(video) Premieră: Noul Peugeot 508 PSE – cel mai puternic model de serie al mărcii

După aproape doi ani de la prezentarea conceptului, Peugeot prezintă modelul de serie 508 PSE (Peugeot Sport Engineered)! Disponibil în caroserii sedan şi break, versiunea de înaltă performanţă dezvăluie un prim capitol în istoria aşa-numitului sub brand, subdiviziune PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

În același timp cu lansarea acestui sub brand, cei de la Peugeot anunță revenirea în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC) în categoria regină LMH (Le Mans Hypercar) din 2022.

Caracteristici cheie:

  • Noul 508 PSE este numit cel mai puternic Peugeot de producţie în serie făcut vreodată.
  • Unitatea de propulsie de sub capotă este una plug-in hybrid şi generează în total 360 CP şi 520 Nm de cuplu. Combină un benzinar de 1.6 litri cu două motoare electrice, dintre care unul integrat în cutia de viteze eEAT cu opt trepte. Sistemul de tracţiune este 4×4.
  • Are un şasiu revizuit şi o direcţie calibrată minuţios.
  • Poate face 0-100 km/h în 5.2 secunde, 80-120 km/h în 3.0 secunde, un kilometru îl poate parcurge (cu pornire de pe loc) în 24.5 secunde, iar viteza maximă îi este limitată electronic la 250 km/h (sau la 140 km/h în mod electric). Cifrele sunt valabile pentru maşina în ambele tipuri de caroserie.
  • Dispune de nişte amortizoare hidraulice adaptive cu trei moduri de funcţionare: Comfort, Hybrid şi Sport, scaune poziţionate mai aproape de sol, ecartamente lărgite cu 24/12 mm pe faţă/spate respectiv (comparativ cu cele ale unui Peugeot 508 obişnuit), discuri de frână de 380 mm şi cu etriere cu patru pistoane fixe, vopsite în nuanţă Kryptonite (doar pe puntea din faţă), dar şi un set de anvelope Michelin Pilot Sport 4S care acoperă nişte jante exclusive de 20 de inci.
  • Modurile de rulare îi sunt: Electric, Comfort, Hybrid, Sport şi 4WD. În primul poate rula doar cu electricitate pe o distanţă de până la 42 de km în ciclu WLTP. Bateria cu o capacitate de 11.5 kWh poate fi încărcată de la o priză casnică în mai puţin de şapte ore, în patru ore de la o sursă de 16 A sau în mai puţin de două ore de la una de 32 A.
  • Spaţiul din cabină şi volumul portbagajului nu a avut de suferit din cauza noului tren de rulare, în comparaţie un modelele obişnuite 508.
  • Peugeot declară un consum mixt de doar 2.03 l/100 km parcurşi, dar şi un nivel de emisii de doar 46 g, în ciclu WLTP, ceea ce se integrează perfect în normele care vor intra în vigoare din 2021.
  • Din punct de vedere a dotărilor şi sistemelor de asistenţă este identic cu modelele 508 obişnuite, inclusiv cu un i-Cockpit şi un monitor tactil central de 10 inci.
  • Tapițeria scaunelor “comfort-fit” are, de asemenea, un aspect distinctiv, cu un amestec de piele, plasă 3D și Alcantara. Habitaclul este decorat cu cusături duble în culorile Tramontane grey şi Kryptonite. Sistemul audio FOCAL Hi-Fi este o dotare standard.
  • Modelul mai dispune de un kit exterior aerodinamic diferit, cu noi bare de protecţie, o nouă grilă de radiator, noi prize de aer, monograme Kryptonite, elemente decorative, terminaţii de eşapament negre tratate electrolitic, un difuzor de aer, etc.
  • Doar trei culori pentru caroserie sunt disponibile la alegere: Selenium grey, Perla Nera black sau Pearl white.

Noul Peugeot 508 PSE va fi asamblat în Mulhouse, Franţa şi va fi disponibil pentru comandă, în dependenţă de ţară, de la mijlocul lunii octombrie.

Specificaţii tehnice în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Unul dintre primele review-uri:

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/