(video) Premieră: Noul Nissan X-Terra îi poate da târcoale şi lui Toyota Land Cruiser Prado

Nissan a prezentat pentru piaţa din Orientul Mijlociu noul SUV Nissan X-Terra, de fapt a treia generaţie a modelului care fost introdus pentru prima dată în îndepărtatul 1999.

SUV-urile Nissan Xterra pe bază de şasiu cadru au fost produse până în 2015, prima generație fiind practic globală, iar a doua dedicată doar Americii de Nord.

Noua maşină este făcută pe baza pickup-ului Navara şi astfel este un concurent direct pentru Mitsubishi Pajero Sport sau Toyota Fortuner, deşi îi poate da târcoale şi aceluiaşi Toyota Land Cruiser Prado, inclusiv prin preţul său în raport cu dotările!

Caracteristici cheie:

  • Designul maşinii este realizat în stilul ultimelor modele din gamă la studioul mărcii din Japonia. Are faruri şi stopuri LED, jante de 17 sau 18 inci, railings-uri pe acoperiş, bare de protecţie cu aplicaţii în still off-road, apărătoare de noroi, praguri laterale exterioare, arcuri proeminente la roţi, un spoiler peste hayon şi alte trăsături tipice unui SUV care poate merge fără probleme prin off-road, mai ales pe nisip.
  • Măsoară maşina 4.9 x 2.1 x 1.9 metri în lungime, lăţime şi înălţime. Garda la sol îi măsoară 243 de mm. Pentru comparaţie, un actual LC Prado poate măsura (în dependenţă de echipare), până la 4.857 x 1.885 x 1.895 mm, iar garda la sol îi este de 215 mm.
  • Interiorul vine cu trei rânduri de scaune pentru şapte pasageri (cu climatizare reglabilă individual pe fiecare rând) şi cu o mulţime de suprafeţe soft touch. Panoul de bord conţine un ecran color de şapte inci între două ceasuri analogice, iar monitorul tactil central poate măsura opt sau nouă inci în diagonală. Nissan îl mai laudă pentru o izolare fonică decentă.
  • Sistemul multimedia NissanConnect suportă Apple CarPlay şi Android Auto, oferind şi navigaţie sau Bluetooth, printre altele. Prin cabină sunt împrăștiate câteva porturi USB, printre care şi USB-C. Există şi un încărcător wireless pentru telefoane, iar un sistem audio Bose Premium, o oglindă retrovizoare digitală şi un monitor de 11 inci (cel ataşat de tavan) cu o conectivitate HDMI se numără printre opţiuni
  • Modelul poate fi dotat cu o suită modernă de asistenţi electronici, printre care Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Intelligent Forward Collision Warning, Rear Cross Traffic Alert, Intelligent Driver Alertness, Intelligent Emergency Braking, Around View Monitor cu Moving Object Detection. De asemenea, are Hill Start Assist şi Hill Descent Control.
  • Dotări suplimentare disponibile: purificator de aer, lumină de bun venit, indicatoare LED pentru centurile de siguranţă, sistem de divertisment pentru pasagerii din spate, plasă în portbagaj, etc.
  • Șasiul maşinii are pe puntea din faţă o suspensie cu două braţe, în timp ce pe puntea din spate (una solidă) vine cu o suspensie multi-link. Suspensia foloseşte arcuri spiralate pe toate roţile.
  • Tracţiunea este opţional una integrală cu posibilitatea de a deconecta una dintre punţile motoare (standard pe spate). Suplimentar mai există un 4WD Lock, un diferențial cu alunecare limitată, un diferențial spate cu blocare electronică şi un demultiplicator.
  • Sub capotă se anunţă doar un benzinar natural aspirat de 2.5 litri cu patru cilindri, cu 165 CP şi 241 Nm de cuplu, care este combinat cu o cutie de viteze automată în şapte trepte.

Vânzările noului model vor începe din decembrie 2020. Preţul de start este de 27.200 de dolari SUA.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/