.

Cele două afișaje situate între pasagerii din față oferă acces la sistemele mașinii prin atingere, cea superioară fiind o unitate de 10.1 inci, iar cealaltă o unitate de 8.6 inci. Cel mai mare dintre cele două ecrane răspunde de partea infotainment cu sistemul MMI navigation plus (sistemul de navigație MMI este standard), în timp ce cel mai mic se ocupă de controlul climatizării, alte funcţii pentru confort şi introducerea textului.

De asemenea, clienţilor li se va pune la dispoziţie două pachete de iluminat al habitaclului – pachetul de iluminare ambientală și pachetul de iluminare ambientală contur – cu scopul de a reproduce „liniile clare ale arhitecturii interioare și unde pot fi setate până la 30 de culori diferite”. Primul pachet face ca planşa bord și consola centrală să pară că plutesc.

Nu va lipsi nici un sistem de climatizare în patru zone sau scaune multi contur reglabile electric, încălzite, ventilate şi cu funcţie de masaj.

Audi A6 C8 2018 11

La capitolul mecanică, Audi oferă două motoare pentru noul A6 – unul diesel și unul alimentat cu benzină. Unitatea pe benzină este un V6 TFSI de 3.0 litri (se va numi A6 55 TFSI quattro), care produce 340 CP și un cuplu de 500 Nm, cuplat la o transmisie automată S tronic cu șapte trepte. În această configurație, 0-100 km/h face în 5.1 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Modelul cu motor diesel va ascunde sub capotă un V6 TDI de 3.0 litri (se va numi A6 50 TDI quattro), care va produce 285 CP și un cuplu de 620 Nm, cuplat cu o cutie de viteze tiptronic cu opt trepte.

Cele două motoare sunt echipate în mod standard cu sistemul de tracțiune integrală quattro. În combinație cu transmisia tiptronic acesta este dotat cu un diferențial central cu auto-blocare; în paralel, cu transmisia S tronic, puntea din spate este activată instant şi va lucra alături de cea faţă ori de câte ori este nevoie.

Opţional se va putea comanda un diferenţial sport activ pe puntea din spate cu funcţie de control al vectorului de tracţiune.

Toate motoarele sunt echipate cu o tehnologie hibridă de 48 V, în care un demaror cu alternator combinat (BAS) funcționează împreună cu o baterie litiu-ion (montată în spate), care va permite sistemelor electronice auxiliare, la viteze cuprinse între 55 și 160 km/h, să funcţioneze cu motorul deconectat.

Există, de asemenea, o funcție de pornire-oprire care funcţionează până la o viteză de 22 km/h, iar motorul este repornit din staționare în mod predictiv imediat ce vehiculul din fața mașinii începe să se miște. În timpul decelerării, BAS recuperează până la 12 kW de energie, iar consumul de combustibil se poate reduce astfel cu până la 0.7 l/100 km.

Vezi mai multe detalii: (foto) Noul Audi A8 va veni standard cu sistem Mild Hybrid şi sistem electric de 48 V

Clienții vor mai putea alege între patru tipuri de suspensie: hidraulice convenționale cu arcuri din oțel, suspensii sportive, amortizoare controlate electronic sau suspensii pneumatice adaptive auto nivelante. De asemenea, la comandă se va putea opta pentru nişte roţi directoare spate, care până la 60 de km/h se pot întoarce în sens opus celor din faţă cu până la 5 grade.

Audi A6 C8 2018 14

Lista de echipamente include și o serie de sisteme de asistență a șoferului (poziţionate sub umbrela Audi AI), inclusiv pilot de parcare și pilot de garaj care manevrează în mod autonom mașina într-un loc de parcare sau în garaj. Acestea fac parte din pachetul de asistență Park, unul dintre cele trei pachete disponibile, celelalte două fiind City and Tour.

Pachetul de asistență Tour vine cu un cruise control adaptiv şi avansat, care îl suplimentează cu tehnologia de menținere a benzii de rulare. Un controler central de asistență pentru șofer – zFAS – se ocupă de aceste sisteme, iar în funcție de echipament, setul de senzori include până la cinci radare, cinci camere, 12 senzori ultrasonici, precum și un scaner laser.

Apropo, caroseria noului A6 este făcută în linii generale din oţel dur, însă există şi câteva elemente din aluminiu, precum: detalii din suspensia faţă, uşi, aripi, capotă şi uşa portbagajului. Aceeași caroserie va putea fi vopsită în una din cele 14 culori disponibile, jantele vor putea măsura până la 21 de inci, iar în total vor exista patru nivele de echipare: basic, sport, design şi S line.

Printre alte funcţii şi dotări interesante pe care le poate avea noul A6 se numără: acces la interior şi pornire motor cu ajutorul telefonului folosit drept cheie prin standard NFC, portbagaj care se deschide prin mişcarea piciorului sub bara de protecţie spate, sistem de ionizare a aerului la interior, acoperiş panoramic, parbriz încălzit, ştergătoare cu jeturi de apă integrate, etc.

Noul A6 va fi asamblat la uzina Audi din Neckarsulm şi va fi lansat pe piaţa din Germania din iunie 2018. Preţul de start pentru versiunea A6 Sedan 50 TDI quattro va fi de 58.050 euro.

Nu a fost confirmat, dar automobilul ar putea debuta public în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise