(video) Record de victorii consecutive în Formula 1 „pentru Wikipedia”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat spre seara zilei de duminică Marele Premiu al Italiei la Formula 1, a 14-a etapă a Campionatului Mondial, obținând totodată a zecea victorie consecutivă, un record în materie.

Dublul campion mondial en titre a fost cronometrat pe circuitul din Monza cu timpul de 1h 13 min. 41 sec. 143/1000 (medie orară: 250 km), fiind urmat la 6 sec. 064/1000 de coechipierul său Sergio Perez şi la 11 sec. 193/1000 de spaniolul Carlos Sainz Jr.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Deşi plecat din pole position, Sainz a rezistat 14 tururi din cele 51 în faţa superputerii monopostului Red Bull al lui Verstappen, al doilea pe grila de start, fiind depăşit în turul 15.

Retrogradat în poziţia secundă, Sainz a fost ajuns din urmă şi de către Perez în turul 46, ducând apoi o luptă strânsă pentru locul 3 cu al său coechipier Charles Leclerc.

Monegascul a încheiat în cele din urmă pe locul 4, în faţa monoposturilor Mercedes-AMG ale lui George Russell şi Lewis Hamilton.

Victoria lui Verstappen, a 12-a în 14 curse disputate în acest sezon şi a zecea consecutivă, îi permite olandezului să doboare recordul cvadruplului campion mondial german Sebastian Vettel (9 victorii consecutive în 2013), record pe care îl egalase cu ocazia Marelui Premiu al Olandei.

Rugat să comenteze performanţa, Toto Wolff, șeful echipei Mercedes-AMG, nu ar fi prea încântat de dominația evidentă a lui Max Verstappen în F1 acum. El nu este prea îngrijorat de noul record, deoarece a spus: „Nu cred că lui [Max] îi pasă prea mult de recorduri. Nici nouă, pentru că nu cred că cineva citește Wikipedia.”

Recordul de 10 curse câștigate consecutiv este cel mai probabil produsul eforturilor continue ale întregii echipe Red Bull, inclusiv ale coechipierului Sergio Perez. În timp ce Perez, iniţial, însuși concura pentru Campionatul din acest an, se pare că a renunțat la idee, iar acum Toto crede că Checo nu mai luptă împotriva lui Max, ci luptă pentru a se asigura că el câștigă fiecare cursă.

Iar când Toto Wolff a fost întrebat de ce Lewis Hamilton nu a reușit niciodată această performanță de 10 curse în epocile Nico-Lewis și Valtteri-Lewis, el a spus: „Poziția noastră [când erau dominanți] a fost diferită, deoarece aveam două mașini care se luptau una împotriva fiecăreia.

Cmentariile sunt închise