(video) Premieră: Ultimul şi cel mai puternic Dodge Challenger face 0-97 km/h în 1.66 secunde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anul acesta, Dodge își ia rămas bun de la modelele legendare Charger și Challenger. Toate mașinile din ultimul an de producție sunt decorate cu o plăcuţă comemorativă din aluminiu cu inscripția “Last Call”, fixată sub capotă.

De asemenea, pentru ultimul an de producţie au fost pregătite şase ediţii speciale, cinci dintre care au fost dezvăluite anul trecut, iar pentru cireaşa de pe tort era programat debutul în cadrul expoziţiei SEMA din noiembrie din Las Vegas.

Evenimentul s-a amânat, însă locaţia a fost păstrată. Acum câteva ore, cu elicopterul a fost adus Dodge Challenger SRT Demon 170 – cel mai performant şi rapid automobil stradal pe care l-a făcut vreodată compania!

Amintim pe scurt caracteristicile celor cinci ediţii speciale şi limitate anterior dezvăluite:

  • Dodge Challenger Shakedown

Vine cu V8 de 6.4 litri (492 CP) şi un exterior finisat în stilul conceptului Shakedown Challenger, prezentat la SEMA 2016. Printre altele are o capotă cu o admisie de aer din gama Mopar, frâne Brembo cu etriere roșii, jante de 20 inchi, tapițerie pentru scaune din Alcantara, decor interior roșu și altele. În total va fi produs în 1.000 de exemplare, 500 dintre care vor avea un kit de caroserie Widebody.

  • Dodge Charger Super Bee

Sedanul cu motor V8 de 6.4 litri (492 CP) este numit în cinstea modelului Super Bee din 1968-1971. Are la fel o capotă cu prize de aer, autocolante pe caroserie, o suspensie adaptivă, anvelope standard pentru curse de drag și culori speciale (nuanţe de albastru și violet). În total va fi produs în 1.000 de exemplare, 500 dintre care vor avea un kit de caroserie Widebody.

  • Dodge Challenger și Charger Scat Pack Swinger

Sunt numite după modelul de cult Dodge Dart Swinger de la începutul anilor 70. Au acelaşi V8, iar printre caracteristici se numără capotă cu prize de aer, autocolante caracteristice în partea posterioară, jante la 20 inchi, frâne Brembo și plăcuțele de identificare comemorative. La alegere vor fi două nuanţe verzi şi una albă. Vor fi produse câte 1.000 de maşini coupe şi sedan.

  • Dodge Charger King Daytona

Sedanul este numit după una dintre celebrele mașini de curse drag pe care Big Willie Robinson le-a condus în anii 70. Are la bază modelul SRT Hellcat Redeye, dar motorul V8 Supercharged de 6.2 litri a fost forţat să producă 818 CP în loc de 808. Are o culoare exterioară portocalie, autocolante în partea posterioară a caroseriei și un interior cu accente portocalii. Doar 300 de mașini vor fi produse.

  • Dodge Challenger Black Ghost

Este la fel numit după una dintre mașinile celebre pentru cursele de drag, care la începutul anilor 70 a strălucit la cursele din Pontiac. Challenger SRT Hellcat Redeye este luat ca bază, dar motorul îi produce 818 CP, deși aceasta nu este limita pentru Challenger. Este vopsit şi decorat predominant în negru, are autocolante în partea posterioară, un acoperiş învelit în vinil şi plăcuţe comemorative originale. La fel va exista în 300 de exemplare.

Revenim acum la vedeta articolului:

  • Dodge Challenger SRT Demon 170 pretinde a fi cel mai puternic muscle car produs în masă și, de asemenea, este singura mașină din fabrică care poate parcurge un sfert de milă în mai puțin de 9.0 secunde!
  • Prefixul 170 semnifică două lucruri: este un indicator al tăriei etanolului conform standardului american (aproximativ 85 de grade) şi o referire la indexul motorului special Hellephant C170, din care sunt împrumutate unele piese și componente pentru Demon.
  • Sub capotă are un V8 HEMI cu compresor mecanic, cu volum de 6.2 litri, capabil să lucreze inclusiv cu un amestec de benzină şi etanol.
    • Însuşi compresorul are un volum mai mare (3.0 litri în loc de 2.7 litri pe SRT Demon), injectoare originale capabile să furnizeze 10.35 litri de combustibil per minut și multe alte componente noi.
    • Dacă foloseşte carburant E10 (benzină care conține 10% etanol), motorul poate produce 912 CP și 1.098 Nm, însă dacă utilizează E85 (85% etanol) propune 1.039 CP și 1.281 Nm de cuplu! Amintim pentru comparaţie că un SRT Demon “simplu” generează maximum 852 CP şi 1.044 Nm.
    • Sistemul electronic de control a motorului este capabil să determine automat proporția de etanol din combustibil pentru a regla caracteristicile puse pe tavă. Pentru performanțe maxime este nevoie de cel puțin 65%.
  • Noul Challenger SRT Demon 170 are o cutie de viteze ranforsată cu opt trepte, arbori de transmisie mai rezistenți, suspensie specifică rezistenței la tracțiune și alte modificări speciale. 
    • De exemplu, pot fi blocate doar frânele frontale pentru a putea face cu uşurinţă un burnout cu roţile posterioare pentru încălzirea anvelopelor pe loc.
    • Vine şi cu un sistem TransBrake 2.0, unul în curs de brevetare.
  • Apropo, Demon 170 este echipat cu anvelope speciale moi Mickey Thompson ET Street R care măsoară 315/50 R17 în spate și ET Street 245/55 R18 în față. Este prima mașină de producție din fabrică construită cu anvelope radiale cu rezistență eșalonată!
  • Caracteristicile dinamice impresionează!
    • Până la 60 mph (97 km/h) Demon 170 accelerează în doar 1.66 secunde, dezvoltând şi o forţă de 2,004g!
    • Un sfert de milă (402 metri) îi parcurge în doar 8.91 secunde, cu o viteză maximă la ieşire de 243.3 km/h.
    • Pentru comparaţie un Demon standard are nevoie de 9.65 secunde şi atinge 225 km/h la ieşire.
      • Un mare apropo! Conform regulilor Asociației Americane NHRA (National Hot Rod Association), care este implicată în desfășurarea unor astfel de competiții, mașinile care sunt mai rapide de 9.0 secunde trebuie să aibă obligatoriu o cușcă de protecţie interioară și o parașută de frânare. Toate acestea pot fi comandate pentru Demon pentru o taxă suplimentară, astfel că în forma prezentată nu poate participa legal la curse!
  • Dodge Challenger SRT Demon 170 are acces liber pe drumurile publice, iar interiorul său este adaptat pentru utilizarea zilnică. Echiparea de bază include scaunele frontale cu ventilație și încălzire, un sistem audio Harman Kardon, un sistem multimedia, un volan încălzit și multe altele, iar tapițeria din piele Nappa este oferită contra cost.
    • Din fabrică se poate renunţa la bancheta din spate pentru a reduce greutatea.
    • Paleta de culori este cuprinsă din 14 nuanţe.
    • Opţionale sunt nişte jante din carbon (standard sunt din aluminiu forjat).

Modelul va fi produs în 3.300 de exemplare, 300 pentru Canada şi restul pentru SUA. Preţul de start îi este de 96.666 de dolari fără taxe.

Pentru cei ce vor să afle mai multe:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/