(video) Premieră: Noul Skoda Mountiaq – un pick-up cu sistem audio de 4320 W pe care-l dorim în serie

Un grup format din 35 ucenici de la şcoala profesională a Skoda (cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, printre care şase tinere) au ajuns la apogeul anului lor de studii şi formare. După opt luni şi 2.000 de ore de muncă intensă, tinerii specialişti ne prezintă astăzi un concept spectaculos a unui vehicul de tip pick-up, bazat în premieră pe modelul Kodiaq.

Pentru a șasea oară consecutiv, proiectul acționează ca o prezentare a competențelor tehnice ale ucenicilor. Pe parcursul proiectului, tinerii au fost sprijiniți de instructorii lor, precum și de experții ŠKODA din departamentele design, producție și dezvoltare tehnică.

Primul pas în crearea acestei maşini a fost în ai ranforsa caroseria înainte de a elimina cea mai mare parte a acoperişului. Ulterior s-a format noua cabină, noul panou posterior şi au fost aranjate noile ferestre laterale. Portierele au fost scurtate, dar şi lărgite. Bara de protecţie frontală a fost reproiectată pentru a include atât corpuri suplimentare de iluminat, cât şi un troliu. Printre altele, integrarea unui hayon complet funcțional la capătul benei a fost una dintre cele mai mari provocări ale proiectului.

Pentru a asigura o practicabilitate supremă în off-road, ucenicii Skoda au mărit garda la sol al pick-up-ului de aproape cinci metri lungime cu aproximativ zece centimetri față de cel al modelului Kodiaq Scout (total 290 mm). Ei au realizat acest lucru în parte, prin utilizarea de roţi cu anvelope pentru off-road şi cu jante robuste Rockstar II de 17 inci.

Apropo, dimensiunile exacte îi sunt de 4.999 x 2.005 x 1.710 x 2.788 în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Mai cântăreşte 2.450 kg, iar lăţimea ecartamentelor datorită noilor roţi este mai mare cu 3 cm. Sub capotă are un TSI de 2.0 litri cu 190 CP.

Noul Skoda Mountiaq atrage imediat atenția nu doar prin corpul său musculos, ci şi în parte printr-un snorkel care se ridică deasupra înălţimii caroseriei, un bullbar, o benă, o grilă de radiator, un logo şi un compartiment al motorului, toate iluminate cu LED-uri.

Portierele care se deschid pentru a oferi acces la interior doar pentru doi pasageri mai pot proiecta logoul Skoda pe suprafaţa solului. Luminile anti ceaţă LED sunt noi, precum şi bara cu LED-uri care se găseşte pe acoperiş. Culoarea caroseriei este numită Sunset Orange.

La fel ca în anii anteriori, ucenicii au demonstrat inventivitate prin includerea câtorva detalii ingenioase mici, cum ar fi un logo Skoda format din LED-uri pe tavan, un frigider integrat, două staţii radio şi nişte ornamente pentru jante, imprimate 3D. Pentru acest model s-a creat şi un nou logo care se regăseşte brodat pe scaunele profilate şi tapiţate cu piele, a căror cusături contrastează cu inserţii de culoare portocalie. Iar o semnătură Simply Clever se găseşte şi pe acest concept sunt forma unei pâlnii funcţionale pentru umplerea rezervorului de apă pentru parbriz.

Cireaşa de pe tort a acestui prototip o reprezintă sistemul infotainment: pe Mountiaq stă versiunea de top Columbus care funcţionează în combinaţie cu un sistem audio standard de 320 W putere, la care, mai nou, s-a adăugat un amplificator de 2.000 de waţi şi un subwoofer de alţi 2.000 de waţi putere.

Școala profesională a Skoda (ŠKODA Vocational School), cu o istorie de peste 90 de ani, a permis studenților deosebit de talentați să conceapă și să-și construiască propriile vehicule din anul 2014. Compania profită de feedback-ul și ideile ucenicilor care apar în timpul unor astfel de proiecte, câştigând astfel într-un mod superb viitori angajaţi. În perspectivă, fiecărui elev al acestei instituții i se oferă oficial un loc de muncă la Skoda la sfârșitul formării lor ca specialişti.

Deocamdată nu există planuri pentru ca acest model să apară eventual în serie, chiar dacă anterior se vehicula că Skoda ar putea face un pick-up pe baza lui VW Amarok.

Vezi care a fost maşina de anul trecut şi altele mai vechi: (video) Skoda Sunroq – crossover decapotabil făcut pe baza lui Karoq

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/