(video) Premieră: Noul Opel Corsa facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Parcă mai ieri scriam despre noua generaţie Opel Corsa, însă asta s-a întâmplat de fapt la sfârşitul lunii mai din 2019, mai exact în 24 mai. Suntem acum într-o zi similară, dar din 2023, iar compania germană are deja gata faceliftul! Când a trecut atât de repede timpul?

Mai îndrăzneț, mai emoționant, chiar mai intuitiv de operat și cu unități de propulsie complet noi, noul venit va duce oferta tradițională puternică a Opel în segmentul mașinilor mici la nivelul următor.

Caracteristici cheie:

  • Designerii au făcut ca micul bestseller (e cel mai vândut Opel din Europa) să fie mai modern și chiar mai elegant.
    • Cea mai izbitoare caracteristică este inconfundabilul Opel Vizor, fața caracteristică a mărcii care împodobește toate noile modele Opel. “Viziera” neagră acoperă acum partea frontală a lui Corsa și integrează perfect grila vehiculului, farurile LED și Opel Blitz-ul central într-un singur element (aşa va arăta atât modelul electric, cât şi cele cu motoare cu ardere internă).
    • În funcție de nivelul de echipare, emblemele cu Blitz sunt negre sau argintiu mat satinat. “Prizele de aer” optice din zona inferioară a barei de protecție față sunt mai mari și mai proeminente decât înainte.
    • Montantul C “break-through” pare să permită acoperișului, care vine în negru (în funcție de nivelul de echipare), să plutească deasupra vehiculului.
    • Partea din spate prezintă, de asemenea, o imagine clară: plăcuța cu numele Corsa apare acum – așa cum s-a văzut pentru prima dată în urmă cu câteva luni în ediția limitată Opel Corsa 40 – în centrul hayonului.
    • Iar vopseaua Grafik Grey devine disponibilă pentru prima dată pentru Corsa.
  • Datorită numeroaselor caracteristici noi, Corsa creează, de asemenea, o atmosferă modernă în interior.
    • Noile modele de scaune, noul levier al cutiei de viteze şi un design actualizat la volanului se regăsesc printre schimbări.
    • Cu toate acestea, punctul culminant – atât vizual, cât și tehnic – este opţionalul fully digital cockpit cu un nou sistem de infotainment. Platforma integrată Snapdragon Cockpit de la Qualcomm Technologies dispune de capacități îmbunătățite de grafică, multimedia, computer vision și inteligență artificială (AI).
    • Precum în dezvoltarea celei mai recente generații Astra, a fost aplicat principiul “Detox to the max”: sistemul de navigație oferă servicii conectate, recunoaștere naturală a vorbirii “Hey Opel” și actualizări over-the-air. În plus, afișajele de pe ecranul tactil color de 10 inchi (modelul de bază are unul de 7.0 inchi) au fost făcute și mai clare, astfel încât toate informațiile importante să poată fi vizualizate într-o fracțiune de secundă.
    • Şi, pentru prima dată, interfeţele Apple CarPlay și Android Auto devin disponibile de accesat wireless.
  • Farurile Intelli-Lux LED matrix disponibile au fost reproiectate. Un total de 14 în loc de opt elemente LED controlabile individual asigură o experiență de conducere mai bună, care acum “taie” alți participanți la trafic mai precis decât înainte.
  • Există, de asemenea, numeroase alte sisteme de asistență de ultimă generație care fac condusul și manevrarea mai relaxate. Oferta variază de la noua cameră panoramică retrovizoare de înaltă rezoluție, cruise control adaptiv, limitator de viteză și protecția flancului până la alerta de coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor.
  • Sub capotă:
    • Corsa Electric (anterior numită Corsa-e) va veni cu două opțiuni de propulsie electrică:
      • Motor de 136 CP/260 Nm și o autonomie de până la 357 km datorită unei baterii de 50 kWh.
      • Motor de 156 CP/260 Nm (de la Emotors, întreprindere comună dintre Stellantis şi Nidec) și până la 402 km datorită unei baterii de 51 kWh, conform WLTP.
      • Cu un încărcător rapid, bateria ajunge la o stare de 80% din capacitatea sa totală în doar 30 de minute.
    • Versiunile inițiale pe benzină cu o cutie manuală sunt aceleași: o unitate natural aspirată de 1.2 litri (75 CP) sau versiunea sa turbo (100 CP)
    • Pentru prima dată, Opel va oferi clienților opțiunea de a trece la motorizări mild hybrid cu sistem electric de 48V (cea care a debutat pe noile Peugeot 3008 şi 5008). Motoarele de 1.2 litri modernizate, cu 100 CP și 136 CP, vin cuplate la o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaje marca Punch în care e integrat un mic motor electric.

Opel Corsa este un bestseller de mai bine de 40 de ani. În ultimii doi ani a fost, de asemenea, cea mai bine vândută mașină mică din Germania, iar în 2021 cea mai bine vândută mașină în general din Regatul Unit al Marii Britanii. Actuala generaţie se vinde oficial şi în Republica Moldova.

Hatchback-urile Opel Corsa actualizate vor apărea pe piața europeană mai aproape de toamnă. Prețul de pornire va fi redus cu 1.000 de euro în Germania, de la 18.500 de euro va costa. Corsa Electric va fi practic de două ori mai scumpă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise